Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Když už i špatné mainstreamové horory točené posledních cca 15 let působí ve srovnání s tímhle jako filmy s nějakou uměleckou hodnotou, tak nechci vidět, co nás na tomto poli čeká v letech následujících. Nemám rád lekačky. Nelekám se jich, protože jsou předvídatelné. Nebojím se jich, protože vysokou hlasitost nepovažuji za horor, ale za atrakci. Co se na něčem tak primitivním dá podělat? Jo, dá se to... A on vůbec celý snímek působí, jako kdyby jej netočil člověk, ale počítač. Není to doslova tragické (až na směšné efekty), ale tak generické, bez nápadů a bez koulí, že je mi těch pěněz, co to spolklo, opravdu líto. 30% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zvrácená mi svou atmosférou, ale i technickým provedením připomněla Propad do temnot, v němž místo "prokleté Marie" řádila naopak "Zoubková víla". Původní námět není vůbec špatný a úvodní linie z 19. století měla něco do sebe, nicméně i tak na mě působil film poněkud lacině, místy až televizně - ať už se jednalo o slabé vizuální efekty, podivný scénář či zvláštní kameru. Lekaček je filmu celkem dost, ale působí vesměs prvoplánově bez snahy o budování napětí. P.S Chválím plakát! ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

A mě osobně se to teda líbilo už od začátku. Má to dobrý příběh , myšlenku , která tu ještě nikdy nebyla (co kdyby za náboženskými zázraky bylo více) i zpracování. Je pravda, že triky jsou někde na úrovni nějakého céčkového hororu, ale zase hold každý nemůže být a nechce být James Wan. Bohužel se hold nepodařil konec spoiler kdyby ten kostel podpálila  i s nima třeba bylo by to lepší a mělo by to pointu takhle to vyšlo na prázdno. 80 procent ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První horor za loňský rok a zklamaný nejsem. Na jedné straně je tu sice tisíckrát omletý námět zázračné léčitelky, absence krve, lekaček a efekty jsou slabší. Na druhou stranu je to tradičně natočené - cynický novinář přijíždí do malého městečka odhalit záhadu neslyšící dívky, která s pomocí panny Marie zázračně léčí. A přitom se ukazuje, že je to úplně jiná Marie, tak trošku vychcaná démonka/duch :) Ten příběh se mi líbil, finále je dobře vymyšlené, žádné zlo proti kterému nejde bojovat. Díky stylu vyprávění a hlavně díky perfektnímu Jeffrey Dean Morganovi v hlavní roli, alias taťkovi Winchesterovi mě to připomenulo seriál Supernatural. Velice slušné 3*. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

tyvole negan vzteky rozslape zkurvenou panenku a rozjede se kolotoc..cubka chodi porad ke zkurvenymu stromu - kde chytne sluch i rozkeca se (jo je nema) negan to nahrava ale je to starej ochlasta, takze ho ma kazdej vprdeli...no a tak nejak se tu objevi cubka z kruhu bez hlavy a snazi si to hrat na neco co neni...je to bidny, ale negan je proste sympatak, takze to slo..ale ty vole to uz nikdo neumi natocit kurva horor ?! 🥺 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)
  • Natočeno podle klasického gotického hororového románu „Shrine“ mistra žánru Jamese Herberta. (LUKICKK)
  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno