Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (135)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ve kterém místo nějakého vyšetřování hraje hlavní roli spíše atmosféra. Malinko bych pokrátil stopáž, protože je zde pár míst ve kterých se toho zase tolik moc neděje. Nevím, nevím jestli se Shailene někdy vymaní z prokletí dětských hvězd, na mě působí v každém snímku až náctiletě. 70% ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. Režijně to ambice mělo. Začíná to víc než solidně. Radost z precizně zrežírované krimi, začali velmi brzy nabourávat ty nejlacinější dialogy, ze kterých se stává postupem času vyloženě trapná záležitost. Ani Ben Mendhelsohn nedokázal věty prodat tak, aby neztrácel svou tvář. Scénář samotný vezme navíc někdy v polovině za své a zůstává jen nuda, která se tváří jako sociologický přesah. Lidé si neváží života, ale kravičky ano… Ježiši. Hudba je nevýrazná a postavy se tváří, že mají nějakou hloubku, ale o hlavní hrdince víme jen to, že fetovala. A postava Mendhelsohna je homosexuál. No. K čemu to v příběhu pak slouží se už nedozvíme, ale všichni víme že k hovnu. Zprvu mě negativní zámořské kritiky nechávali chladným. Ale ano. Tohle je opravdu slabé. Přitom se to tváří, jako něco víc. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Divoké historky od Szifróna mám ve svém oblíbeném žebříčku dost vysoko. Takže jsem se těšil na jeho nejnovější detektivku. Popravdě, nečekal jsem až takovou kvalitu. Herecky se jedná o nadstandardní podívanou, zejména Ben Mendelsohn potěší. Ono i to samotné zasazení do zasněženého Baltimoru přidalo filmu nějaký ten bodík navíc, když si vzpomeneme, že ústředním motivem filmu je hledání masového vraha. Ale za mě jednoznačně vedou dialogy. Tak chytře napsané repliky jsem v žánrových vodách krimi dlouho nepohledal. S tím si Szifrón dal obrovský kus práce, za to klobouček...Jasně, závěrečná třetina za mě docela předvídatelná, ale za scénář, chytlavou zápletku a dokonalý soundtrack (Carter Burwell nezklamal) prostě s hodnocením jít níže nemohu, to by mi svědomí nedovolilo :D Za mě dávám 8/10 a upřímně doufám, že žánr poctivých detektivek jako ze staré školy ještě nevymřel. Má to stále totiž divákům co nabídnout (tento film budiž zářným příkladem) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A to to tak pěkně začínalo … Zhruba do půlky jsem si říkal, že už jsem dlouho neviděl tak poměrně velkolepě natočený, odsejpající, zajímavý a slušně zahraný napínač s hlavopatoidními dialogy a vcelku vtipnými bonbonmoty. Navíc poháněný Sifónem, autorem famózních Divokých historek, čili jsem si ve slastném očekávání mnul bradavky. Pak ovšem, asi tak od chvíle, kdy hlavní hrdina hrdě „vyšel ven“ s otevřeným konečníkem, aby naplnil homokvóty, cosi náhle hrklo v kukačkách a celé se to změnilo v ucourané, ukňourané a komorní rádoby sociální rádoby drama s dost atrofovanou pointou, přičemž ani jedna složka by svou mělkostí řádně neukojila ani sociologa, ani dramatika a nenápadité až klišovité vyústění by nepřekvapilo ani profesionálního naivku. Aby opět nedošlo k nenávistné mýlce a nějaký ten sveřepý neomarxistický libtard mě zase neosočoval z homofobie, na tomto místě důrazně podotýkám, že se buzen ani trochu nebojím, a společensky neškodná a zcela akceptovatelná deviace detektiva Řiťopicha rozhodně nijak neovlivnila degradaci mého hodnocení! Maximálně mě kapku spravedlivě rozhořčila ta očividná diskriminace dalších milých a zcela přirozených parafilií, patrně proto, že hnutí ZNFPF+ (Zoophilics, Necrophilics, Froeteurs, Plantfuckers and Furnituresexuals) ještě nemá dostatečně zmáknuté PíáRko a řádně hystericky rozvinutou agendu, a tak to poslední dobou audiovizuálně vypadá, že lidstvo je z poloviny jen teplé. Tudíž jedna velmi ledabylá až šlendriánská sekundová zmínka o tom, že ten deprimovaný a společensky znechucený zloun páchal to, co páchal hlavně proto, že miloval kravičky, přičemž bukanýři měli celou půlhodinovou večeři s manželem a ňuňáním, rozhodně diverzitu nedělá a je to nechutně homoprivilegizační! Doufám, že do příště se ta progrese konečně pořádně rozvine, a ve dvojce už půjde agentka Narkáčová na večeři k detektivovi s naprosto přirozeně bečící manželkou (taky samečkem!) a budou skopové medailonky! Každopádně je převeliká škoda, že Sifónovi v polovině došly bublinky a celé to vyšumělo tak nějak do ztracena. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Trailer na film se mi dost líbil a vzbudil mou pozornost. Z počátku jsem čekal temnější detektivku, ve které se bude lovit nějaký psychopat, který si libuje v zabíjení, ale tvůrci k filmu přistoupili jiným způsobem. Režisér Damián Szifrón je hodně šikovný režisér a psát taky umí. Szifrón se rozhodl pojmout samotnou detektivu z jiného úhlu a soustředit se na úplně jiné věci. Díky tomu film v mnoha částech působí netradičně a předkládá nepříjemné otázky, a ještě nepříjemnější odpovědi. Hodně silně působí linka ohledně byrokracie a postupovaní v případu, jelikož je zde krásně naznačeno, jak to chodí. Každý si jede svou agendu, a snaží získat, co nejvíce pro sebe, i za cenu špatných rozhodnutí. Szifrón se nebojí kritizovat a doslova i ukazovat, kde je problém. Shailene Woodley je šikovná herečka a tato role jí dost sedla, jelikož má mnoho vrstev a Woodley dostane prostor ukázat své herecké schopnosti. Ben Mendelsohn si to dává na pána a má charisma na rozdávání. Dynamika mezi ním a Woodley je pro film stěžejní a tvoří silné jádro filmu a příběhu. Ralph Ineson nemá tolik prostoru, přesto si několik scén ukradne pro sebe. Sedlo mi pomalejší tempo, ocenil jsem hutnou atmosféru, znepokojili mě vážné momenty, jelikož jsou natočené hodně uvěřitelně. Osobně mi konec přišel lehce uspěchaný. Prakticky jsem si říkal, že jako minisérie by tento příběh fungoval lépe, než film. To Catch a Killer napínavý a dost kvalitní thriller. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama