Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Výborný a napínavý mysteriózní seriál! První polovina naprostá pecka: pomalé tempo, až nepříjemná hudba navozující atmosféru, výborná kamera a sympatické postavy.  Druhá polovina trochu ztrácela na dynamice a finále bylo na můj vkus urychlené a ne podle mého gusta. Nicméně jsem se od prvního dílu nemohla odtrhnout od obrazovky a milovníkům žánru doporucuji! Velký plus za lekačky a hororové prvky, které byly propracované, originální a ne ve stylu dnešních hororu, kde se leknete jen hlasité rány… ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Mongoloidná kača, ktorá ani nevie v ruke držať kameru, sa hrá na dokumentaristku alebo čo. A ten druhý, ktorý iba zíza a zíza a zíza... na staré filmové pásky, sa postupne stáva mongoloidný tiež. A ak si niekto myslel, že stačí jedna škaredá soška, nejaké abrakadabra a simsalabim a hókus pókus, čmuha na fotke a nejaká pleseň (že vraj to mal byť horor), tak to na mňa nezabralo. Všetci okultisti sú rovnako drbnutí ako kresťania – tiež veria samým pičovinám. Okrem hlavnej dejovej línie, ktorá bola zrejme napísaná mongoloidom, je tam aj kopa mongoloidných vedľajších maličkostí. Ale keďže je to celé o plesni, o nadprirodzenosti a o cvokoch (že asi halucinácie, alebo aj nie), tak to má tú mongoloidnosť akože ospravedlniť. U mňa nie. Koniec nijaký. Bolo to na piču. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Archive 81 je k mému údivu příjemné překvapení. Mysteriózní záležitost bez známých herců, tvůrců, ale s Jamesem Wanem v roli producenta, což ale nutně nezaručuje kvalitní podívanou. Tvůrci to ale přesto tak nějak zvládli. Na základě nějakého podcastu, který je zřejmě v USA populární, vytvořili samostatný seriál, u kterého mi osobně přišlo, že se hodně inspiruje světem H. P. Lovecrafta, což já osobně vždycky rád ocením. Škoda ale, že v těch osmi dílech umí být seriál poměrně dost zmatečný. Občas překvapí nějakou super solidní scénou s výbornými zvukovými efekty nebo hutnou okultistickou atmosférou, ale vzhledem k prolínání tří časových linek dokáže divákovi i pěkně zamotat hlavu. Navíc do poloviny seriálu jsem pořádně nevěděl, co se tu vlastně děje, abych čtvrtej díl trošku prozřel a dál se nestačil divit. I tak mě druhá série láká. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Šílená sekta, tajemný dům, duchařské seance, devadesátky, dvacátá léta, ztracený snuff film, démoni, čarodějnice, tajemný korporát, záhadné požáry ... ani jsem se nestačil divit, co všechno se do těch osmi dílů vešlo, aniž by se z toho stal nesouvislý mišmaš. Prakticky nešlo se od toho odtrhnout. Atmosféra opravdu výborná. Cítil jsem v tom decentní vlivy Rosemary, Stranger Things i Twin Peaks. ____ Prvních sedm dílů byla pecka, závěr toho posledního to celé trochu zazdil. I tak ale je Archiv 81 pro mě výjimečný seriál. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý námět. První díly namotají, pak to celé hezky pomalu prohořívá, divák čeká co z toho vypadne.. aby to na konci zahodilo všechen svůj potenciál a do finiše to doběhlo jaksi nedomrlé, neorganicky komplikované a vlastně už i trochu otravné. To tam fakt nemají někoho kdo by si řekl "Tak a teď namísto suchého, ruined finále rozpoutám stříkající kosmické orgie." ? Fakt je tak těžké dát do toho koule, trochu diváka překvapit, zabrnkat pořádně na tu Lovecraftovskou strunu kterou to celou dobu jen tak naznačuje, že by tam mohla být..? ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)
  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)
  • V 8. minutě můžeme společně s Melody (Dina Shihabi) slyšet v jejím walkmanu skladbu „Love Will Tear Us Apart“ od anglické kapely Joy Division, která vyšla v roce 1980. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno