Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Norská variace na Godzillu opřená o tamní pohádky a mytologii se sice celou dobu pohybuje na hraně béčka, ale je natolik zábavná, že to ničemu nevadí. Stejně jako nevadí průhledný děj, u kterého je od začátku jasné kam bude směřovat. Na evropskou produkci je Troll navíc velmi slušně udělaný a na zasněžený páteční večer to byla ideální volba...70% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Rozkoukáno 3x, protože mě ten začátek nebavil. Což je docela paradox, protože druhá polovina a především konec je doják jako prase. Ale byla to hra bez vítěze, v které je cítit ta pachuť. A evidentně bude dvojka. Tak snad v ní budou věci dotažený. Protože kdybych tohle viděla v kině, asi dám hvězdy jenom dvě. Za tu zbytečnou cestu do něj jednu dolů. Škoda. Na tohle jsem se fakt těšila  :( ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Roar Uthaug sa nebál ukázať svoje postavy ako serióznych ľudí so skutočnými emóciami a sentimentom. Čo oceňujem je, že nezľahčoval film hlúpymi vtipmi, čo v dnešnej dobe vidíme vo filmoch od Marvelu. ,,Troll" sa tiež nespolieha na toxickú vojenskú prevahu ako zbraň na zničenie monštra, ale spolieha sa na fantastické nápady, ktoré sú pre film tohto žánru zriedkavé. A áno, niektoré scény boli hlúpe a obsahujú veľa klišé, ale nebolo to tak rušivé. Je to príjemná zábavná jednohubka. 6,5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamenný Hynek Čermák, jehož pedikúra by zabrala minimálně 14 kalendářních dní, táhne na Oslo. Tohle by se v zemi vycházejícího slunce nestalo.. Roar Emmerichsen se sice opřel o celkem povedené triky a respekt k tématice i žánru, ale ve snaze vyrovnat se svému slavnějšímu německému kolegovi se sklony k americkému patriotismu často sklouzával do infantility, klišé a laciného opisování. F-35 nebrat, paní Černochová! Vždyť je za pár minut hackne důstojnice Spocková ze svého laptopu.. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zatímco Øvredalův Lovec trolů se s podobnou mytologií popasoval vynalézavě, nápaditě a vtipně, zde tvůrci šli jen ušlapanou cestičkou typických klišé filmů o obřích monstrech à la King Kong a přitom jen tak polovičatě a bez potřebného "wow efektu", který by aspoň nějak zakryl všechnu tu předvídatelnost a neoriginalitu. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama