Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Korejský horor se v posledních letech pozvolna probouzí z hibernace, ale zatím absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době dokázal oprášit vlastní zašlou slávu z přelomu století. Jistým příslibem mohl být seriál Kingdeom, který poměrně funkčně kombinuje prvky dobového politického dramatu, detektivky a klasického zombie hororu, avšak nejnovější počin z dílny Netflixu již žádný důvod k optimismu nenabízí. Kdo by od Jigeum Uri Hakgyoneun čekal alespoň prostý náznak inovace, která vnese do zombie subžánru něco nového, bude zklamán. Námět je opravdu velmi jednoduchý a v různých obměnách již tisíckrát viděný. Navíc tvůrci zcela rezignují na budování atmosféry a pokouší se diváka udržet u obrazovky prostřednictvím akce. Té je však pomálu, a tak seriál postupem času začne připomínat rozplizlé středoškolské melodrama. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Jigeum Uri Hakgyoneun jednu silnější hvězdu a k projekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlas. 12 hodín sledovať niečo, čo prakticky neponúka žiadny príbehovo dejový zámer, iba si samotný námet v podstate plynie na jasne danom smere od úvodu - to odstupom času môže mierne onudiť. Čo sa však v rámcu žánru týka, "Jigeum Uri Hakgyoneun" určite nie je projektom, ktorý možno zaradiť medzi prepadáky. V podstate v každej epizóde sa niečo deje, o akciu nie je žiadna núdza, gore masky a efekty slušné, a asi najmä z tohto dôvodu sa prikloním k hodnoteniu na úrovni lepšieho priemeru. Na záver však dodám, že absolútne súhlasím s názorom "Veselého" :D .. že keď už siahnuť po niečom obdobnom, tak radšej po historickej zombie sérii: "Kingdeom", ktorá je za mňa lepšia zábava. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krvavé, napínavé, ohromující. Klasické zombie drama se spoustou akčních, thrillerových a hororových prvků, které bylo do seriálové podoby natočeno na základě digitálního, nebo lépe řečeno internetového, komiksu, mající název, v českém překladu asi něco jako, 'Nyní v naší škole'.  Takže nic než další komiksový seriál. Nejedná se však jen tak o ledabyle jednoduchý příběh, jak povětšinou bývá zvykem. Naopak je tu spousta postav složených ze středoškoláků, ve kterých má každý svůj charakter, své postavení, své místo mezi přáteli i nepřáteli. A s každým zvlášť se v rámci příběhu pracuje. Námětově se samozřejmě také pracuje hlavně s virem způsobující zombie apokalypsu. Je podrobně vysvětleno kde se vzal, za jakým účelem a kým byl vyroben. V rámci viru je v ději použita také určitá originalita, takže v budoucnu ve filmovém průmyslu uvidíme, jak se toho další filmoví tvůrci chytí a dál v dalších projektech rozvinou. Jako celek je příběh skutečně neobvyklé dlouhý, což už naznačuje stopáž každé epizody k jejich celkovému počtu. Kupodivu se nedá říci, že by někde bylo nějaké hluché místo. Po žánrové stránce se využilo snad naprosto vše. Od rodinných etud po přirozené školní dobrodružství přes melodrama až k thrilleru, akci a hororu. Nezapomíná se také na určitou moralizaci, jako je třeba fyzická šikana ve škole spojena s šikanou digitální. Spousta šokujících nepředvídaných scén, spousta masové akce, dobře postavený příběh a k tomu naprosto vynikající herecké výkony. Nelze zapomenout ani na humor, kterého je celkově sice poskrovnu, ale pro divácké uvolnění jsou. Sem tam nějaké kýče se také najdou, ale to už tak prostě bývá. Koncept děje je svým způsobem něco jako videohra. Střední škola se stane epicentrem šíření viru dělající z lidí zombie a jde o to jak se skupinka středoškoláků snaží dostat ven. A že to rozhodně není jednoduchá záležitost, není třeba ani dodávat. Seriál má své mínusy, ale plusy převládají a tak se dá říci, že se jedná o seriálové překvapení. P.S. Pomalé pohyby zombie už jsou zřejmě nadobro minulostí. Nyní všude budou za křečovitého šklebu už jen běhat. https://cdn.myanimelist.net/images/manga/1/248349.jpg ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem Zombie seriál. Hneď prvý diel je skvelá režba na škole, kde Zombíci trhajú každého a kde je akcia za akciou. Postavy sú úplne top, dlho sa mi nestalo, žeby som si ich takto zamiloval už na začiatku. Najlepšie na tom je, že každú jednu časť sa o nich reálne bojíte, máte nervy kto ďalší umrie a že teda umierajú. Niekedy aj dosť prekvapivé hlavné postavy. Emotívne akurát, vôbec mi nevadili ani pomalšie časti, ktoré nám ešte viacej priblížili postavy. Posledný diel som však čakal troška lepší, na druhú sériu ale teda obrovská zvedavosť. 5* istých. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Další bombastický korejský trhák schopný lehce a přehledně nahradit třeba Squid game.  Zombie apokalypsy opravdu nemusím, ale tenhle seriál mě nějak podivně zaujal. Nemohla jsem se na něj přestat dívat.  Obsazení opravdu dobré, myslím, že to zvládli dostatečně. Hudba chytlavá, místy mrazivá. Velmi doporučuji, pokud Vám nevadí korejské krváky. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)
  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama