Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Kaka 

všechny recenze uživatele

První velký film Johna Woo, kde se snažil kombinovat hloubku postav se silnými hodnotami a tradičně přepálené a teatrální emoce, ruku v ruce s krvavým baletem. Není to úplný průser, avšak někdy to nechtěně osciluje mezi parodií na rodinné vztahy a divadlem, v kombinaci s až splatterovskou akcí plnou svištících kulek a litrů krve. Časem se podařilo uhladit a vybalacovat oboje. Zatím jediný snímek mistra, který bych nemusel vidět znovu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na tento film prislúcha neskutočne veľa prvenstiev. Je to prvý film Johna Woo, ktorý dal vzniknúť legendárnemu a dnes kultovému štýlu Heroic Bloodsheed, je to prvý film v ktorom spojil svoje sily z legendárnym Chow Yun-Fatom, je to prvý film v ktorom je zápletka postavená na vzťahu dvoch bratov a vo väčšej miere na priateľstve, ktoré je pre hlavných hrdinov dôležitejšie ako kódex a je to prvý film, ktorý nám prináša zbrusu nový typ akčného hrdinu, ktorý je zabiják so všetkým čo k tomu patrí a je úplne jedno či je na strane zákona,alebo nie, ale pri tomto hrdinovi je vám jasné, že všade okolo budú lietať guľky, a striekať krv, ale aj napriek tomuto všetkému, sa do popredia dostáva jeho citovosť a jeho snaha byť vo svojej podstate dobrý. Vzájomná konfrontácia, medzi políciou a gangom pašovateľov peňazí je dohnaná k dokonalosti a Woo- ovi na to stačili len tri postavy. neskutočne silná postava Marka, ktorý v tom momente ako sa z neho stane mrzák, sa stáva najlepšou vedľajšou postavou. Vzťah dvoch bratov, je zase na druhú stranu poznačený tragédiou - smrť otca, ktorú má na svedomí starší brať - a nenávisti mladšieho brata. Až na konci si uvedomia, že na to aby vyšli s tejto hry živý musia spojiť svoje sily. To všetko na pozadí jemnej jazzovej hudby, krásny obrazov a vybuchujúcich barelov, robia s tohoto filmu film, ktorý je silný či už po akčnej alebo tej emočnej stránke. Po skončení vám zostáva len dúfať v ten lepší zajtrajšok aj keď ako hlavný hrdinovia viete, že asi nikdy nepríde. Plus Woo si strihol úlohu policajného inšpektora a ďalší velikán Tsui Hark porotcu pri kastingu. Tieto dve úlohy ma naozaj pobavili ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

S Johnem Woo to mám jako na houpačce. Krvavé pobřeží je skvělé a naopak jeho Killer se mi moc nelíbil. Lepší zítřek má sice blíže právě ke Killerovi, přesto se mi líbil mnohem více. Klišé je stále mnoho a tradiční postupy Johna Woo jdou vidět na první pohled. Nicméně k nadprůměrnému hodnocení nahrálo dobré obsazení. Tentokrát mi sedl mnohem lépe i Yun-Fat Chow a jeho postava mi nebyla tak protivná jako v City on Fire. Dobře na mě zafungoval příběh. Co je více, celoživotní přátelství, nebo rodina? Rozpolcenost hlavního hrdiny bylo zajímavé sledovat. Ani jsem se nemusel moc snažit překousnout různé nedostatky, příběh si užil a nakonec přihodil i tu menší čtvrtou hvězdu. Navíc jsem se lehce nechal nalomit a možná si někdy ještě zopakuji toho vychvalovaného Killera, se kterým jsem na první dobrou společnou řeč nenašel. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler tvrdí, že pokud něco Lepší Zítřek překonává, tak jedině jeho druhý díl, a to ještě jen v některých ohledech. (Já to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, dvojka mě minula:(((( ) Ale nějak se mi nechce tomu věřit, protože lepší hongkongskou akci jsem opravdu neviděl. Mistrovské dílo, opravdu neváhám použít slovo epos. O čem? O přátelství, o hrdinství, o rodině....a taky o Chow Yun-Fatovi, Berettách a květináčích. Prostě skvost... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze timhle filmem se John Woo teprve rozjizdel a teprv si osahaval ruzny vychytavky, takze choreografie souboju je precejen trochu chudsi, nez v jeho dalsich filmech, ale i tak zvladnul vykouzlit skvelej akcni film. Pribeh sice neni nejak zvlast originalni, ale zase neni nejak jednoduchej, v akcnim zanru urcite nadprumer. A i kdyz tu neni az zas tolik prestrelek, tak film nenudi, protoze Woo zvlad i dramaticky pasaze a tam, kde je slabsi scenar, ho podrzeli skvely herci, v cele s uzasnym Chow Yun-Fatem, ten kdyz de do akce, tak to nema chybu. Taky se mi libilo, jak Woo zacal film spis v komedialnejsim duchu, kdy se hlavni hrdinove postuchujou atd. a skoncil to krvavym masakrem v pristavu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Po uvedení do kin se tento film stal nejvýdělečnějším filmem v historii hongkongského filmu a několik let si tuto pozici udržel. (tequilla)
  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)
  • Anglický titul filmu A Better Tomorrow vznikol z prekladu titulu piesne spievanej dvomi deťmi (v mandarínskej čínštine) niekde uprostred filmu. Túto pieseň majú vo zvyku spievať v Číne na Silvestra. (beso74)

Reklama

Reklama