Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhý díl této úžasné trilogie je podle mě tím nejlepším dílem vůbec. Skvělý nápad se ještě více rozvede, zamotá a bude hodně těžké jej zpátky rozplést. Ten příběh je prostě neskutečný, ve světě sci-fi jsem neviděl zamotanější, a z druhé strany tak nádherně přehlednější příběh, než je tento. Jen škoda, že si s takovým příběhem v dnešní době nikdo nedá práci vytvořit a něco takového zase natočit, aby se bylo na co těšit. Na co se vlastně těšit do budoucna, Hvězdné války, Pán prstenů pominuli. Za chvíli odejde i Harry Potter a bude s fantasy ságama konec. Jsem rád, ale že alespoň mám na co vzpomínat. Návrat do budoucnosti do nich neodmyslitelně patří. --- To mi nebudete věřit, doktore. Musíme se vrátit do roku 1955. - To mi povídej. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Opravdu? 86%? 183. nejlepší film? Mně se z toho otvírala kudla v kapse... Budoucnost udělaná pěkně hnusně, minimálně na mne to působilo dost lacině a ze všech těch gumových ksichtů v budoucnosti se mi dělalo nevolno. Lloyd dostal zřejmě jediný pokyn od režiséra, a to "tvař se celý film jako desetkrát větší dement než v jedničce a bude to fajn". Na Biffa se taky nedalo koukat. Oči se dají otevřít teprve když se ocitneme zpět v pětapadesátém, tam však zase čekají jiné nástrahy. Nechápal jsem, proč Marty vypadá jako Michael Jackson, ale to nechme klidně stranou. Jeho způsob sledování Biffa - kráčí dva metry od něj nenápadně skrčený za autem - byl spíš k pláči než k smíchu, stejně jako jeho bezvadná schovka na zadních sedadlech (tam si ho však Biff nevšimne, protože Martyho pavoučí senzor mu vždy řekne, kdy se Biff otočí, a tak má dost času zalézt zpět pod deku). Asi třicetkrát opakovaný vtip, který mne z bídou pobavil možná poprvé, kdy už už sahá po ročence, ale Biff se vždy otočí/popojde (popř. mu pan ředitel přiskřípne ruku), stál také opravdu za to. O mluvení do vysílačky ze zadního sedadla Biffova auta ani nemluvě... Děs běs! Trojce asi šanci dám, ale budu k ní přistupovat s pořádnou dávkou despektu (už jen pro ukázku z konce filmu)... 20% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Pokračování dokonale oživující a navíc upgradující koncept prvního filmu. Od prvních vteřin neskutečná jízda, která baví hravou interpretací budoucnosti (Čelisti 19 - Tentokrát je to hodně osobní!) a následně stanovuje silného MacGuffina, logicky podněcujícího postavy ke strhující a napínavé naháněné a schovávané před sebou samými - kolikrát jsem si říkal, jak bylo v osmdesátkách vůbec možné napsat něco na pohled tak jednoduchého, co ale zarazí do sedačky a až do konce nepustí. Každé povinné zdržení a zhacení plánů v závěrečné časové linii opakovaně prožívám více než drtivou většinou akčních spektáklů a epických dramat. Jestli zpět v čase, tak jedině do amerických osmdesátých let, pár let neopustit kinosál a do pokoje si pověsit plakát s Martym McFlyem a Emmettem Brownem. 90% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dvojky bohužel doplácí na několik nevýhod. Jednak tady chybí to prvotní nadšení. Taky chybí nosné vtipné momenty jako v jedničce, které jsou jednoduché (potkat vlastní rodiče), ale fungují. Dvojka už tenhle typ vtipu použít nemůže, tak posune děj o kus dál. Tzn. k dalším, z jedničky dobře známým postavám + stejná kostra scén, jen s drobnými obměnami. Stále velmi inteligentní a zábavná podívaná, maskič Lloyd, sympoš Fox a nechutnej master of universe Biff. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

I když se při natáčení jedničky s pokračováním nijak zvlášť nepočítalo, naroubování dalšího dílu proběhlo poměrně hladce a dokonce ani nebylo moc poznat, že 17 letého Martyho hraje 28 letý herec, je to pořád ten stejný sympaťák. Odkazy na předchozí díl jsou trefné, vtípky velmi příjemné, opět vhodné pro celou rodinu jako relax k večerní TV a navíc ještě potěší i dosti zajímavé ztvárnění budoucnosti. Bohužel jak se tak rok 2015 blíží, můžeme už tušit, že idea budoucnosti tohoto filmu bude naplněna asi jen stěží, Čelisti máme pořád jen 4 a moje škodovka ne a ne vzlétnout. 7/10 ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Scenáristu Boba Galea inšpiroval film Stroj času (1960), ktorý videl ako malé dieťa a následne sa začal zaujímať o romány s tematikou cestovania v čase. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 24. února do 2. srpna 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Marty (Michael J. Fox) v roku 2015 vidí reklamu na film Čeľuste 19. Pôvodne to mala byť reklama na Godzillu 2015. Ak by tento nápad ostal v scenári, Bob Gale s Robertom Zemeckisom by sa takmer trafili do reality, pretože v roku 2014 bol do kín uvedený remake Godzilly. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama