Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Táta Winchester opět na lovu, akorát bez brokovnice a soli. Sam Raimi zase jako producent, ale ne přímo za kamerou. Fajn atmosféra a pěkný vizuál značící, že za filmem nestojí zadní béčkaři. Triky bych sice neoznačil vyloženě za ohavné (a zaujalo mě, že na nich dělalo i dost Čechů), ale takhle okatě digitální potvory prostě v hororech nefungují a alespoň u mě to prakticky okamžitě vypne jakýkoli strach z nich. Příběh je taky spíše banální a vlastně mu docela ubližuje i fakt, že je v podstatě hned od začátku vyspoilerován, ať už úvodním flashbackem nebo přímo samotnými propagačními materiály. Žádné velké překvapení se tedy nekoná, jen docela rutinní, ale pro zejména fanoušky soft hororů celkem zábavné řemeslo. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nahor to ťahá celkom dobrý východiskový námet a správne obsadený Jeffrey Dean Morgan v hlavnej úlohe a dole... no asi všetko ostatné- od trikov, ktoré sú na kino film dosť slabé ,cez predvídateľné a nefunkčné ľakačky až po neexistujúce napätie či nejakú výraznejšiu hororovú atmosféru. Vlastne som celkom rád, že som tento film nemusel vidieť v kine. 40% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je do cela originálny, aspoň si nepamätám, že by niekto prišiel s niečím podobným. Lenže i keď po obsahovej stránke má čo ponúknuť, tento režisér to vobec nevyužil. Hlavne čo sa týka trikovej stránky filmu bol otrasný. Hlavne tá utrasena čarodejnica v maske má po celú dobu iritovala, neviem koho mala vystrašiť, ale u mna vzbudila len súcit , že dod.b.la celý film. Remeselne film nebol vobec zlý a hralo tu niekoľko znamych hercov z ktorých najviac zaujal J.D Morgan. Lakačky, no okrem jednej, vážne neviem či ich tu bolo viac a ponurosť či atmosféra tu nemohli mat miesto, kazili to práve tie nešťastné triky. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Keby sa viac pritvrdilo a hnusne spravená babizna by bola nahradená niekým oveľa zaujímavejším, film by bol určite lepší. Je to medzi 2* a 3*, ale i keď sa jedna o originálny príbeh, no spracovanie originálne rozhodne nie je. Tak sa prikloním k tomu horšiemu hodnoteniu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vidlákům pobožným pomoci není, falešná Marie slzy když roní." Film , který potěší každého zarytého ateistu, nevěřícího na skutečné zázraky :-). Stav utkání FC Církev vs Dynamo Marie z Ďáblic: církev prohrála konzumačně, oprava, kontumačně 0:3. Nenaplnilo se davové očekávání zázraku, nepomohl ani bouřící kotel domácích, silnější mužstvo po zásluze vyhrálo! R.I.P. tři surově zfaulovaní flanďáci. Dobře oběšený farář, profesionálně zapálený jezuita-exorcista i ohnivou prackou do srdce skolený biskup. Poučení z příběhu je zřejmé. Zjeví-li se vám nějaká našeptávající Mařka v bílém prostěradle, vyléčí vám na počkání např. raka plic a posléze i pár dědkům od vás z činžáku prostatu, neukvapujte se s úsudkem. Ještě než si pozvete delegaci z Vatikánu k uznání zázraku, zkontrolujte té čůze roucho, jestli jí zpod něj nečouhá kopyto či ocas! ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Za mňa obrovské sklamanie. Na Unholy som sa riadne tešil, bohužiaľ po hororovej stránke je to úplne o ničom. Môžu zato hlavne efekty, kde nejaké ľakačky sícu sú ale sú na smiech a až do finále v nich nevidno skoro nič. Je to skôr kecanie a keby to nechcelo byť horor ale nejaký thriller o viere a zaslepení mohlo to byť oveľa lepšie. Za priemerný koniec a Jeffreyho dávam 2*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Španělský název filmu Ruega por nosotros („Modli se za nás“) odkazuje na „Ave María“ („Zdrávas Maria“), křesťanskou modlitbu o Panně Marii: španělsky: „Dios te salve María, llena eres de gracia. El Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros pecadores, ahora y en la muerte de nuestra.“ česky: „Zdrávas Maria, milosti plná. Pán s tebou. Požehnaná ty mezi ženami a požehnaný plod života tvého, Ježíš. Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.“ (LUKICKK)

Reklama

Reklama