Reklama

Reklama

Virus:32

Trailer 1
Argentina / Uruguay, 2022, 90 min (Alternativní 86 min)

V ulicích Montevidea se rychle rozšíří nebezpečný virus a dojde k děsivému masakru. Infikovaní jedinci se změní v násilné zombie a své krvežíznivé choutky dokáží uspokojit jen tak, že bezhlavě zabíjejí všechny, kteří ještě nejsou nakaženi. Svobodná matka Iris stráví se svou osmiletou dcerkou den v opuštěném sportovním klubu, kde pracuje jako hlídačka. Po setmění se však strhne nelítostný boj na život a na smrt. Jedinou naději jim skýtá zjištění, že po každém útoku jsou nakažení dvaatřicet sekund v útlumu, než začnou znovu zabíjet. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (22)

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád zombie horory, jenže ne každý takový kousek je nový REC. Když nepočítám béčkový masky, tak mi to celé přijde jako amatérský film nějakých studentů bez mozku. Celý to nedává elementární smysl, hlavní představitelka je nesympatická k*áva a na oněch "32" by ani Sherlock Holmes nepřišel dřív. Třešničkou je pak pomatenej otec s těhotnou ženou. Není to vtipný, děsivý ani dobře nasnímaný. O pitomým twistu na konci v bazéně ani nemluvím. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nedávno sme tu mali taiwanskú pecku The Sadness, ktorá nám naservírovala doslova krvavé orgie, teraz sa podobnou cestou vydala aj Argentína s Uruguajom. Alebo nie? Gustavo Hernández, známy najmä vďaka solídnemu atmosférickému snímku La casa muda, našťastie nie je úplne neschopný. Bolo mi však jasné, že priamu brutalitu obíde, a tak nás namiesto krvavého masakru s infikovanými čaká skôr hra na mačku a myš, utekanie po tmavých koridoroch a ukrývanie sa. Celkovo - nie zlé, ale ani žiaden zázrak. Veľa atmosféry sa pri naháňačkách vytvoriť nedá, ale aspoň sa nedá ani veľa pokaziť (hlavné postavy, matka s malou dcérou, to zahrali celkom snaživo). Len nedokážem pochopiť, prečo si relatívne talentovaný režisér vyberie snáď ten najotrepanejší a najmenej zaujímavý námet, ako je smrtiaci vírus, ktorý mení ľudí na šialencov. Chcelo by to do budúcna trochu originality, lebo tento žáner mi už pripadá únavný, a načo pozerať dookola na to isté? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková nákazová rutina, která se od podobných filmů liší snad jen zemí resp. zeměmi původu. Na druhou stranu na to, že to stálo pár pesos, má film docela úroveň. Drží si prakticky od začátku do konce solidní tempo, triky jsou sice nulové, ale je fajn, že si tvůrci dokázali poradit i bez nich a fajn je i charakteristika nakažených, byť i ta už tu byla. Větší problém nemám ani s herci. V oceánu žánrovek se to rychle ztratí, ale i tak to jako ztrátu času neberu. 60% ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Nečekaně atmosférický hide and seek horor, kde se matka s dcerou, několik dalších uprchlíků a banda šílených nakažených honí po velké temné budově. Zombie nějak vyšly z módy, tak spolu s taiwanským splasherem The Sadness jsou nahrazeni krvelačnými nakaženými, kteří šílení vztekem vraždí všechno živé, ale neztrácejí přitom inteligenci. Na rozdíl od rozmáchlých krvavých orgií The Sadness se Virus-32 dává cestou minimalistické hry na schovávanou v klaustrofobních temných chodbách opuštěného fitness komplexu. Hlavní roli hraje výborná atmosféra, protože jinak je film složený z tradičních, přesto stále funkčních klišé. Nic převratného, ale sympatická hlavní hrdinka, chytrý scénář a dobrá práce s atmoférou úplně stačí na nadprůměrný film. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Do veľkej rodiny zombie hororov sa tento snímok zapíše ako jeden stých lepších. I keď nemrtvých je tu tak ako aj inde mnoho, vyhne sa to nejakému hromadnému zabíjaniu. Je to skôr o budovaní atmosféry, čo sa tu docela podarilo. Škoda, že neskôr to začne upadať do roviny klišé a hlúpych scén (napr. prebehnutie cez basketbalové ihrisko trvá neskutočne dlho a zábery v strihu sa ako keby vracali znova a znova bližšie k dverám. O tom, že zombíci nedokážu dobehnúť hlavných hrdinov i keď im vlastne dýchajú na chrbát radšej nehovorím) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama