Reklama

Reklama

VOD (1)

Jamie Foxx hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život svojí bystré dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom fasáda pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pod křídly Mezinárodní unie lovců upírů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (314)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Buddy chémia celkom funguje... Foxx je správny 'motherfucker Jones', ako ho mam rád... Franco je síce uvrešťaný, ale nie je otravným priveskom až takého ranku ako Chris Tucker, alebo Kevin Hart... hlášky viacmenej fungujú, alebo prinajmenšom nie sú trápne ani v najslabších momentoch, čo mi príde pri dnešných buddymovies celkom milá raritka už... no a akcia je okato digitálna síce, ale je prehľadná, choreograficky nápaditá, krvavá a echtovo zábavná a výživná. Za skromnejší peniaz je proste v tejto uvedomele priblblej, priamočiarej béčkovej jednohubke viac muziky, než boli aj moje najoptimistickejšie očakávania. J.J.Perry by očividne rád tiež medzi veľkých chlapcov a ja do hodnotenia pridám opatrne aj ten štvrtý kvalt, lebo toto bola sympatická prihláška do vyššej ligy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Netflix vrámci žánrovej jednohubky opäť trafil do čierneho, a i keď nedávam vyššie hodnotenie, tak som si snímok veľmi užil. Nejaký scenáristický majsterstuck som nečakal, no musím pochváliť pomerne priamočiary príbeh, ktorý sa nehrá na nič viac. Dej odsýpa pomerne svižne, aj keby som to o pár minút skrátil a okresal infantilnosť niektorých dialógov. Škoda, že aj napriek ráznej akcii a pomerne slušnej nádielke krvavých scén, sa opäť netflixáci snažia zaujať čo najširšie publikum. Trošku viac pritvrdiť, bol by to žánrovo novodobý buddy-blade film dekády. Pridajte k tomu luxusný soundtrack a naozaj vycibrené bojové scény s niekoľkými inovatívnymi zábermi, čo je v dnešnej dobe, keď máte pocit, že ste už videli snáď každý možný bojový pohyb, naozaj ťažké. Skvelá (no časom zabudnuteľná) zábava! 70%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Vyloženě Blade se mi po tom nechtělo, i když se jedná o standardní slaboduchý netflusanec pro evily. Však proč se taky jebat s nějakým sofistikovaným podkladem, když dvě hezky udělané a svižné desetiminutové upíří vyhlazovačky v míchách cílové skupiny zcela odmažou těch zbylých 93 minut přitroublé, pásové a neinventivně sterilní pičočalamády, růžoví předplatitelé vyrachtaného, degenerativního neomarxismu se slastným chrochtáním hltají pomeje a ten krpatý plagiátorský trumbera, co už má na dozajista bezvýčitkovém "scénáristickém" svědomí kvocientně děsivou Armádu Lu-pičů a tato veledíla patrně seká s nebývalou lehkostí za deset minut po vychlazeném kefíru ráno doma na hajzlu, je teď určitě přesvědčen, že je Trumbo. Čili škoda (zase za pár miliónů) no, režisér je zjevně zručný řemeslník, ty dvě výše zmíněné etudy jsou parádní, a i prachy jsou v tom vidět, ačkoliv když zatáhli fuckturu pana Liššky, zbylo jim pro roli jeho přicmrndávače už jen na sekndhedového Franka, oproti bratrovi slizkého a prkenného to neumětela, a pro BLM privilegizaci čokoládových krimošů na veskrze trapný štěk ubohého, mentálně atrofovaného a imrvére zfetovaného recitátora - Slídícího pssa. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Choreograf, fanda bojových umění a koordinátor kaskadérů J.J. Perry si usmyslel, že si taky zkusí režii a vybral si vzdáleného příbuzného fanoušky milovaného Bladea. Jenže zatímco Stephen Norrington nebo později Guillermo del Toro natočili dynamická béčka, Perry se představuje s béčkem nudným a pásovým. Zatímco Snipes byl vlhkým snem milovníků upírů, Jamie Foxx kašle na černou kůži a je především tátou od rodiny, který potřebuje prachy. Upíry loví proto, že jejich vytržené tesáky jistá antiupírská organizace štědře odměňuje zelenými bankovkami. Ale proč ne… Tvůrci do toho poměrně šlapou, uhání kupředu, zřejmě si všichni natáčení užili, mně se ovšem tohle blbnutí se sekáním končetin brzy zajedlo. Nemám problém s tím, jít se bavit, ale tentokrát mě to tak nějak obloukem obešlo. Nemá to atmosféru, nemá to vtip, intenzitu a živočišnost tu nahrazují hektolitry CGI krve. Věřím, že se to mnohým líbilo, respektuju, ale já raději půjdu o dům dál. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Netflix pokračuje ve své krasojízdě napříč filmy všemožné kvality a je z toho opět jen další průměrný snímek, na který druhý den zapomenete. Nad vodou ho drží charisma Jamieho Foxxe a poměrně slušně natočené zabíjení upírů. Škoda, že jediný upír, kterému to opravu věříte, je postava Natasha Liu Bordizzo jako Heather, která se ve filmu jen mihne. Ostatní upíři vypadají spíše směšně. Dave Franco pokračuje ve svém výčtu postav blbečků-ňoumů. Tady si zahrál upozaděnou kancelářskou krysu, jehož rolí je pěkně polopatě vysvětlit divákovi, jak se to má s těmi upíry. Když zavřu obě oči, je to průměr. Ono to totiž rychle uběhlo. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (13)

  • Keď Seth (Dave Franco) povie Budovi (Jamie Foxx), že sú partneri ako "Crockett a Tubbs", je to odkaz na duo policajných detektívov zo seriálu Miami Vice (1984-1989). Jamie Foxx stvárnil postavu detektíva Tubbsa vo filme Miami Vice (2006). (slord)
  • Posledná časť automobilovej naháňačky je v Tujunga Wash, na rovnakom mieste ako slávna scéna s kamiónmi vo filme Terminátor 2 (1991). (maramashi)
  • Natáčanie začalo 19. augusta 2021 v Los Angeles. (m.a.t.o.)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Reklama

Reklama