Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (276)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Pixar se rozhodl experimentovat a nadělil nám snímek, který se v mnoha ohledech vymyká zažité šabloně a stylu. Trailery mě hodně zaujaly, na film jsem se extrémně těšil, a nakonec ve mně převládají dost smíšené pocity. Rakeťák je rozmáchlá sci-fi jízda plná akce, u které si však podle mě tvůrci ukousli příliš velké sousto. Ačkoliv snímek nenudí, tak druhá půlka je výrazně méně zajímavá než ta první a místy se dost táhne a působí jednotvárně. Příběh je v jádru jednoduchý, ačkoliv se snaží vypadat složitěji. Na konci přijde zajímavý zvrat, který však pro mě překvapivě během chvilky vyšumí do prázdna. Co mě však mrzelo nejvíc, byla absence tradičního přesahu, a především chybějící známé Pixarovské srdíčko, díky kterému mě každý film dokáže dojmout. Na konci se dá mluvit o jedné scéně, kdy hrdina asi na minutu nakousne určité dilema, ale to je z nadstavby vše. Emoce taky moc nefungují i kvůli absenci nějakých zajímavějších a prokreslenějších postav – po Buzzovi je nejlepší robokočka, přeberte si to, jak chcete. Kocour Sox je nicméně neskutečně zábavný a při každé jeho interakci jsem se upřímně zasmál. Ve druhé polovině se však přidá pár vedlejších postav a nejednou mi přišlo, že humoru je až moc. Animace, jak už bývá zvykem, je skvělá. Líbilo se mi, že snímek působí nostalgicky, ale zároveň to divákovi necpe na každém rohu pod nos. Dovedu si představit, jak na tohle kouká v roce 1995 Andy z Příběhu hraček a po zhlédnutí chce ihned akční figurku. Nicméně jsem čekal víc. Pixar ve snaze vytvořit velkolepou vesmírnou podívanou pozapomněl na to, co je mu nejvíce vlastní, a i proto Rakeťák často ani nepůsobí jako projekt studia s lampičkou v logu. 6/10 ()

Phetronius 

všechny recenze uživatele

Animák jko takový zabaví. Jako popkornovka na streamovací službě je to ok. V kině bych asi tak spokojený nebyl. Kocour je super, stárnutí okolí v rychlém sledu pokusů je taky fajn. Hlavní záporák trošku předvídatelný. Ale vysvětlete mi PROČ TAM KUR*VA MUSÍ BÝT LGBT TÉMATIKA???? proč už tohle s*erou i do dětských animáků??? Opravdu nechci 8 letému klukovi vysvětlovat proč tam jsou dvě "mamky" a jak se jim teda narodilo to dítě.... dal bych asi 3-4 hvězdy, ale za tohle prasení animáků pro děti multikulti sračkama nejlíp s LGBT nádechem, za to srážím.... PS: jo, je to tam asi tak na celkově 10 sekund, ale stačilo to na to.... nechci řešit takovéhle dotazy u animáků na nedělní odpoledne. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pixaru se v posledních letech komerčně nedařilo a ani jeho novinky už neoplývaly takovým kouzlem jako kdysi a tak nás v nejbližší době čekají sequely, prequely a spin offy. Jinými slovy dojení zavedených značek. A když na něco navazovat, proč si rovnou nevzít hlavní postavičku z Toy Story. Buzz Rakeťák tedy dostává svůj film. Samozřejmě netřeba polemizovat o tom, že jej vůbec nepotřeboval. Hlavní slovo si bere Chris Evans. Máme tady jednu tuze praktickou kočku, hrozbu, Zorga, nějaký ten dějový zvratík a genderové mrkání. Působilo to na mě hodně temně, dospěle a nejsem si jistý, jestli bych to dokázal doporučit předškolním dětem. 70% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Animovaná spatlanina nejvlivnějších sci-fi trháků posledních čtyř dekád v jeden zoufale neoriginální celek, kde nic není původní a všechno je vytrženo z kontextu svých předobrazů – celý scény, dílčí detaily, příběhy, prostě všechno. Na tohle snad nemůžou skočit už ani děti, natož dospělej člověk. Fungovat by to částečně mohlo snad jenom za předpokladu, že by soundtrack nesložil Michael Giacchino - mistr plagiátorství, kterej ale zrovna tady fidlá bez jakýkoliv snahy okopírovat byť jednu napínavou či emocionální notu. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"To infinity..." Zničit Buzze Rakeťáka, zničit Buzze Rakeťáka! Já mám pro Toy Story prostě slabost. Jednička je film, který mě provázel celé dětství a tak nějak jsem s ním vyrostl. Proto hláška na začátku filmu mě prostě dojala. Faktem je, že jsem se bavil od začátku do konce. Pixar filmy umí a i když mi bylo trošku prosti srsti dojit tuhle značku takhle, tak jsem ve výsledku rád, že to udělali. I když si myslím, že ten začátek s časovými skoky prostě děti nemohou pochopit ani náhodou. A už vůbec ne emoce, co z toho plynou. Každopádně na mě Buzz fungoval. A fungovala na mě hlavně kočička kterou měl. Finále mě trošku rozhodilo tím, že nabourává původní filmy, ale whatever i guess. Některé pomrkávání na staré veterány prostě neskutečně pobavilo. Smál jsem se, bavil jsem se a emoce na mě fungovali. Za mě super. Do nekonečna... (75 %) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první animovaný film společnosti Pixar, který má premiéru v kinech po dvou letech od pandemie covid-19. (petr.koca)
  • Na rozdíl od všech čtyř hlavních filmů série Toy Story, které měly rating G, má tento film rating PG. (LUKICKK)
  • Kvůli scéně, kde se políbí pár stejného pohlaví, byl film zakázan ve 14 arabských zemích a v Singapuru dostal rating 16 (pro osoby starší 16 let). (petr.koca)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama