Reklama

Reklama

V druhé části se Paul Atreides spojí s Chani a Fremeny a zároveň se vydá na válečnou stezku pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu. Čelí volbě mezi svou životní láskou a osudem známého vesmíru a snaží se zabránit strašlivé budoucnosti, kterou může předvídat jen on. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

lol, tak Fuxoft vynechá Dunu 2, ale na Protivný sprostý holky jde

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

IMDb hlášení: 101 tisíc hodnocení (tedy + dalších 21 tisíc) a zatím to stále pomalu stoupá - momentálně na 11. pozici.  

Gig

Gig (hodnocení, recenze)

meti

To souhlas. I když film není kniha a jde si vlastní cestou, tak mohli víc provázat part 1 a part 2. V part 1 mohli aspoň dát slovo o Rautovi, když neměli ještě představitele, ať to nevypadá, že je jen jeden synovec a následně z dvojky vyskočí Rauta a to stejně Thufir. Mohli ho aspoň zmínit ve dvojce. Takhle, jako by se vypařil. A přitom měl ještě dojemnou úlohu. 

meti

meti (hodnocení, recenze)

Gig

On i první díl otočil spoustu věcí o 180° Ale samo o sobě to funguje, i když pro nezasvecene do knihy to musí být všechno strašně divný, jako Lynch.

na příspěvěk reagoval Gig

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Kincl

Jde o prodloužené cameo, je tam v podstatě v prologu (velmi krátkém), v klimaxu (na krátko) a mezi tím tak v jedné-dvou scénách, kde ale není takový důraz na ni. Pugh je spíš teasování na případnou trojku, podobně jako byl Bardem a Zendaya teasováním na dvojku v jedničce.   

Gig

Gig (hodnocení, recenze)

SPOILER: Krom odklonu od knihy - Allia (její příchod a smrt Barona), synove a žena Jamise, smt syna Leta s stesk Chani - tak chybí větší propojenost s part 1 - v part 1 mi chyběla aspoň zmínka o Rautovi - jako by by Baron měl jediného synovce - a v part 2 vypaření Tufira (mendata). Jinak audiovizuálně moc fajn.

na příspěvěk reagoval meti

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

cyphercz

Uvidíme, na IMDb už skoro 80 tisíc hodnocení (oproti necelým 4 tisícům tady) a stoupá to tam stále za poslední dva dny z 35. na 12. pozici. 

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Jaeger

Já akci moc nemusím, takže mi to nevadilo. Taky jsem se snažila nemít žádná očekávání (a vyhýbala jsem se skoro všem informacím o filmu), jen jsem v skrytu duše doufala, že dvojka nebude jako druhá půlka Lynchovy Duny, která mě extrémně otravovala. Knihu jsem kdysi nedočetla. Takže možná proto jsem v kině netrpěla. Jen jsem na sebe nechala působit ty zvuky a obrazy. Audiovizuální lázeň.

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

tak jedina dobra postava mi prisla ta, ktoru hrala Rebecca Fergusson...a este samozrejme baron Harkonnen. Stellan je pan herec.

Paul bol cely o tom, ze ma kukuc steniatka, Zendaya a jej vecne nasrany pohlad ma iritoval...nehovoriac o tom, ako 40kg dievcatko dava dole Harkonennov v brneni...

Ad tie brnenia, lepsie by bolo, keby ich ani nemali, nezastavili ani gulku, ani noz.. uz teraz sa robia latky, ktore noze nepreseknu, ale v 11K asi stratili tuto technologiu.

dalej mi prislo cudne, ako sa prichytavali k cervom..logicky by koza..supiny... nemali mat volne ukoncenia v smere jazdy, ale prave v protismere  :) ale asi to je aj v knihach.

Butler mi prisiel smiesny, som zachytil informaciu, ze zahral psychotika lepsie ako prave Bardem v Tato zem nieje pre starych. myass.

k filmu...neviem, nezachytil som v Lynchovej verzii tu myslienku(alebo si to nepamatam), ze vsetko v pozadi riadi skupina starych rakiet, ale to sa mi pacilo, ako vytvoria legendu a aj nabozenstvo, to bolo skvele... len mi celkom nedocvaklo, ze aky zmysel mal byt ich pokus o vyhladenie Atreidov, ked chceli, aby Paul bol prvy mozny dalsi nastupca imperatora...a cim vlastne Harkonenni su vynimocni, ze to vyzera, ze z ich rodu hlavne hladali dalsieho cisara...ako citam, ze geneticky to trvalo 10K rokov.

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

prkalil

jednotku Duny som zvladol, sa mi zdala taka...viac sa tam nieco dialo. Dvojka mi prisla velmi staticka, skoro ako divadelna hra... ked ukazali armadu, tak stala v pozore, ked ukazali tie bombardery, stali na mieste, ked boli tie bitky vojakov, tak Harkonenni len stali ...

na příspěvěk reagoval prkalil

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

těžce nadhodnoceno tady, ale časem to půjde zaslouženě dolů, pod 90%... není to vůbec špatné sci-fi, ale zároveň to rozhodně není a nebude 7. nejlepší film ever, tím Duna II fakt není...:)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Jaeger

Mně ta postava - Stilgar - utkvěla hodně, připadala mi dost důležitá. Ale teprve v titulcích jsem si všimla, že ve filmu hrál taky Bardem, a až doma zjistila, koho... :D

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

a najviac lutujem Javiera Bardema, mam pocit, ze tam mal v celom tom filme jednu vetu, ze Muad'Dib to a toto

na příspěvěk reagoval prkalil

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

uff, dnes som to videl, a musim povedat, ze v Gaze z toho filmu budu saliet

cely film bol patos patos patos, a tie pomale prichody...bolo ich viac, ako zaverov v Navrate krala

btw vsimli ste si ze Zendaya vyzera ako trosku krajsia kopia Fantozziho dcery Mariangelly?

na příspěvěk reagoval prkalil

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

S ohledem na všeobecný přijetí a hype okolo toho to má podle mě podobný potenciál jako dvojka Top Gun. Ale uvidíme no, zatím je asi brzo mluvit o miliardě. Určitě bych se ale nebál, že se to zaplatí.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Ač jsem předlohu nečetl a znám Dune jen z Lynchovo verze a té TV natočené na Barrandově, tak mi docela chyběl důraz, proč je Melanž tak důležité pro vesmír. K tomu se váže i absence navigátora guildy a informace, že koření produkují píseční červi.

Jinak doufám, že budou pokračovat dál, když absadili dospělou Alii.

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

catnipped

Jasně, hodně velký plátno není na škodu. Ne, že bych zrovna na Dunu schválně nešla do IMAX-u, jen jsem dala přednost místnímu kinu s dobrým zvukem a extra pohodlnýma sedadlama. Pro mě je Duna hlavně, hluky, hudba a hlasy. Obrazy taky, ale zvuky o něco víc.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

A odhadovaný otvírák kolem 180 mil. celosvětově.

600 mil. je prakticky v kapse a při takto vynikajících ohlasech to může jít i mnohem výš. Já doufám v alespoň 700. 

na příspěvěk reagoval higuain

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Nevím proč, ale nebavilo mě to. Scény. kde se něco řešilo a všichni se tvářili děsně důležitě, se střídaly s nudnejma šermovačkama :o(

Scéna, kde "bílý cizinec zabloudil do špatné čtvrti", ta byla udělaná dobře. Šel z nich strach.

Juklitz

Juklitz (hodnocení, recenze)

Gladiator15

No asi by měla vzhledem k obsahu knižní předlohy. Už tak je tohle zmršené, žádná varianta není dobrá a tohle rozhodnutí mi ukroutí krk z hlavy. 

na příspěvěk reagoval Brutopyr

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

10.04.2024

Legendární americký režisér, scenárista a producent George Lucas letos bude jedním z recipientů čestné Zlaté palmy Filmového festivalu v Cannes. Stane se tak 25. května během zakončovacího… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Reklama

Reklama