Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (79)

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Je neuvěřitelné, jak strašné kraviny jsme schopní vyprodukovat a ještě je nazvat "hlavní pohádka Vánoc". Ať již mluvím o strašných hereckých výkonech, nebo fakt ubohých tricích. Skutečně špatná pohádka. Nic zajímavého, nic, co by překvapilo, nic originálního. Scénář musel tvůrcům trvat napsat slabou hodinku.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Poslední aristokratka v sobě má takovou neotřelou líbivost záběrů a scén, díky které si mě získala. Přehrávání a jistá nerealističnost postav mi nepřijde, pokud byla plánovaná, vlastně i pokud nebyla, vůbec na škodu a je vtipná. Humor je správně ironický, i když nyní, po stém zhlédnutí, již nepukám smíchy tolik, co poprvé. I když musím uznat, že pár vtipů se u mě nesetkalo s pochopením a byly tam, přijde mi, trochu navíc, protože v tu chvíli zřejmě došla inspirace. A mou nejoblíbenější postavou je stejně hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová), ta dodává, ještě společně s opravářem Krásou (Pavel Liška) a kastelánem Josefem (Martin Pechlát), filmu největší šmrnc.

plakát

Charlotte Gray (2001) 

Mně se tento film vždy velmi líbil, je dynamický, upřímný a má jiskru. Každou postavu, mi přijde, že tvůrci dobře charakterově vystihli, krásná hudba do pozadí, nádherné kostýmy a půvabné záběry. Za mě je Charlotte Gray krásný válečný film, kterému nic nechybí, snad jen více procent...

plakát

Les Mal partis (1976) 

Z tohoto filmu mám tak zvláštně smíšené pocity... Je o vztahu čtrnáctiletého chlapce a o deset let starší jeptišky, kteří se do sebe zamilují a díky právě probíhající válce mohou odjet na venkov. Nakonec se ale na jejich vztah přijde a jsou nuceni se rozloučit. Tak, je to docela originální nápad, i když je takové zvláštní, trochu nepochopitelné, že tomu klukovi ještě nebylo ani patnáct, když si spolu začali. Celou dobu jsem to sledovala s poněkud smíšenými pocity, které doprovázel ještě fakt, že film je strašně rozvleklý a nepříliš dramatický. Ale do postele při nemoci pro odpočinek je to asi ideální.

plakát

Sladký život (2024) 

Na tomhle filmu je snad zajímavý jen fakt, že Rosťu Berana (Vladimír Polívka) začnou zajímat ty "ženské činnosti" ve víře, že mu transplantovali ženské srdce, ačkoliv se nakonec zjistí, že to není pravda. Kdyby ho ale skutečně měl a kvůli tomu se začal chovat jako ženská, bylo by to fakt divné a snad i nereálné, toto však byla hra psychiky. Ale jinak to bylo fakt slabé a trochu jim nevycházely počty, protože, kdyby ta Magdina (Petra Hřebíčková) dcera Zuzana (Alžběta Dolečková), která je tam již na vysoké, měla být také Polívkova dcera, muselo by mu v době jejího početí být maximálně čtrnáct let. Ti dva vypadají jako vrstevníci, ne jako otec a dcera.

plakát

Grinch (2000) 

Tento film patří k vánoční filmové tradici. A kdo by zahrál ulítlého, bláznivého skřeta Grinche lépe, než Jim Carrey, jenž je králem všech podivínů? Avšak bez Svěrákovo rýmů by tento film neměl ani trochu z toho kouzla, které snímku dodává vánoční atmosféru.

plakát

Vánoční prázdniny (1989) 

Tento film vidím každý rok na Štědrý den již od ranného dětství, a přestože jej znám nazpaměť a všechny vtipy jsem slyšela nespočetněkrát, vždy mě rozesměje až k slzám. Nedovedu si představit vánoce bez Grisvolů ("Polož to támhle, Grisvole!") stejně tak, jako bez stromečku a kapra k večeři. Člověk asi vždycky rád vidí, že se někomu nedaří ještě více, než jemu...

plakát

Bullet Train (2022) 

Potrhlé, akční, šílené, sprosté řeči... Tohle není vůbec můj styl, ale tento film mě naprosto ohromil. Má dynamiku a je zábavný, skvělá kombinace. Všechny postavy jsou bizarní a přes to sympatické.

plakát

Enola Holmesová 2 (2022) 

Vždy mě naprosto ohromí ta nenávist, která ovládá mnoho lidí (konkrétněji mužů), když je nějaký film více feministický. Tak abychom si to ujasnili: feminismus je snaha žen vyrovnat se právy mužům, šovinismus je snaha mužů, aby ženy byly méněcenné. A kde dnes, prosím vás, jsme? Což je tak špatné, aby žena alespoň měla pocit, že je stejně tak člověk, jako muž? Tolik šovinistických filmů bylo natočeno a nad nimi si hubu nikdo neotvírá. A Enola je jen dívka, která se snaží necítit méněcenná. Je to příběh, který se nezakládá na pravdě, stejně jako samotný Sherlock Holmes a, dle mého, je pouze reakcí na skutečnost, že v celé historii jsou všechny zajímavé knižní postavy muži, do jejichž kůže se dívky tolik vžít nemůžou a když teď mají možnost, chtějí zažít to, co mužští hrdinové. Mě se tento díl líbil ještě více, než ten první, který byl už tak dosti zajímavý.

plakát

Císařovna Sissi (2009) (TV film) 

Tento seriál jsem si vždy pouštěla s nadšením, ale nikdy jsem jej pořádně neshlédla až do konce. Rychle to přestane být zajímavé a je to neskutečně dlouhé. Bohužel to zas není 100% pravda, některé části jejího života jsou zde odkloněné od pravdy.