Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

InJo 

všechny recenze uživatele

Z Johnovy hongkongské "svaté trojice“ Killer - Kulka v hlavě - Hard Boiled je pro mě první jmenovaný bohužel asi nejslabším článkem - příběh mě zasáhl o něco silněji u Kulky, akcí si mě více získal HB (je jí tam více a je ještě opulentnější), navíc mi tady dost nesedl příliš pitvořivý a laciný hlavní záporák, dialogy jsou občas na hraně parodie ("Chtěl bych být tvým přítelem...") a úplný závěr je na můj vkus trochu křečovitě přehrocený... Ale to stále skoro nic nemění na tom, že jako celek je Killer parádní (a dnes už v podstatě legendární) podívaná, ze které spousta fanoušků akčního žánru (a hlavně samotného Wooa) dodnes zcela pochopitelně skáče nadšením... 85 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Akčnímu zánru se na přelomu 80. a 90. let skutečně dařilo, k hardcore Smrtonosné pasti, svěží Smrtonosné zbrani a neporazitelným Terminátorům se přidal také John Woo se svým Killerem a Hard Boiled. Jeho akční scény jsou velice specifické, hlavní hrdinové efektně skáčou ve zpomalených záběrech, kropí vše co se hýbe tunami olova, krev cáká všemi směry a na závěr přes tu spoušť ještě proletí bílá holubice. Killer je dostatečně promyšlený a na poměry akčního filmu i nadprůměrně emocionální, aby dokázal diváka zaujmout při prvním zhlédnutí, jenže po druhé už by Killerovští hlavní hrdinové na opačných stranách zákona vedle takového Heatu působili jako... No, radši mě to ani nenechte dokončit :) 7/10 ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vskutku masakr. Dechberoucí akce, pro níž nejsou tabulky. Lepší i než mistrovský Hard-boiled. Woo nikdy nevypadal tak "filmově" a nesypal náboje do soupeřů s takovou energií a jistou rukou nepřekonatelného režiséra. A i příběh mě docela zasáhl, přestože asijské emocionální vypjatosti zrovna neholduju (viz třeba Lepší zítřek). Prostě paráda, kterou jsem si s chutí šlehl hned dvakrát po sobě. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu Johna Woo na vás chtě-nechtě musí dýchnout osmdesátá léta. Naivita, důraz na přátelství, nadsazené záběry a hlavně záporný hrdina s tváří Chowa Yun-Fata (či Yun-Fata Chowa, chcete-li). Vidět tento snímek někdy v devadesátých letech, byl bych vedle filmů se Schwarzeneggerem či Van Dammem zařadil Die xue shuang xiong mezi akční perly mých mladých let. Dnes však, přestože jsem si akční scény vychutnal, ve mně vyvolává hlavně nostalgii a kouzlí lehký úsměv na tváři. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další skvělá akční klasika, která se mi líbila i o něco více než Hard Boiled, ale zase o něco méně než Full Contact, ve všech zmíněných však hraje Yun-Fat Chow, který je bezpochyby akčním tahounem Hong Kongu. Akce se skládá pouze z přestřelek, které jsou na svou dobu velmi slušné, protivníci padají jako švestky, krev poměrně slušně stříká a závěr v kostele je definitivní highlight, ovšem tohle není jen o akci má to i hezký příběh a určitou hloubku, takže jednoznačně doporučuji. Klasika jak víno, jejíž kvalitu mohu pouze potvrdit. 75 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Jedná se o první snímek, ve kterém John Woo používá bílé holubice jako symbol lidské duše. Následně byly použiti i ve filmech Živý terč (1993) a Tváří v tvář (1997). (Terva)
  • Představitelka Jenny (Sally Yeh) se v rámci přípravy na roli slepé zpěvačky zavírala ve svém bytě, stahovala žaluzie a žila několik týdnů jen po tmě. (cubajz)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno