Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 2

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (256)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak trochu cimrmanovské "Navrhuju sníst psy" ve vesmíru, kterému bych nejraději dal i tu pátou hvězdičku, kdyby odpovědělo na ve vzduchu doslova visící otázku: "Jak se tam kruci dostal?" Ve všech ohledech je to totiž film přesně pro mě, tedy tichý, nehýřící zbytečnými efekty a spoléhající na herce (úplně výborná Anna Kendrick) a na to, že se vžijete do jejich situace a zkusíte si sami zapřemýšlet, jak byste něco takového řešili.____P.S. Že tady v komentářích někteří uživatelé zase ukazují, jak moc omezení rasisté jsou, to už bohužel patří k čím dál nepříjemnější ČSFD. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Joe Pěna má u svého profilu několik filmečků, ale tohle je druhej filmek, co se mu podařilo skutečně natočit. Asi týden mě neustále Netflix upozorňoval na novej přírustek v seznamu, a že se to Robertovi bude líbit. O filmu jsem mnoho nezjiš´toval, a den po promiéře šel do toho. Celej film je podkreslenej ambientní hudbou, která se snaží působit naléhavě, dramaticky, až smutně. Jenže film je jen slabá variace na stokrát viděný. Chybí tomu dramatično, silnější zápletka. A po promítačce tohodle filmu mě docela zajímá, kam ten Netflix sere ty prachy, když má takový útraty. Tohle je ubrečená slabota. 40%. ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat. I přes trošku delší stopáž filmu jsem se nenudil. Připomínalo mi to můj oblíbený seriál " Away '. Ten, ale nemá takové logické chyby. Má o dost lepší herecké obsazení a také lepší i když otevřený konec. PS: Film by se spíš měl jmenovat " Černý pasažér ", pak by to byl krásný dvojsmysl, jenže, to by jsme museli žít v jiné době. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já jako chápu, že by si tím nijak nepomohli, ale to jako vážně neřešily jak a proč se jim tam objevil prostě ten týpek ve "stropě"? Mě přijde dost absurdní, že ho prostě přijali jak nic, ale já bych prostě potřebovala a chtěla znát detail, proč tam je a kdo ho tam dal či proč tam safra je! Vždyť zkazil ten několikaletý výzkum..A ne jednomu člověku...Mě ta skupinka nějak nesedla...Celkově mi to nesedlo - bylo to dost předvídatelné a vlastně až nudné..já nepotřebovala, aby to tam explodovalo, ale aby mu "nerozmluvila" (pardon za spoiler) dát si tu injekci... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Slowburn, ale napínavý hard sci-fi thriller kladoucí důraz na propracovanou psychologii a stísněnou atmosféru. Podpořené je to poměrně silnými hereckými výkony s nečekaně dobrou Annou Kendrick v čele, která konečně hraje i něco jiného, než jen další v lásce otravně nemotornou měšťandu v nevtipné komedii pro mileniály na 101. způsob. Režie je spíše neviditelná, ale vizuálně to vypadá skvěle a stejně kvalitně to i zní. Akorát to kazí řada nelogických pitomin, které jsou občas až moc do očí bijící (a že já jsem na tohle jinak docela ignorant). A největší sranda je teda ten český distribuční název. To už si opravdu snad Netflix uvědoměle střílí sám ze sebe. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)
  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno