Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po Není úniku přichází v New Orleansu čerstvě vylovený John Woo a začíná s okamžitým průzkumem nového území a koho to nevidí, samozřejmě mu oko ulpí na v té době akční veličinu number 1. Bohužel pro mě osobně Woova akční režie až na malé vyjímky tolik neoslovila a dnes ji vidím jako veliký handicap jeho filmů. Ty věčné zpomalovačky byly tehdy samozřejmě v pořádku, dneska je ovšem situace úplně jiná. Nebýt různých zpomalovaček a záběrů na létající holuby trval by film určitě o 5 minut méně. Film disponuje mamutí akční porcí a vždyť to každý známe. Čeho je moc, toho je příliš. Po solidním Vojákovi a více než slušné rodinné pohodě přichází pro mě vystřízlivění. Nevím proč, ale oproti zdejší většině si u mě Živý terč nikdy nedokázal vydobýt prominentní postavení a dávám přednost spíše jiným filmům. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché a prostinké, až se to snad člověku ani nechce věřit. O to více je však divák příjemně překvapen, neboť necelých sto minut mu uběhne neuvěřitelně rychle. Scénář je naprosto prázdný, avšak akce je jedním slovem úchvatná. Typicky woovské vychytávky jsou v každém druhém záběru a Lance Henriksen je jakožto hlavní záporák geniální. Jeho arogance a pistole na prasata za pasem dělají své a v pohodě tak zastiňuje nevýrazného Van Damma. Jednoduché exteriéry, minimum herců - vše je podřízeno akčním scénám a i tady je rozhodně na co koukat! Fantastická akční jízda, kterou nejvíce oceníte na pořádném domácím kině. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi navzdy zostane mojim najoblubenejsim akcnym filmom od Johna Wooa FACE/OFF - TVAROU V TVAR (1997), pretoze tento sa mi sice tiez pacil a bolo vidiet mnoho podobnosti, ako spomalene zabery, lietajuce holuby, ale na Face/Off nema. Chcel som si po dlhsej dobe aj tento akcak zopakovat, pretoze som ho videl v kine este v casoch, ked Van Dammove alebo Lundgrenove filmy este premietali v kinach a bolo to vidiet aj na kvalite filmov a po dalsej reprize hodnotim tento film na 4*. Najviac sa mi pacila nahanacka na motorke a kaskadersky kusok, pri ktorom by sa obycajny clovek bud zabil, alebo prinajmensom zranil, ale krasne sa na to diva, lebo John Woo to vie efektne natocit. Jeden z tych lepsich Van Dammovych filmov. ________ Jean-Claude Van Damme - (Chance Boudreaux) +++ Lance Henriksen - (Emil Fouchon) +++ Yancy Butler - (Natasha 'Nat' Binder) +++ Wilford Brimley - (Strýko Douvee) +++ Kasi Lemmons - (Det. Marie Mitchellová) +++ Arnold Vosloo - (Pik van Cleef) +++ Robert Apisa - (Pán Lopacki) +++ Chuck Pfarrer - (Douglas Binder) +++ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Van Damme se stylově pere a honí ho nasranej Lance Henriksen v dlouhym černym kabátu a Arnold Vosloo v jedné ze svých lepších rolí, což je hodně stylová dvojice záporáků. Van Dammeovi ještě pomáhá důchodce lučištník v holinách a hezká holka. Bitky jsou hodně dobré. Jean-Claude dost čast bere oponentům zbraně přímo z rukou a zabíjí ve stylu "5 střel do břicha, kop do držky a dalších 5 střel do břicha." Zestárlo to, ale rozhodně potěší. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nejlepší Van Damme (mám jiné favority), ale pořád s přehledem strčí do kapsy leccos z dnešní akční produkce. V tu dobu šlo o něco totálně cool a i dneska si spolupráce John Woo a JCVD drží své kvality. Typické atributy asijské režisérské legendy a choreograficky silné akční scény tahají prostinký scénář o třídu výš, potěší vybrané lokace (ponuré uličky, noční hřbitov i tovární hala), navíc má před kamerou dvojici stylových záporáků: démoničtí Arnold Vosloo a Lance Henriksen. Dnešní akční kousky by takové potřebovaly jako sůl. Silnějšímu prožitku brání snad jen neustálé zpomalovačky – nic proti nim, ale čeho je moc... Woo se nicméně s řadou scén dokonale mazlí, vše je podřízené akci, kterou dokonale zvládá. Zestárli jsme, ale na hodně silné tři nebo slabší čtyři hvězdy to stále bohatě stačí!! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film byl prostříhán o 20 minut poté, co John Woo nedokázal snížit počet mrtvol tak, aby film zbavil ratingu "nepřístupno do 17 let". [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Film měl původně skončit honičkou na lodích. (KucC)
  • Pistole, kterou ve filmu použil Emil Fouchon (Lance Henriksen), je Thompson Center Contender. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama