Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (283)

silentname 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie ma svojimi poslednými filmami ("The Gentlemen"Wrath Of Man") celkom solídne presvedčil, že sa opäť rozhodol venovať kvalitnejším projektom, ktoré viac ukážu jeho režisérsky talent. "Operation Fortune: Ruse de guerre" v mojich očiach na ne síce úplne nedosahuje, no má dostatok dobrých momentov, aby som bol schopný povedať, že som si jeho sledovanie užil. A v mnohom za to môže primárne vynikajúci casting. Jason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant, Josh Harnett, Bugzy Malone a mnohí ďalší robia tento film skutočne skvelou zábavou. Od hlášok, po ich charaktery a celkové prevedenie jednotlivých momentiek. Statham často pôsobí, že sa snaží byť agentom, ktorý vlastne svoj džob neberie ani veľmi seriózne a má všetko na saláme, no v skutočnosti je vo svojom obore naozaj perfektný. Hugh Grant je naopak mastermind, s ktorým si nikto nechce zahrávať. Jeho záverečná momentka je pre mňa skutočne excelentná časť, kde sa dočkáme vynikajúcich hereckých momentiek. Akcia je solídna, o zábavu máme postarané... čo sa týka príbehu, ten viac menej vieme sledovať. Aj keď je to celkom dobre rozvetvené a máme určitú misiu je úplne zrejmé, že za všetkým skutočne stojí ešte niekto ďalší a môžeme hádať kto bude v tom mať prsty. Je to v podstate veľmi jasné. Ale ako jednoduchá akčná zábavka to úplne postačovalo. Čeknite si film a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho Sherlockové Holmesové mě kdysi nestrhli, Král Artuš nezaujal, aby pak solidně potěšil s Aladinem nebo nadchnul stylovým přímočarým Rozhněvaným mužem. Prostě Guy Ritchie, to je u mě nahoru dolů. A teď je to poměrně pořádný sešup. Za mě tuctová agentská konverzačka, u které jsem se nesoustředil, u které mě nebavila akce (navíc jí bylo překvapivě málo), a u které jsem se místy těžce nudil. Je třeba zajistit tajemnou mocnou zbraň, která se dostala do nesprávných rukou, do akce se tak musí pustit britský špion Jason Statham (s Ritchiem si vlastně vzájemně před víc než dvěma dekádami pomohli prorazit), který má po ruce solidního odstřelovače, divnou ajťačku a hollywoodskou hvězdu, která má hrát sama sebe. Proti stojí soukromé armády několika pracháčů s obrovskými egy. Nebaví klaďasové, nebaví zloduchové. Pár nápadů u akčních scén potěší, s pár vtipy přijde mírné škubnutí, ale celkově je to nedotažené, bez energie a s napůl se řezajícím Stathamem. Asi nejvíc mi k tomu v průběhu přibývajících minut sedělo slůvko: otravné. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Povrchní špiónská srandička, která parazituje na bondovkách a Mission: Impossible a nic vlastního nepřidává. Emoce na nule, humor chabý a akce - vzhledem k žánru - překvapivě málo. Na Ritchieho matné, tonálně i tempem nevyvážené a s minimem jeho typické hravosti a nápaditosti. Po nadupaných peckách typu Král Artuš, Gentlemani a Rozhněvaný muž docela zklamání. 60 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dějově vlastně nic převratného. Tým supertajnách agentů má za úkol zabránit padouchům v uskutečnění obchodu, který může zcela převrátit světový řád. A probíhá to tak nějak podle předpokladů. Ani co do akce se nejedná o nic převratného. Pár slušných momentů tu sice je, ale po závěrečných titulcích o nich nebudete vědět. Nicméně Ritchiemu se povedlo trefit casting a to od A až do Z, přičemž všemožné kombinace všech možných postav dokonale fungují. A druhou velkou devízou jsou vtipné dialogy, což asi není úplně něco, co by člověk od podobné akčňárny čekal, ale mě to sedělo. Zlatým písmem se film do historie určitě nezapíše, ale na jedno či dvě pobavení funguje dokonale. 75% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nic překombinovaného, za mě čistá oddychovka, v pěkném prostředí, u které jsem se příjemně bavil. Pravda, mohlo to být méně ukecanější, ale nic hrozného, k zívání u mě nedošlo. Po herecké stránce, naprostá spokojenost. Nikdo mě nesral, každý tu svoji roli zahrál přesně tak, jak měl. A samozřejmě třešnička na dortu, můj oblíbenec Jasónek, který si tu jede to, co ho baví a umí. Sice se nejedná o film, který bych chtěl vidět co nejdříve ještě jednou, ale čtyrku, ač slabší, tak dám. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Orsonovi (Jason Statham) nabídne jeho šéf Nathan, kterého hraje Cary Elwes a který hrál v Princezně nevěstě (1987), jeden ze dvou hotelových klíčů. Orson si chytře vybere klíč, který mu není nabídnut, a říká, že je to pravděpodobně lepší pokoj. Nathan pak žertuje, že už předtím mohl vyměnit hotelové klíče, a tak se ho pokusit obelstít. Toto je narážka na scénu Caryho Elwese v Princezně nevěstě s postavou Wallace Shawna, kdy došlo k záměně otráveného vína. (mikki089)
  • Natáčanie sa začalo 14. januára 2021, pričom prebiehalo v Antalyi v Turecku, Farnborough (Anglicko) a Katare. (Arsenal83)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama