Reklama

Reklama

VOD (1)

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Claw 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory jsou moje slabost a viděl jsem jich opravdu hodně. Tento norský příspěvek bohužel patří mezi ty slabší. Na vině je nejen průměrný a předvídatelný scénář, ale i digitální vlkodlak jako ze "Stmívání", který mnoho hrůzy nenažene. Celý film není vyloženě špatný a sem tam se daří přijít se záběrem nabitým atmosférou, ale takových momentů je pohříchu málo. Tvůrci se navíc snaží ukotvit příběh více v realitě (přicházejí s vlastní mytologií ohledně existence lykantropů), což má naprosto opačný efekt. /40%/ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vzít takhle skvělý werewolf žánr, ve kterém je už roky sucho, a vyplodit takhle nenápaditou storku bez jakýchkoli ambicí, to chce talent. Sever plus spojení zdejší mytologie a vlkodlaků dávalo najevo, že by se mohlo jednat o jackpot, ale opak je pravdou a výsledek je strašně sterilní prkotina bez významu či odvahy šokovat nebo jednoduše zabavit diváka. Je to nudné, z nápadu film nevytěžil ani z části a celé je to děravé jak ementál, logické nedostatky bijou do očí a ke konci už jsem ztrácel zájem nad čímkoliv přemýšlet. Nepodařený sever. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dovozem invazivních druhů z Normandie to začne, vypelichaným Taylorem Lautnerem na ulici před barem to končí. Co se týká atmosféry a lykantropího kouzla, za celou dobu se to ani neodvážilo strčit čenich do teritoria, který si u pisoáru vyznačkoval Nicholson. Triky za pár norských korun jdou tlapu v tlapě se spořivým gore a absencí létajících střev, takže se to musí zaměřit i na rodinné hodnoty a otázky, které kolem nich za dané situace vznikají. Je dívčí puberta horší během cyklu, nebo v jednom z cyklů Měsíce? Nasypat stříbro, nebo granule..? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že je prý tento filmík v Norsku docela slušným hitem, čemuž se tedy upřímně dovolím od srdce zasmát, stejně tak jako si dovolím označit tuto podívanou za prostinkou báchorku, která krom kupy nezáživnosti už nic dalšího nenabízí. Žánrově se zde každopádně tvůrci snaží o mix hororu a nejspíš jakéhosi rodinného dramatu, tato kombinace tu ovšem vůbec nezafungovala, zápletka má pak sice spád, ale nic zapamatování hodného se po celou dobu nestane, k nějaké akci pak dochází až v poslední třetině filmu, nicméně i tak k zásadnějšímu oživení nedojde, a navíc úplný závěr filmu jsem úplně nepobral, tyhle konce mě fakt serou, na druhou stranu ale chápu, dvířka pro případné pokračování jsou otevřena. Kvalita efektů jinak není nejhorší, zároveň je ale i vidět, že peněz neměli tvůrci též nazbyt, dále se zde absolutně vykašlali na navození jakékoliv atmosféry, nefunguje ale ani napětí, a ani emoce, které v závěru dostali poměrně slušný prostor, ale zkrátka to ani v tomto ohledu nepůsobilo vůbec přesvědčivě. Navíc veškeré postavy, stejně tak jako jejich představitelé, jsou nevýrazné a nezajímavé figurky, které mi vesměs byli lhostejné a charakterově mi přišli vážně ploché. Jak jsem nicméně již zmiňoval, naštěstí je to celé docela svižné, a to i díky krátké stopáži, takže jako házet to do podprůměru asi úplně nemohu a ani nechci, ovšem opakuji, víc než za tuctovou a nevýraznou jednohubku Vlka Vikinga považovat nelze. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zdařilá norská popkulturní pohádka o vlkodlacích. Se zajímavými herci s civilním hereckým projevem, se zádumčivou atmoškou a přitom vcelku akčním dějem, slušně krvavá a stoprocentně braková, ačkoliv se snaží o realistickou věrohodnost. Holka v hlavní roli sice ve skutečnosti není heterochromická, ale na rozdíl od většiny teenagerů v amerických filmech je určitě sympatická. Jenom tu její "dojemnou" hluchoněmou sestřičku si mohli tvůrci odpustit, ale to už je holt Netflix, že ano. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený v nórskom meste Notodden. (Arsenal83)
  • Časti dialógu v scéne pitvy sú priamo prepísané z pitvy Chrissie vo filme Stevena Spielberga Čeľuste (1975). Pocta tomuto filmu sa objaví ešte niekoľkokrát. (Arsenal83)

Reklama

Reklama