Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (160)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ale no tak! Tak takto špatný tento snímek opravdu není! Všichni víme, co těm divákům hodnotícím odpadem The Harder They Fall vadí, ale ve výsledku mě tato westernově laděná podívaná z Netflixu dokázala zabavit. Jasně, srovnání s Djangem je absolutně mimo, Tarantinův film se po stránce kvalitativní nachází v diametrálně jiných sférách. Tím tvrdší pád sází zejména na podmanivý vizuál hýřící barvami, v tomhle ohledu mě samotná výtvarná stránka kladně překvapila. Herecky též na skvělé úrovni, všichni zúčastnění se předvedli. Po stránce akční musím vypíchnout špičkový prolog a scénu s přepadením vlaku, ten šíleně přepálený závěr se mi tolik nelíbil. Proč tedy hodnotím jen třemi hvězdami, když jsem prozatím zmínil jen superlativa? Je vidět, že film nenatočil někdo schopnější. Poslouchat ty nudné dialogy dá chvílemi fakticky zabrat. Plus ta digitální krev na každém kroku. Ale tu šestku tomu nakonec dám. 6/10 ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Korektní doba si žádá nekorektní počiny. Tak tedy černošský western. To by ani tak nevadilo (indiáni ve filmu nejsou, koukat na černého Vinnetoua by mě asi nebavilo), aspoň víme hned od začátku, že se nejedná o historický počin. Začátek ještě ujde, vše se tak nějak rozjíždí a nad kokotinou typu proč jedou bandité prérií s hadrama na hlavě mávnete rukou. To vše až do přepadení vlaku. To už je taková kokotina (od zastavení vlaku, přes jednání vojáků až po rozuzlení, proč převáží vězně), že závěrečný odchod záporáka za padání prázdných nábojnic na zem (ty vole, z revolveru?) je jen vyvrcholení. Vypisovat všechny hlouposti ani nemá smysl, shrnu je do jednoho virtuálního rozhovoru: "Máte mojí holku, přijel jsem pro ní." "Jestli se nevzdáš, zastřelíme jí." "Tak jo, vzdávám se." Ty jo, to už neni ani blbý. Film se chvílema utápí v drsném násilí a chvílema je spíš parodií a závěrečný dojemný rozuzlení ... otřesné. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohl bych se svézt na zdejší rasistické vlně a film odsoudit jen proto, že jsou zde v 95% černoši, ale neudělám to a raději budu film hodnotit jako film. Tím tvrdší je pád je hodně velká stylovka, kterou lze určitým pohledem srovnávat klidně i s Tarantinovým Djangem, ale určitě ne kvalitativně. Film dokáže vykouzlit celou řadu krásných obrázků a práce s hudbou a střihem je na profesionální úrovni. Bohužel po stylovém začátku, možná celé první třetině přichází hodně utahaný, brzdící a nudný prostředek, který dle místního hodnocení spoustu diváků donutí film přerušit a už se k němu nevrátit. A to je dost škoda, protože závěr je dostatečně zábavný a opět skvěle natočený, že předchozí nudu zachraňuje, ale jako celku tomu nemůžu dát více než slabší 3*. Pokrátit to o půl hodinky jet v kolejích první třetiny a mohl to být western jak víno. A to že jsou tu samí černoši, nijak na kvalitě filmu neubírá. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Bylo tam tak strašně moc černo, až mi všichni tak dvacet minut splývali, jo jo. Nic zlého netušíc, těšila jsem se na Idrise, leč o filmu jsem nevěděla zhola nic, což se trochu vymstilo. Řežba zdatná a černí kovbojové evidentně formovali dějiny Západu dle svého a to ne mírumilovně. Jinak exteriéry i interiéry perfektní, soundtrack též a umělé krve, té bylo prolito potoky. Pouze průměr, leč jsou filmy horší, tak tu třetí hvězdičku dám. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Užvaněný, nudný superdlouhý slint. Elba tam je naštěstí celkem krátce, protože tak trochu předpokládám, že by se jinak pronudil stejně jako Regina King. Její scéna s loupáním jablka... něco tak blbýho už jsem dlouho neviděl. Jako opravdu nechápu, kdo v Netflixu svěří film, za asi dost peněz, někomu, kdo osm let nic nenatočil. Možná, že si onen hudebník celý film zaplatil... když už ho režíroval, napsal scénář a hudbu. Vše tedy dost mizerně. A ještě k tomu to herecký poleno bez charismatu v hlavní roli. A to bych si to ale dokázal v lepších rukou představit jako solidní stylovku. Takhle ale bohužel. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Nat Love (Jonathan Majors) byl skutečným kovbojem na starém západě a dokonce napsal autobiografii nazvanou „The Life and Adventures of Nat Love: A True History of Slavery Days“, která vyšla v roce 1907. (gavosh)
  • Název vlakové společnosti, která převáží uvězněného Rufuse Bucka (Idris Elba), je C.A. Boseman. Jde o poctu pro Chadwicka Bosemana, který zemřel v srpnu 2020. (gavosh)
  • Natáčelo se v Santa Fe (Nové Mexiko, USA). (BMW12)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama