Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (322)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Typické béčko se vším všudy, které se na jednu stranu snaží tvářit jako epický monster flick, ale na druhou stranu je dost hloupé na to, abych ho bral seriózně. Podívat se a zapomenout. Tuhle tematiku Norové prozkoumali podstatně lépe v Lovci trolů. Nevím, jestli to byl záměr tvůrců, ale při sledování jsem se v myšlenkách hodně vracel ke Dnu nezávislosti. Kde Emmerichovo dílko fungovalo na výbornou, tak tady stejná snaha o osudovost a epičnost ale selhává na plné čáře. Na konci nesmí chybět dnes již tradiční teaser na další díl, který tutově vznikne, protože na Netflixu je každý nový film hitovkou. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla z Wishe. Filmu se nedá upřít jedna věc a to je prostředí. Panorama severských krajin a hor snímku dodává nádech něčeho krásného a samotné lokality dokazují, že Norsko je opravdu hezká země. Netflix snímek samotný nepřipravil, ale odkoupil a tak jde jasně vidět, že se nenatáčelo někde u režiséra ve sklepě, což je pro mě osobně veliké plus. (Většina filmů od Netflixu je totiž škaredá jak noc). Příběhem provází i sympatické postavy. Mariňák, vědkyně, nerd, se kterými strávíte většinu času. Nesmíme zapomenout na nutné zlé generály a ministry, kteří jsou v každém takovém filmu akorát proto, aby si dupli pro puštění atomovek a dělali hloupá rozhodnutí.  Největším plusem považuji u snímku, že obsahuje nádech něčeho mystického. Nejedná se  totiž jen o monstrum film, kde velká příšera ničí domy, žere lidi a neplatí daně. To vše tu samozřejmě je, ale v mnohem menším měřítku. Příběhy o trolech jsou zajímavé a samotný obr vypadá vizuálně obstojně. Filmu nechybí ani takové to pohádkové srdíčko a nabízí tak aspoň něco trošku odlišného.  Problém vidím akorát v tom, že se jede podle zajeté šablony od startu do konce a krom právě těch mystických věcí, tady není nic, co už bychom neviděli jinde a třeba i lépe. Neříkám, že to je špatný film, ale v rámci žánru celkem zapadne. Občas trošku drhne tempo a divák jednou za čas mrkne na hodinky, zda už se blíží konec. Ve výsledku se tak jedná o klasickou spotřební podívanou na Netflixu, která nenadchne ani neurazí. Potěší vizuál, sympatické postavy a až pohádkový nádech. Zamrzí šablonovitost a v některých chvílích nástup nudy. Na jeden večer je to ale dostačující a patří to do té lepší části toho, co streamovací gigant za poslední dobu vypustil. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný materiál. Kvalitného King Konga sme tu už mali a tento severský troll nepriniesol viac úžitku než troll so správnou vlajočkou na Facebooku. Jediné, čo som sa dozvedel je, že nič horšie ako christianizácia sa Nórsku nemohlo stať. Inak typický godzilla príbeh s dobrým CGi a dotieravou propagandou typu Netflix. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda to bylo velký hovado, ale na druhou stranu....co nám vlastně Norští filmaři dali krom chodícího digitálního kamení s očima.  No finále hovno. Jako parkát se vystřelilo, demolice domu té jsme pro jistotu byli ušetřeni uplně o demolici města nemůže být řeč, nervák to taky zrovna nebyl, i když tady uznávám, že člověk má nervy v hajzlu s Fialy a jeho bandičky, takže na kameňáka už toho moc nezbylo. Doják ani náhodou. Dialogy a chování postav to prostě bylo tak studený, že to všechno tak nějak sice v soundech hezky zaduní i kafe udělá v šálku kruhy z otřesů, to jsem se kouknul hned na poličku  jestli je blu ray Jurskýho parku na svým místě, ale byla to bída teda, to amíci se alespoň umí mazlit s efekty a patosem, tady to trošku bylo "tak rychle ať to máme už za sebou a proplací se nám fakturky" . Úplně to nesudnám, ale king kong by se na tohle dodíval tak do půlky a pak se šel radši vyvenčit na vzduch. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Docela solidní jednohubka od netflixu. Neříkám, že pecka, ale na to 1 vidění mě to nepohoršilo. CGI mi nevadilo, na slabší rozpočet to bylo celé zvládnuté obstojně i cop se týče hereckého obsazení. Trol vizuálně pěkně vypadal, dějem si to vykrádalo mnohem větší áčkové blockbustery jako je Godzilla apod. Sice to ve finále už nemělo takovou šťávu, ale pořád se tu něco dělo a vůbec jsem se u tohoto sledování necítil trapně, takže proč ne? ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama