Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Démon-čarodějnice jménem Marie se maskuje za Bohorodičku a páchá zázraky, ale její cíle jsou pochopitelně černější než noc. Tématicky úplně v pohodě. S herci jsem neměl problém a upřímně řečeno nevadily mi ani nedokonalé triky. Jenže celé to bylo takové jalové. Bylo tu několik solidních temných momentů, ale ty se nepodařilo přetavit v husí kůži, strašidlo se také zrovna nepředvedlo, protože převážně stálo hlavnímu hrdinovi za zády a tiše čumělo a lekačky byly avizované dlouho dopředu, takže pokaždé, když Morgan valil oči do monitoru nebo do vody, bylo jasné, že na něj něco bafne. Závěr byl částečně trapný a to tak že hodně a částečně zábavný, ale asi ne tak, jak Spiliotopoulos zamýšlel. Celkově to ale odsýpalo a neměl jsem problém u toho vydržet, takže průměr tomu klidně plácnu. 50% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

A mě osobně se to teda líbilo už od začátku. Má to dobrý příběh , myšlenku , která tu ještě nikdy nebyla (co kdyby za náboženskými zázraky bylo více) i zpracování. Je pravda, že triky jsou někde na úrovni nějakého céčkového hororu, ale zase hold každý nemůže být a nechce být James Wan. Bohužel se hold nepodařil konec spoiler kdyby ten kostel podpálila  i s nima třeba bylo by to lepší a mělo by to pointu takhle to vyšlo na prázdno. 80 procent ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Táta Winchester opět na lovu, akorát bez brokovnice a soli. Sam Raimi zase jako producent, ale ne přímo za kamerou. Fajn atmosféra a pěkný vizuál značící, že za filmem nestojí zadní béčkaři. Triky bych sice neoznačil vyloženě za ohavné (a zaujalo mě, že na nich dělalo i dost Čechů), ale takhle okatě digitální potvory prostě v hororech nefungují a alespoň u mě to prakticky okamžitě vypne jakýkoli strach z nich. Příběh je taky spíše banální a vlastně mu docela ubližuje i fakt, že je v podstatě hned od začátku vyspoilerován, ať už úvodním flashbackem nebo přímo samotnými propagačními materiály. Žádné velké překvapení se tedy nekoná, jen docela rutinní, ale pro zejména fanoušky soft hororů celkem zábavné řemeslo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový mainstream horor Unholy, který produkoval Sam Raimi bohužel za moc nestojí, je to taková konzumní mainstream relativně hezky natočená hmm nuda.Film šel v USA do kin, tak potěší fakt, že se nejedná o vyloženě lacinnou záležitost a z herců pár jedinců může potěšit Jeffrey Dean Morgan, jehož postava však příliš nezaujme.Hudba mě příliš nezaujala, lekačka se povedla snad jen jedna, atmosféra příliš nestrhne ( většinu času se to bohužel neodehrává ani ve tmě), takže bát se zde opravdu nejspíš nikdo nebude. Vzhled samotného ducha Panny Marie především v závěru je lehce creepy, tak alespoň to když už nic. Škoda, že se to více neutrhlo z řetězů (bodycount je nízký) strašení je málo a není příliš efektivní a chvílemi se to docela táhne. Hodinu po skončení už nevím, o čem to bylo, tak snižuji. 4/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcel som vnútorne veriť, že to nebude tak hrozné, no bohužiaľ, čísla v tomto prípade vôbec neklamú. Nerozumiem ako sa "The Unholy" dostal do kín. Myslím si, že mnohé filmy, ktoré sa tam nedostali vyzerali lepšie a podali lepší príbeh, kde sme mali aspoň nejaký náznak atmosféry. Pravdou je, že tento film je tak zlý, až sa cítim zle, že som toľko nadával na "The Banishing". Takže čo k tomu môžem povedať? Má to zaujímavý nápad a je fajn, že Jeffrey Dean Morgan, William Sadler a Cricket Brown to minimálne hrajú celkom dobre a nepôsobia ako mizerní herci. No čo viac sa dá na tom pochváliť? Atmosféru to dlho nemá absolútne žiadnu, príbeh je prevarené klišé a dokopy film neprináša nič inovatívne ani kreatívne a výsledok je dokopy len obrovské sklamanie a nedospeje to k ničomu. Úprimne si myslím, že keby sa naplní opačný scenár, tak by sme tu mali oveľa zaujímavejší film. Lenže to asi nejako tvorcovia nedomysleli. No pravdou je, že najväčším kameňom úrazu tohto filmu nie je jeho nudný príbeh ani jeho slabá atmosféra. Najviac zlyháva vďaka otrasnej produkcii, kde jednotlivé triky a skákačky pôsobia ako keby sme pozerali staré videá z niekedy roku 2008. Kde sme na celú obrazovku dostali strašidelný ksicht a vyplní to priestor... a bu. To je naše strašenie. Natočiť horory často nepotrebuje obrovské množstvo prachov a budget tohto filmu bol na podobnej úrovni ako mali filmy typu "Annabellealebo "Ouija". Tak ako je možné, že oprotí tým filmom toto nielenže je otrasný film, ale ešte aj vizuálne vyzerá, ako keby z toho skresali 80% peňazí? Neviem čo viac dodať. Ako horor to nefunguje, vyzerá to hrozne a štve ma, že ďalší skvelý nápad ostal takto hlboko pochovaný. Hodnotenie: D ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Natočeno podle klasického gotického hororového románu „Shrine“ mistra žánru Jamese Herberta. (LUKICKK)
  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)
  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)

Reklama

Reklama