Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (281)

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7,5/10). V mých očích byl seriál o Boba Fettovi vždycky považován za tak trochu zbytečnost. Nepatřím mezi skalní Star Wars fanoušky a proto mi byl osud Boba Fetta tak nějak putna. Přesto jsem dal tomuto seriálu šanci, protože mohl překvapit jako třeba Mandalorian. No a světe div se, ono se to vážně povedlo. Seriál měl od prvních minut parádní image a líbilo se mi sledovat osudy Boba Fetta na poušti. Po přepálených filmech mi trochu této komornosti bodlo. Co jsem ale vůbec nečekal, tak byla skutečnost, že se seriál bude víc a víc proplétat právě s Mandalorianem. Nevím, jestli by to Boba dokázal utáhnout sám všech sedm epizod, ale přítomnost Manda seriálu hodně pomohla. Trochu mě ve výsledku mrzelo, že nejsem tolik zběhlý ve světě Star Wars a nemohl jsem si pořádně vychutnat onen "fan service". Přesto mě nové postavy hodně bavily , i když jsem je třeba neznal z animovaných seriálů. Jako poslední věc a zároveň obrovský klad seriálu bych rád zmínil znělku. Ludwig Goransson nám opět ukázal, že už jej můžeme počítat mezi geniální skladatele a opět nám převedl mistrovské dílo v podobě znělky. Nejlepší epizoda: Chapter 5: Return of the Mandalorian (E05). ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian byl fajn. Hodně fajn. Bylo to celé na vysoké úrovni, Boba Fett už tak dobrý nebyl. Jednak s ním byla spojena očekávání, jednak samotná zápletka byla slabší. Ačkoliv závěr série byl propojení obojí, tak i tak už se to nedalo zachránit. Nicméně je škoda, že se Disney nevydalo touto cestou dříve, neboť by určitě tyto seriály neměly za sebou pachuť třetí trilogie, kterou stále považuji za zločin proti lidskosti. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková pecka jako Mandalorian, ale pořád je to mezi TOP sci-fi seriály. Největším minusem TBoBF jsou postavy ... tam, kde Mandalorian představil jednu nesympatickou postavu (mechaničku, kterou hraje vysloužila umělkyně ochotnického divadla), v TBoBF je jich nespočet ... a bohužel jedna z nich je právě hlavní představitel. Bobu jsem měl do existence tohoto seriálu fakt rád, byl to badass bounty hunter ... tady je to pacifistický sluníčkář, který vše chce řešit dialogem a jako naivní klučina všem hned uvěří. Navíc nevim jak je to možné, si Temuera Morrison vydupal, že bude skoro celý seriál vystupovat bez helmy ... tímpádem ho v akčních scénách mnohdy nemůže zastupovat žádný kaskadér. Další špatné postavy je hipster motorkářský gang ... mají to být sirotci, co žijou z ruky do huby ... přitom nosí nejdražší designérské hadry, mají ty nejlepší cyber-doplňky a jezdí na naleštěných motorkách (WTF?). Ale naštěstí i Disney se v polovině pláclo přes rypák, a začaly masivní změny a přetáčky, čili v posledních 3 dílech je Boba Fett jen minimálně a zachraňuje to opět Mando (a další) ... a jak jsem psal na začátku, co se seriálové sci-fi produkce týče, tak je to pořád TOPka ... scénář sice je hloupý, ale pořád se tu něco děje, výprava je drahá, CGI na úrovni filmové produkce a v každém díle se dočkáme i nějaké akce. Jinými slovy, všechny ostatní rádoby drahé space opery v televizi jen smutně můžou přihlížet. Notička na závěr ... byl bych rád, kdyby se Disney na nějakou druhou sérii vysrali, anebo aby urychleně překopali charakter Boby Fetta. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vše co jste nechtěli vědět o kdysi tajemstvím obestřené nejvíce cool postavě původní trilogie aneb ekvivalent otravného stokrát slyšeného žvatlání senilního strýce o jeho echt nezajímavém životě, trápeních a bolestech zad. Umocněno je to nezvládnutou dramaturgií, kdy "současná" linka by jakž takž mohla něco tuctově zajímavého nabídnout, ale nemá dostatečný prostor. A Temuera Morrison je bez helmy zoufalý. "Jak to tenkrát bylo" linka je zase z ranku, to proboha nikoho soudného přece nezajímá, stačilo by to shrnout v deseti minutách, ne v desítkách minut na poli několika epizod. To že to je jak první pokus náctiletého o fan-fiction, je pak už vlastně věc nepodstatná, stejně jako že to zpětně bere veškerou zajímavost té postavě v původní trilogii. Jenže do toho se to v druhé polovině na dvě epizody překlopí v regulérní třetí řadu Mandaloriana. Sice to nemá s děním seriálu spojitost, je to násilím naroubované, ale také jde o jediné díly, kdy je to zábavné a nikoli otravně unylé. Boba v nich má sotva cameo. A zároveň to vidět, s ohledem na kontinuitu, musíte před třetí řadou Manda. Absolutně zbytečné mlácení dávno důkladně vymlácené slámy, kdy každá postava musí mít svůj "příběh". I když o ní není vůbec co říci. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po skvělé druhé sérii Mandaloriana jsem se na Bobu Fetta docela těšil, a to i přesto, že k mým oblíbeným postavám se nikdy neřadil (tatík byl lepší). Že to ovšem po dějové stránce bude taková nuda, to jsem tedy vážně nečekal. Celkový dojem z nezajímavého seriálu zachraňují jen epizody číslo 5 a 6, které, jak už víte, jsou pokračováním Mandaloriana a Boba se v nich prakticky neobjevuje. A o to smutnější právě je, že je těch zbývajících pět dílů úplně o ničem. Temuera Morrison v titulní roli je víc, než cokoliv jiného, naprosto nezajímavý a necharismatický a za akčního hrdinu ho rozhodně (již) považovat nelze. Děj je utahaný, prakticky nic zajímavého se v seriálu po celou dobu neděje (stále hovoříme o těch pěti epizodách řešících hlavní zápletku) a ty záživnější momenty tady reprezentují pouze flashbacky v prvním díle a závěrečná honička ve třetím. Co naopak chválím, je vizuál. Má to parádní westernový feeling a krásnou kameru, Star Wars jsou v tom pořád vidět i cítit (ty osmdesátkové – atmosféra je prostě zachycena perfektně) a nechybí výtečný soundtrack, ten je navíc dokonce ještě lepší, než v Mandovi. Při sledování jsem se ovšem opravdu bavil jen málokdy, přesto jsem se nevzdával, a věřil, že alespoň finále bude důstojné. Místo toho jsem dostal lov na tatooinskou godzillu. Neni nic krásnějšího, než zjištění, že celý seriál směřoval právě k tomuto momentu, ač mu nic nenasvědčovalo. Z vizuální a technické stránky jsem tedy z Boby naprosto nadšen a dvouepiodní odbočka s Mandem je zcela perfektní (a za 10/10). A právě ta může za to, že nakonec celý seriál hodnotím o něco lépe. A zatímco na nového Manda se těším, bez další řady Boby Fetta bych se klidně obešel. 6/10. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • V kuchyni Jabova paláce lze potkat droida série EV. Nejznámějším „zástupcem“ ve světě Star Wars je EV-9D9, který mučil droidy v Návratu Jediho (1983). (Veskoslav)
  • Nástroj, který Boba Fett (Temuera Morrison) používá k tvarování své gaffi hole, je vojenský LC-14B, Woodman's Pal. Je součástí sady pro přežití letecké posádky. (LUKICKK)
  • Weequayští strážci během flashbacku křičí: „Keepuna“ (huttsky „střílet“) a používají nadávku „Sleemo“ („slizoun“). (LUKICKK)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama