Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Chlapec (Dev Patel) hodně malý, vyprávěla mu matka legendu o mýtickém opičím králi Hanumanovi, který pomáhal bezmocným, stíhaným útlakem i křivdami. Pak mu přímo před očima matku zavraždí představitelé moci a chlapci dojde, že žádný Hanuman neexistuje. Možná i proto už jako dospělý v masce opičáka obráží nelegální zápasy, kde se nechává do krve ztlouct populárnějšími zápasníky. V těch nejtemnějších uličkách města hledá cestu k „těm nahoře“, kteří mu před lety tak fatálně ublížili. Když ji nakonec objeví, promění se v impozantní a zároveň děsivý nástroj pomsty, jenž ho má zbavit všech stínů z jeho minulosti. Dokáže to sám? A co se s ním stane, až na téhle cestě lemované smrtí dorazí na konec? (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 7

Recenze (247)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mstivě esoterická cesta Džonmorevika, k dokonalému gaybarovému fistingu vycvičeného ostrakizovanou sektou cigánských tranzistorů, malebnými zákoutími Chánova. Tentokrát mu psa sežral veskrze prohnilý kapitán PandžábPD Milan Čonka, za jehož nitky tahá bezskrupulózní Bába z Šachty, strašlivý to obchodník s Védami. No, trochu po tom pálí prdel jako po přečiliovaném vindaloo a Dezider Patel se místy přepajcoval betelem, načež vychrlil na papír zhruba třicet minut sanskrtsmaženic, z nichž máte tak trochu pocit, jako by vás nadržená hermafroditní Kálí honila čtyřma rukama, Šiva vám u toho se zlomyslným chechotem třepal kaleidoskopem a v pravidelných intervalech prskavě řval do xichtu sikh heil. Nicméně to nádherně hygienické, civilizované a kulturní prostředí tomu prostě propůjčilo nebývale optimistický puch místa, až máte chvílemi neodolatelnou chuť urvat z první dostupné fasády měděný okap a nadšeně s ním pelášit do nejbližší sběrny. A rovněž oceňuji, že odolali jakékoliv obvyklé hárekršna diskotéce a po dlouhé době konečně zase někam Kopli Čárlta. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dev Patel se postaral o velké a zatraceně příjemné překvapení. Jeho celovečerní režijní debut je sebevědomá a audiovizuálně našláplá akční pecka se sympatickým hrdinou, výborně využitým zasazením do současné Indie a velmi dobrou akcí, která je správně drsná, dravá a špinavá. Je tu hodně znát inspirace Johnem Wickem a novodobými asijskými nářezy (Ong-Bak, Raid), které si Patel zřejmě nastudoval opravdu poctivě. S rozumnější stopáží a ještě o něco lépe vygradovaným finále by to bylo - minimálně v ranku tradičních revenge akčňáků - prakticky bezchybné. Každopádně doufám, že Patel u akčního žánru coby režisér (a vlastně i herec) ještě zůstane, protože takhle zaválet hned napoprvé se jen tak nevidí. 80 % ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Víc než jen derivát všech ikon akčního žánru. Dev Patel naservíroval osobitou, sebevědomou podívanou, která uhrane jak technickým a atmosférickým zpracováním, tak příběhovou výstavbou. Příběh rámují dvě zásadní a rozmáchlé akční sekvence, které jsou náležitě vybudované a zasloužené. Film tedy nesází na nonstop akci, jeho kořením je indická kůltura, mytologie a kasty. To vše dodává Monkey Manovi potřebnou svěžest přinášející přesah obyčejnému příběhu o pomstě. Jednoduše důmyslně zkonstruovaný biják, kde se pod povrchem schovává spousta na rozbalení. Vystřihnout doslovnou nadbytečnou minulost z prostředku, která narušuje plynutí, tak je to takřka perfektní prvotina. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"One small ember can burn down everything." _____________ Špičkovo natočená a zbesilá akčná jazda, ktorá ani na minútu nenudí a v každom jej zábere je vidno lásku a vášeň pre remeslo! Dev Patel sa so svojim prvým (a pevne dúfam, že nie posledným) režírovaným filmom predviedol hádam v tom najlepšom možnom svetle a naservíroval nám perfektne krvavú a svojim spôsobom realistickú dávku akcie a cesty za pomstou. Meirova geniálna kamera tiež odviedla brutálny kus roboty a Monkey Manovi dodala dychberúcu dynamiku, bez ktorej by tento film jednoducho nefungoval. Niektorým nemusí sadnúť prostý a priamočiary príbeh, ale aj ten do tohto celku podľa mňa výborne zapadá (asi jedinú väčšiu výhradu mám len ku flashbackom, ktoré dej občas zvláštnym spôsobom brzdili)... Monkey Manovi dávam 8,5 úderov do hlavy z 10, určite odporúčam! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Patel sa na nič nehrá, aspoň je úprimný. Jasne sa inšpiruje Wickom a preto ho vo filme aj spomenie a veľká časť filmu Wicka pripomína. A potom už prichádza kombinácia s Bruceom Leem v zápachu kari a je to vybavené, aj krvavý ksicht bol. Len nechápem, čím sa inšpiroval s tými transgendermi, či tam bol nejaký ideologický sponzoring, alebo to je nejaký výsmech, lebo moslimská transgenderová komunita to znie ešte menej reálne než Boris Kollár v celibáte. Našťastie si Patel dal pozor a v súvislosti s názvom radšej nenajal žiadnych Afričanov. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Patel počas natáčania stratil osvetľovača filmu kvôli infarktu myokardu. (Arsenal83)
  • Film neskrýva svoju inšpiráciu snímkou John Wick (2014) a ten je spomenutý aj v samotnom dialógu. (Arsenal83)
  • Film má byť inšpirovaný Patelovou láskou k filmom Brucea Leeho, kórejským filmom, bollywoodskym titulom a príbehom, ktoré mu jeho starý otec rozprával ako dieťa. (Arsenal83)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Reklama

Reklama