Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 2

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (114)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nenáročná béčková blbina, ve které šofér Neeson s bombou pod zadkem plní instrukce z telefonu. Předchozí verze neznám, takže jsem neměl potřebu porovnávat, ale nemyslím si, že by se nějak výrazně odkláněl. Ono ani není moc tam. Upřímně řečeno film je hloupý a předvídatelný, ale to, že je hlavní hrdina pořád v pohybu, ho dělá celkem zábavným. A nic víc od neesonovek nečekám. Antal nicméně i tady ukázal, že nejlépe mu je na domácí půdě. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Standardní neesonovka posledních let. Průměrný akční thriller, který neurazí, nenadchne, ale obzvlášťňuje ho alespoň evropský setting. Ani španělský originál nebyl žádné intelektuální veledílo a německý remake jsem neviděl, takže nevím, jestli poměrně zásadní zásahy do scénáře provedli už Němci nebo až Američané, ale každopádně v téhle podobě je to snad ještě o něco více přitažené za vlasy. ()

Reklama

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Snímek u kterého můžete vyžehlit, vypít plechovku piva, vyvenčit psa a vůbec nevadí, že až se vrátíte z procházky zpět běží závěrečné titulky. V televizi neurazí, nenadchne...ale v kině je to silný podprůměr, který nezachránil ani Neeson a 'týpek' ze Stranger Things. Možná tématům jako Telefonní budka, Nebezpečná rychlost, Ambulance, Jízda smrti od/dozvonilo. Patos, dojímací hudba, motivační citáty (jako od Revolty). Dávám 1 a půl hvězdy-> zaokrouhleno nahoru. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson nám začíná Butlerovatět (narážka na Geralda Butlera)  jeho poslední filmy za moc nestojí a ani tento není výjimka. Byznysman nasedne do auta a veze své děcka do školy někdo mu zavolá, že v autě má bombu a pokud vystoupí tak to auto vybuchne a chce po něm převést peníze z účtu v Saúdské Arábii. Do toho tam zabíjí lidi co jsou jeho kamarádi, aby to padlo na něho. Ve filmu je řečeno, že ta bomba je napojená na mobil a odpaluje se nějak dálkově on vjede na místo kde není signál (policie ho vypnula) tudíž kdyby tam vystoupil nevybuchlo by to ačkoliv ten policajt říká něco jiného. Dále na konci zjistíme, že on musel přežít jelikož jediný zná ten kód  tudíž kdyby ho ten pachatel zabil je nahraný to neřeším to, že na konci vystoupil z auta a nevybuchlo to hned. Na konci dále zjistíme, že pachatel je jeden z těch mrtvých a fingoval svou smrt což je sice pěkné, ale policie to auto prohledávala a pokud tam nenajde tělo tak zjistí, že žije.  P.s. plusové body, že nám to ukáže jací jsou ekologičtí aktivisté svině a útočí na policajty 40 procent jsem rád , že nevyšlo kino. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Tak to byl průser jako Brno! Do kina jsem přicházel s dobrou náladou a představou užitého večera s lehce nadprůměrným thrillerem a odcházím zklamaný z naprosto podprůměrného braku, který se ale nehodí ani na takové to poklidné domácí pokoukání. Styděl bych se za toto vybírat peníze za vstupné. Tak otřesný scénář, děj, postavy jsem už dlouho neviděl a 90 minut trvalo jak 3 hodiny. Všichni kdo se mnou byli v kině na ČSFD projekci si už přáli, aby ta hrůza co nejdřív skončila a mohli si jít umýt oči na záchod. Tady to prostě nemohl zachránit ani jinak sympatický a charismatický Liam. Tomuto braku se na kterékoliv platformě vyhněte velkým obloukem a pusťte si raději Telefonní budku nebo Collateral. 1/10. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)
  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama