Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 6

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Jindros

No tak ta Furióza byl samozřejmě jednoznačně chybný krok, to mi bylo jasné hned na začátku, když s tím přišli. Teď se to jenom potvrzuje. Ale určitě bych nevěšel hlavu. Vše se ještě může nějak vyvrbit. A klidně i k dobrému.

na příspěvěk reagoval mm13

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Bluntman

Mně se líbí, že každý film je jiný a přitom jsou všechny dobré až vynikající. Byl bych rád, kdyby si to tahle série udržela i v budoucnu. A samozřejmě máš pravdu, že každý Mad Max je dobový. Ale zároveň je každý nadčasový. To je u těch dobrých filmů právě to dobré. Čtvrtý Mad Max si udržel kvalitu i v dnešní době, která diktuje lecos - však víme oba. Opravdu bych byl moc rád, kdyby to takhle s těmi filmy pokračovalo dál. Přeju to Maxovi, sobě i dalším divákům.

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Miller vlastní na Mad Maxe práva, takže když nebude chtít on, nikdo nic nenatočí, což hádám chtít nebude. Ale je to starší pán, práva možná přejdou na děti, ale to je snad ještě hodně, hodně daleko.

Nicméně Furiosa je finanční propadák, takže to na Maxe 5 moc nevypadá, jedině že by se otelil Amazon, Apple nebo jiná streamovací platforma s prakticky nekonečným množstvím peněz.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

A předchozí madmaxovská dobrodružství nevycházela z toho, co bylo dobově příznačné? Vždyť jednička je ozploatačka, těžící z obliby aut a motorek v daném období (viz i řada dalších australských biker filmů). Dvojka je osmdesátková variace na western v post-apo světě, polosequel a polointerpretace jedničky, podobě jako tomu bylo třeba u Evil Dead. Trojka má dokonce zpěvačku-herečku s titulní píseň na závěr a druhou polovinu jako z nějaké temnější disneyovky dané doby, potažmo ambliňáckého dobrodružství  dětmi. A Fury Road vytěžuje rozprostírání obsahu napříč médii (hra, komiksy). Madmaxovská série vždy nějak něčemu "podléhala" (nebo spíš těžila z něčeho dobově příznačného, případně s tím pracovala). 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jo a prosím tě, Zběsilá cesta představila tři silné postavy a ten film, odvyprávěl příběh každé z těch postav, takže to nebylo o tom že Max tam hrál vedlejší roli, nehrál. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Shakaar

takže film, který mě přikoval do křesla a doslova mi bral dech každou akční scénou, je pro tebe "jeden z mnoha dnešní popkornů" viděl si vůbec ten film ? Protože i kdybych chtěl, na tom filmu najít něco negativního, tak bych si to nejspíš musel vymyslet, protože ten film je definecí umění. Jako socha Davida. 

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Shakaar

"...byl to jeden z mnoha dnešní popkornů, který se tak nějak trefil do hluchého místa že takových filmů bylo nedostatek v té době a na tom vydělal."

Toto už nikde nenapíš, nikdy nevyslov. Vlastne si daj facku a chvíľu tu teraz vôbec nechoď.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Shakaar

"Nehledě na to že jestli má série dál pokračovat, bude potřebovat i další vedlejší postavy. Je to prostě nevyhnutelný vývoj od standalone filmů k propojenosti universa který se dnes razí Hollywoodem."

Jedním ze znaků nadčasovosti je, když se něco vyhýbá momentálním trendům a jde si to svou cestou. Mad Max by mohl. A Miller by nebyl zrovna rozumný, kdyby si legendu o Mad Maxovi na stará kolena zničil snahou podlehnout nějakému pomíjivému diktátu. A vedlejší postavy byly v každém Mad Maxovi, čekám je i v těch dalších.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Ragnor

Je to rozlehlý svět a Mad Max v něm putuje. Proč by se nemohl jinde zase přichomýtnout k něčemu zajímavému? O jiných legendárních hrdinech byly taky napsány desítky příběhů a natočeny spousty filmů, tak proč ne o něm? Aspoň pětku by Miller mohl ještě zvládnout. Když to neudělá on, tak to po něm beztak jednou udělá někdo jiný. Ale bylo by fajn, kdyby to dal ještě on. A o Furióze ať si točí furtdokola kdo chce co chce, hlavně ať už do toho netahá Maxe. Ten by měl jít dál.

na příspěvěk reagoval Jindros

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Shakaar

K těm posledním dvěma větám:

Já to ale nevnímám tak, že by byl Max upozaděn. Ničeho takového jsem si nevšiml a to jsem na tom byl v kině 2x, protože přece jen na Mad Maxe 4 jsem na rozdíl od drtivé většiny zdejších ctitelů Furiózy čekal skutečně těch 30 let.

Donekonečna opakované blábolení o druhých houslích mě zpočátku překvapovalo, ale už jsem si na ně zvykl. Což neznamená, že bych to tak začal vnímat. Stejně jako Max nehrál druhé housle s Tinou Turner, nehrál je ani s C. Theron. Za mě je to nesmysl.

A to, zda mám nebo nemám rád Furiózu, absolutně nijak neovlivnilo fakt, že se mi čtvrtý Mad Max líbil. Je snad nutno mít v dobrém filmu rád každou postavu? :-)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

"byl to jeden z mnoha dnešní popkornů" - taky názor... Ale absolutně nesprávný. Fury Road byl všechno, jen ne "jeden z mnoha popkornů". 

Film, který spojil akční žánr s uměním. O tom, jak neskutečný, unikátní a výjimečný film to je, vznikly řekl bych min. desítky  rozborů a odborných analýz. 

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Otázka je zda postava Maxe jako takového není už příliš vyždímaná a celkově i svět Maxe jako takového. Už takový Fury Road byla spíše taková náhoda že se Miller po letech rozhodl něco takového natočit, protože se se při té 30 leté pauze k tomu moc neměl. A trochu to bylo vidět, už tam nebyla vidět taková ta surovost, určitá lacinost, nízkorozpočtovost, byl to jeden z mnoha dnešní popkornů, který se tak nějak trefil do hluchého místa že takových filmů bylo nedostatek v té době a na tom vydělal. Pokračování ať už s Maxem nebo bez něj by tak jako tak vznikal s daleko větším tlakem a možná je někdy lepší udělat úkrok stranou a by se udržela cesta. Nehledě na to že jestli má série dál pokračovat, bude potřebovat i další vedlejší postavy. Je to prostě nevyhnutelný vývoj od standalone filmů k propojenosti universa který se dnes razí Hollywoodem. Já osobně jsem neměl k Furiose valné mínění, nečekal jsem od snímku, ale překvapil. Řekl bych že film mohl dopadnout mnohem, mnohem hůře kdyby to nebylo pod taktovkou Millera, Příběh Furiosy mi přišel relativně organický, Musíte si navíc uvědomit že už ve Fury Road postava Maxe byla v mnohém upozaděna Furiosou v podání Charlize Theron. Takže jestliže nemáte rád Furiosu, musíte zákonitě nemít rád i Fury Road. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Mr.Apache, mm13, Yoshitsune

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

mm13 , Mr.Apache

Ale tady máte můj naprosto nadšený komentář k Road Warrior (kde i znovu opakuji chyby jedničky v kontextu toho, jak je Miller tady všechny opravil :)

Road Warrior spolu s Fury Road jsou rozhodně nejlepší Maxové. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

"A TROJKA JE FAKT DIVNÝ FILM" 

 

 

takhle to dopadá když jste na sluníčku, bez pokrývky hlavy....blouzníte 

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Nečítal som tvoj komentár, reagujem na to, čosi napísal tu. Ale hoď mi na ten komentár odkaz, rád na to pozriem. Dnes večer si tak či tak takmer isto Mad Maxa pozriem (som sa počas debaty naladil)... a zajtra ti to potom vytmavím. :-D

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

mm13

Hm, takže když nebudu čekat od filmu tohle, bude se mi líbit více i přes ty výhrady, které jsem popsal onehdy v komentáři?

Eh, nemyslím si. :)

na příspěvěk reagoval mm13

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Reklama

Reklama