Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 1

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tohle se dvakrát nepovedlo. Nejdriv, jak mohl Michael přežít start rakety do vesmíru? Tady to kulhá. S rotující lodi a gravitací si nejsem moc jistý, ale nejsem fyzik, tak mlcim. Ale jinak mi film přišel strašně pomalý unavený jako ve vzduchoprazdnu se vznášející a kdyz už se začalo něco dít tak byl najednou konec. No nic moc. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Toni Collette a Anna Kendrick jsou asi ty poslední herečky, které bych čekal ve scifíčku, ale budiž. Hlavním problémem filmu ale je, že se navenek tváří jako scifi thriller, ale ve skutečnosti je to sakra dlouhé, táhlé a neskutečně nudné konverzační drama. Už samotný nevysvětlený nápad je špatně, protože se tvůrci ani neobtěžujou sdělit, jakým záhadným způsobem se onen černý pasažér dostal do konstrukce lodi, a tak se po jeho objevení posádka snaží vymyslet způsob, jak mu promluvit do duše, aby vypadl z lodi, protože jinak všichni umřou na vydýchání kyslíku. Celé se to nese v až příliš komorním duchu, víceméně se pořád jen mluví a mluví, ale zároveň se nic neřeší a závěrečná půlhodina ve vesmíru už film prostě nezachrání. Přešlap vedle jak od Netflixu, tak od režiséra, který si mohl po Arctic alespoň zachovat nějaký odkaz, takhle si jen zbytečně kazí jméno. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle mi fakt nedělejte, tohle nechci vídat. Pokud se nebude člověk vrtat v původu a pozadí zápletky, která rozhýbe děj, je to pohodové a příjemné sci-fi. Napsal bych na pohled příjemné, ale tohle je snad první film, který ve mně vyvolával závratě. Mám rád Toni Colette, miluju Annu Kendrick, místy to bylo vizuálně nápadité, takže já jsem vlastně spokojený. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Joe Pěna má u svého profilu několik filmečků, ale tohle je druhej filmek, co se mu podařilo skutečně natočit. Asi týden mě neustále Netflix upozorňoval na novej přírustek v seznamu, a že se to Robertovi bude líbit. O filmu jsem mnoho nezjiš´toval, a den po promiéře šel do toho. Celej film je podkreslenej ambientní hudbou, která se snaží působit naléhavě, dramaticky, až smutně. Jenže film je jen slabá variace na stokrát viděný. Chybí tomu dramatično, silnější zápletka. A po promítačce tohodle filmu mě docela zajímá, kam ten Netflix sere ty prachy, když má takový útraty. Tohle je ubrečená slabota. 40%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Slowburn, ale napínavý hard sci-fi thriller kladoucí důraz na propracovanou psychologii a stísněnou atmosféru. Podpořené je to poměrně silnými hereckými výkony s nečekaně dobrou Annou Kendrick v čele, která konečně hraje i něco jiného, než jen další v lásce otravně nemotornou měšťandu v nevtipné komedii pro mileniály na 101. způsob. Režie je spíše neviditelná, ale vizuálně to vypadá skvěle a stejně kvalitně to i zní. Akorát to kazí řada nelogických pitomin, které jsou občas až moc do očí bijící (a že já jsem na tohle jinak docela ignorant). A největší sranda je teda ten český distribuční název. To už si opravdu snad Netflix uvědoměle střílí sám ze sebe. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)
  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)

Reklama

Reklama