Reklama

Reklama

VOD (1)

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

Astaroth12

všechny recenze uživatele

Začiatočná legenda o Vikingoch a ich prvom kontakte s beštiou mi prišla ako dobra a zaujímavá voľba a dúfal som, že tento film sa bude niesť v tom duchu. Ale nie, Vikingovia sa tu ukázali len v tom začiatku, potom sa už príbeh preniesol do súčasnosti, škoda. Potom je zo už celkom neoriginálna, dá sa povedat predvídateľná fraška. Je tu neohrozená policajtka, jej problematická dcéra, nejaký ten namyslený lovec a samozrejme besný vlkodlak, ktorý so svojim drsným zjavom sa mi celkom páčil i keď po trikovej stránke to nebolo celkom ideálne, ale po tých viacerých celkom hnusných prešľapoch, toto bola celkom prijemná zmena. Páčilo sa mi i to, že dlho sa jeho vzhľad mohol len tušiť, v celej krase sa ukázal až v jaskyni a práve tam si ukrojil najvzrušujúcejšiu časť filmu. Body count bol dosť veselý i keď to dlho tak nevyzeralo, ale po autobuse sa to riadne rozbehlo. Škoda len toho, že okrem krásne naaranžovaných mŕtvol z toho fanúšik hororu moc nemá, lebo všetko podstatne je mimo zaber. Ale aspoň je tu krásna a drsná Nórska príroda, besná beštia, veľa mŕtvych a Liv Mjönes, ktorá tam bola jediná, čo to tam ťahala, ostatní za veľa nestali. V mojom prípade, keď niekedy príde na znovu pozretie nejakých vlkodlačích filmov, tento na tom zozname nebude. Slabé 3*. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jeden z lepších „vlkodlačích“ hororov. Oceňujem, že príbeh je rozdelený do dvoch častí – sledujeme starého vlkodlaka a zároveň aj vznik nového. Film sa nebojí prejsť aj do drsnejších scén a niektoré scény sú slušne mrazivé a plné napätia. Dokonca aj podoba beštie vyzerá dobre aj napriek tomu, že je celá digitálna, čo sa nedeje často. Dielu kazia kvalitu menej kvalitní herci a dosť veľa logických prešlapov. Žena strieľa do vlka, on aj tak ide pomaly k nej, bez dravého útoku, injekcia zaberie podľa vôle scenáristu... Ako celok – slušná žánrovka. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Neurážajúci príspevok do vlkodlačieho subžánru. Technicky (tak ako býva zvykom na Netflix) v pohode a rutinne natočený, dejovo predvídateľný, s mytológiou rešpektujúcou klasiky žánru a pridávajúcej minimum niečoho nového. Vyslovene strašidelný Vlk viking nie je, na druhej strane atmosféry a gore sa dočkáme, avšak znova žiadny z týchto aspektov nebol výnimočný. Kto nečaká veľa, môže byť spokojný, ten kto by chcel v danom subžánri niečo hororovejšie, odporúčam debut Neila Marshalla. A kto by chcel niečo podobne mytologické a hororovo odľahčené, tak odporúčam nedávneho, taktiež nórskeho, Trola. 55% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se jeví spojení vlkodlačího hororu s norskou produkcí jako velice lákavé, po zhlédnutí však musím říct, že byl pro mě Vlk viking zklamáním, které zavánělo mrtvolným pachem trestuhodně nevyužitého potenciálu. Intro mě hezky navnadilo, abych pak přibližně polovinu stopáže čekal, než se vlastně vůbec zjeví nějaký vlkodlak, který při trhání lidí a zvířat nejspíš rozšmelcoval zručnější trikaře a i lepší variantu scénáře. Místy mi totiž snímek přišel hodně nedotažený a nesmyslný (v tomto směru vedla linie s lovcem vlkodlaků). Vedle toho bylo těžké sympatizovat s hlavní hrdinkou, která se vehementně snažila, aby si ji divák neoblíbil. Skrze sledování postupné proměny, která byla lepší než samotný vlkodlak, a sesterského vztahu se nabízí porovnání s Moje sestra vlkodlak - ta měla však děsuplnější atmosféru i vizuál. Škoda - při produkci filmu byla nejspíše špatná konstelace úplňku! ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Prírastok do vlčích vôd z lesov severných dopadol pod moje očakávania. Keďže pozošívaný je rôznorodo, dal som sa prenastaviť na Iný Žáner a už som vnímal plusovo. Nórske pecky majú svoje štandardy, v tomto prípade ale "utkané" podľa šablón (no a že mýtus/legenda +) s veselým digi-psom (na horore uberá) ale na 2hú stranu s PÁR peknými momentkami, ktoré síce nezmrazia, ale preberú. Rodinná pohoda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Časti dialógu v scéne pitvy sú priamo prepísané z pitvy Chrissie vo filme Stevena Spielberga Čeľuste (1975). Pocta tomuto filmu sa objaví ešte niekoľkokrát. (Arsenal83)

Reklama

Reklama