Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Podle (nejen) zdejšího hodnocení jsem čekala větší průšvih. Nebudu film obhajovat, protože ke konci to bylo hloupý až moc, ale pár světlých momentů tady bylo. Vlastně mi to pojetí bylo sympatičtější, než kdyby je celou dobu honila červená tečka. Na druhou stranu, když už je honila, představovala bych si to hutnější a zoufalejší. Takhle je z toho jakýsi hybrid a spokojený ve finále není skoro nikdo. Slabší 3* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrný severský survival. Ta část s laserovým zaměřovačem, na kterou lákal trailer a po které se to jmenuje, je až směšně krátká a atmosféricky nevyužitá. Což ostatně platí o celém filmu, kdo se těší na nějaké atmosférické hororové žně, bude velmi zklamán, protože o to tu vůbec nejde. Omšelé rozuzlení tomu taky mnoho nepřidá, tenhle typ zvratů se brutálně nadužívá (zhruba čtrnáct dní zpátky jsem viděl něco obdobného) a překvapivý už vůbec není. Zvlášť když je zrovna v tomto filmu jasné, že něco takového přijde minimálně dvacet minut předtím, než to skutečně přijde. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Väčšinou nezvyknem sympatizovať so zabijakmi a už vôbec sa neriadim extrémom "oko za oko, zub za zub", ale aj tak sa mi myšlienka filmu páčila. Minimálne to vďaka nej nebolo až tak monotónne a jednotvárne, čo považujem za dôležité plus. Naviac to malo pár nepredvídateľných častí a občas to aj niečim prekvapilo, takže v tomto ohľade Červená bodka (kto vie, prečo práve takýto názov, to už ten "Battlefield" by bol výstižnejší) fungovala na jedničku. V čom už však trošku Červená bodka zaostávala, bolo technické prevedenie, ktoré (celkom dosť) kazilo môj celkový zážitok. Kamera nič moc, ale to by som ešte nejako zvládol stráviť, ale strih bol naozaj príšerný a celkovo bol v postprodukcii riadny neporiadok. Často som mal pri pozeraní totižto pocit, že bol film natočený strašne narýchlo, akoby tvorcovia nemali dostatok času na prípravu a tak len urýchlene zbúchali pár scén, ktoré následne strihač nejak zlepil dohromady a voilà, film je hotový. Naviac ani herci nič moc nehrali, hlavne predstaviteľka hlavnej protagonistky bola mimoriadne príšerná. Takže summa summarum, priemerný survival thriller, ktorý obsahuje zopár silnejších momentov, ale väčšinou prevládajú tie slabšie. Nakoniec dávam slabé tri hviezdy, a aj to len kvôli prevládajúcim subjektívnym dojmom. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Aj napriek nie príliš priaznivým recenziám a pomerne málo % (53 v čase môjho komentáru) som sa pustil do tohoto severského survivalu a som celkom spokojný. Osobne nechápem, čo hodnotiaci od podobného filmu čakali, ja som dostal približne to, čom som od podobného filmu očakával a aj niečo navyše(podarené rozuzlenie a dejový twist v závere) za čo pridávam štvrtú hviezdu. Film disponuje sympatickými hercami, zručnou réžiou a mrazivým prostredím arktickej púšte, pri ktorej som bol vlastne celkom rád, že film sledujem z tepla domova . Je pravda, že v pár scénach sa postavy chovajú nelogicky(prečo nezobrali pušku tomu postrelenému záchranárovi?) resp. niekedy ťažko uveriť, že by postavy prežili všetko čo sme vo filme videli, no bez toho by asi takéto typy filmov nemohli mať viac ako 30 minút. Za mňa celkovo sympatická jednohubka a ďalší podarený kúsok od Netflixu. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oko za oko, škrábanec za škrábanec. Jenže tady jde nakonec o něco zcela jiného. Lesní survivaly mám rád a po technické stránce není co vytknout. Samozřejmě dvojice mladých manželů se chová hloupě, a tak si zbytečně přidělává jednu patálii za druhou včetně ponoru do ledových vod. - Možnost SPOILERŮ - Mně ovšem vadilo, že u vážně se tvářícího příběhu mi nebyla dána možnost ztotožnit se s kteroukoliv z postav. Prostě všechny bez výjimky záporné! Závěr tak nebyl šokující, ale nechutný, jelikož katarze se nedostavila. Samozřejmě u survivalů je to vždy kdo s koho - jednou vyhrají oběti, jindy zase magoři. Podtrhuji magoři, nikoliv zoufalci. V tomhle případě by si pak nezasloužil přežít nikdo, ani ta tlustá bréca, co se přihnala s puškou. Takže hodnotím jen přírodu a formální stránku. Hloupý film. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první švédský film natočený pro Netflix. (Duoscop)
  • David mal v skľučovadle vŕtačky založený forstnerov vrták. Z vŕtačky ho nemal ako dostať dole a pri manipulácii ju nebolo vidno. Zároveň tento typ vrtáka nemá ostrie, ktoré by zvládlo prerezať tak silné plastové pustá. (Jumar)

Reklama

Reklama