Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (186)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro jedny laciný dojení nostalgie, pro mě zase esence pojmu Star Wars. Ať už z hlediska příběhovýho či formálního [production values jako takový jsou naprosto dechberoucí], seriálová AHSOKA působí nejen jako nadstandard quality TV, jako spíš prvotřídní televizní blockbuster se vším všudy, který vzdává perfektní tribute Clone Wars a Rebels, a zároveň počin, který nápaditě ohýbá reálie Star Wars mytologie jako takové. Casting sedí jak prdel na hrnec, chemie mezi herci funguje na výbornou, no a comeback Haydena Christensena jakožto mladého Anakina je hotovej dream cum tru.... AHSOKA je zkrátka důkazem, že tahle franšíza má stále obrovskej potenciál co nabídnout a já se jen a jen těším na druhou sérii. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda toho odbytého finále, protože šest dílů jsem Ahsoce takřka neměl co vytknout. Obsazení je perfektní, seriálový a filmový Star Wars vesmír se Filonimu opět povedlo provázat dalším pěkným provázkem, jeden jediný díl (a vy dobře víte, jaký myslím) je lepší než celý seriál Obi-Wan. A naprosto skvělou práci odvedl Kevin Kiner - kdo by to byl řekl, jak daleko doje od nepříliš obratného imitování Johna Williamse v začátcích Klonových válek. Tak druhou řadu, prosím. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec je to celé plusmínus na úrovní Mandaloriana. Je to málo? Je to dost? Toť otázka. Za sebe říkám, že Dave Filoni bohužel spasitelem předaleké galaxie není. Je to pouze takový snaživý resuscitátor. Věřím, že kdyby Kennedy konečně vyrazili a dosadili místo ní právě Davea, tak by se fanouškům SW mohlo blýskat na zlaté časy, protože stejně jako jeho mistr George Lucas, tak i FIloni je spíše schopný plánovač a pomyslný duchovní otec než realizátor koncových projektů. Pozice, kdy by celému universu udával směr, ale to koncovku by nechal zručnějším lidem, by mu sedla lépe, stejně jako seděla Lucasovi. Ruku na srdce. Nejlepší věci ve Star Wars napříč médii nám Filoni nenaservíroval, stejně tak to nebyl Lucas a už vůbec ne Disney. Nene, nejlepší SW nám dali Irvin Kershner (Epizoda V), Tony Gilroy (seriál Andor), Drew Karpyshyn (KOTOR) či Timothy Zahn (všechny knížky o Thrawnovi). Právě poslední pán by Ahsoce jako hlavní tvůrce děje určitě slušel více. Filoni dokáže dodat zajímavé pointy - Thrawn, nová galaxie, Nightsisters, dark jediové hledající tajemné cosi a navíc k tomu všemu dohodí oblíbené originální postavy. Jako celek to však nefunguje, stejně jako nefungoval Boba Fett. Ahsoka trpí otřesnými plot armory, spoustou nelogičností a ztrácením času, které občas není ani kompenzováno fanservisem a zůstává jen vata, kdy se mohl děj posunout mnohem dál. Vypadá to jako ty velké Star Wars, charisma Raye Stevensona skrze obrazovku naplní celý dům, Huyang je okamžitým miláčkem diváků a tak dále. Spoustu věcí tam je super, ale stejně tak není super, že je to rozfrcaný do osmi epizod, když to nakonec neuzavře prakticky nic a odpovědí dodá jen velmi velmi poskrovnu. Těším se na Skeleton Crew, těším se na Acolyte, těším se i na pokračování "filoniversa", jen se prostě člověk nezbaví toho hlásku v hlavě, který mu připomíná, že tohle Star Wars je od svého stropu dost daleko. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Ahsoka je po Mandalorianovi a Andorovi dalším důkazem, že Star Wars aktuálně fungují lépe na "malé obrazovce". Samozřejmě udělá radost to, že některé původně animované postavy uvidíme v hrané podobě, ale největším kladem pro ně je to, že Ahsoce nechybí ona nepopsatelná atmosféra, kterou měly původní filmy. Ne, seriál není dokonalý, občas je tempo pozvolnější (což mi ale osobně nevadí) a některá příběhová rozhodnutí jsou sporná, ale přesto jsem spokojen, protože mi seriál připomněl, proč mám onu dalekou předalekou galaxii tak rád. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně jediovských soubojů s nezajímavými postavami. Opravdu pro fandy animovaných seriálů ze světa Star wars může být Ashoka svatým obrázkem, ale pro mě to je naskočení do desáté řady seriálu, kde jsou z mého pohledu nezajímavé postavy. Možná, až se v nějakém filmu/seriálu sejdou všechny ty postavy Mandalorian, Ashoka a další. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Brána Eye of Scion je taková slovní hříčka. Scion má v angličtině ekvivalent v podobě Heir, což je samozřejmě odkaz na první knihu „Heir to the Empire“ („Dědic Impéria“). (Veskoslav)
  • Rasa Ahsoky Tano sa volá Togruta. Ahsoka pochádza z planéty Shill a narodila sa 36 pred bitkou o Yavin. (Bukysh)
  • Při nástupu legií Thrawna můžeme v hangáru kromě zavěšených TIE stíhaček vidět i čtyři LAAT/le patrol gunship. Popvé se představily jako lodě pro udržování pořádku během Klonových válek za časů Republiky, pozdě je převzalo Impérium, kde sloužily stejnému účelu. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama