Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré, zábavné, dobově věrohodné, rozhodně vydařenější, než Stíny v mlze, které ČT dává v pondělí. Oceňuji odvahu poukázat na to, že se Karel Gott, nynější modla národa, paktoval v devadesátkách s kdejakým mafiánem. Co mi ale na seriálu vadí, je to, že se případ nevyřeší za jeden díl. Čekat zas týden na to, jak se případ posune dál, je docela dost otravné. 2,5* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první díl nového krimi seriálu z koprodukce ČT si mě dokázal slušně omotat kolem prstu! Rozhodně jsem nečekal podívanou prosáklou skrz naskrz pesimismem a marnou snahu kriminalistů ( i ten tmavší filtr na vše hází negativní auru). Na druhou stranu 90. léta takový byla, takže za to palec nahoru. K těm samotným protagonistům si budu muset vybudovat nějaký pevnější vztah, což doufám nastane již brzo. Ale potenciál tady vězí obrovský! (na vyobrazení tématu orlických vražd se dost těším). 7,5/10 ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ale tohle je mi velké překvapení! Devadesátky, které opravdu dýchají devadesátkovou atmosférou. Vražd v té době bylo opravdu hodně a ne všechny se podařilo objasnit. Dynamický spád, výborné obsazení, humorné vsuvky, hudební složka bomba! Snad až moc jmen, ve kterých jsem se občas ztrácel, ale rozhodně to šlape na plné obrátky. Petr Bebjak sakra umí a ví, jak zaujmout diváka. Třepu se na další díl! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost mě zklamalo to zakončení, jednak Běla a Mrázek se mohli táhnout celým seriálem a jednak to byli ustřihlý strašně brutálně. Retro atsmoféra vynikající. Jonák se poved dokonale, líbil se mě i takový detail, kdo všechno s Jonákem kámošil, protože v dnešní době ti samí nám v mediích kažou o demokracii a svobodě, ano ano myslím tím řást českých umělců. Vrátil jsem do mladí, do lete, které ano jsou brána jako divoká, ale na druhou stranu v porovnání s dnešní dobou i svobodná. Na další díly se těším a to je hlavní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám tři hvězdy, protože fakt mizerná kamera, tu taky měli nechat devadesátkovou, jestli chtěli evokovat tu dobu, a ne moderně mileniální rozklepanou a rozzoomovanou. A taky že není co díl, to jeden uzavřený případ, což je schéma, které u 1. oddělení fungovalo a skvěle. Jinak ale výprava, herci, hlášky, uvěřitelnost, vše na vysoké úrovni a moc se mi to líbilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)
  • Tento díl se vrací k nájemné vraždě Jiřího Vrby v roce 1993 v Praze. V seriálu je vtipně „botanicky“ přejmenován na Jívu. (rakovnik)

Reklama

Reklama