Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (455)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Klasicky jsem si na Šťedrej den přivstal(přes den toho času moc není) abych si nadělil nějakej ten dárek v podobě vánočního hororu. Měl jsem sice nachystanej jinej film a Violent Night jsem si chtěl nechat na další Vánoce ale nakonec jsem neodolal a pustil ho už letos. A lepší dárek jsem si nadělit nemohl. Líbí se mi, že Santa sice naděluje(jak dárky tak i drsný KO) ale zároveň sám dostává pěkně na prdel. Není nouze o dobrý hlášky, krev ani gore. Na 5 hvězd to sice není ale určitě jde o jeden z nejlepších(né li nejlepší) vánočních hororů posledních let. Už teď vím, že se k němu budu rád vracet. Tohle je totiž HO HO HOdně dobrá vánoční oddechovka která ke konci připomíná jízdu ve stylu Sám doma. PS: Psychor a LIVINGDEAD o5 se svým hodnocením nezklamali🤣 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jedno obrovské sklamanie. Ak čakáte humorného dospeláckeho Santu s brutalnymi vraždami, trafíte vedľa. Nečakajte však ani rodinný príbeh pre deti. Je to niečo medzi a ani jednu z kategórií nespĺňa plnohodnotne. Nemá to cieľovku a ani smer. Na drsné boje čakáme príliš dlho a keď už prídu, rovnako rýchlo skončia. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufale nefunkční slepenec, který je paradoxně nepřístupný dětem do 15 let, přestože by ho právě tato cílová skupina asi jako jediná ze všech dokázala výrazněji ocenit. Wirkolovu tvůrčí metodu lze charakterizovat jako zmatené klopýtání mezi jednotlivými žánry, v rámci něhož se například tarantinovsky exaltované násilí nahodile prolíná s hallmarkovsky naivním sentimentem. Jako by zde vůbec neexistoval autorský záměr, a tak sledujeme kočkopsa s nejasnou vizí a smyslem, který neobstojí v jediném aspektu. Kdyby se snímek alespoň mohl pochlubit neotřelou zápletkou, jenže scénáristé se ani nesnaží zastírat, že pouze mechanicky opisovali z jiných vánočních klasik (Home Alone, Die Hard či Bad Santa). Bylo mi jasné, že nepůjde o žádnou sofistikovanou zábavu pro náročné, ale takové fiasko jsem opravdu nečekal. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Violent Night uděluji odpad! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak Smrtonosná past dostala svýho vánočního krutýho brášku, ne že by se první dvě pasti neodehrávali na vánoce, ale tady MClana nahradil přímo Santa což je adekvátní náhrada, taky chlastá, taky je nasranej na celej svět a když se nasere, tak pro samé mrtvolky není kam flusnout. Film má klasický houpačkový vývoj, kdy někdy je velezábava začátek zábavná super pecka - nuda- santa se rozakční- nuda- santa se rozačkní- malé dítě předvede epizodu samo na půdě - nuda - santa se doakční z toho je jasný, že klíčový je postava Santy, pokud je pozornost zaměřena na někoho jiného. vyjma půdní epizody zábavnost jde prudce dolu. Ovšem i když jsem měl tak trochu santa die hard dejavu docela jsem se bavil a to u filmů, kde hlavní postavou je santa opravdu nebývá moc často zvykem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Yippee ki-yay ho-ho-ho, motherfucker! Když se při „Christmas Time“ od Bryana Adamse začala kladivem bourat speciální jednotka, propadl jsem nerozhodnosti, jestli Wirkolovi tu zastydlou pubertu závidět, nebo kritizovat. Zase nezapřel zálibu ve zboží z hobby marketů, především pokud se jedná o různé nářadí, ale se stejnou láskou by se mohl začít věnovat i postavám. To vzývání rodinných hodnot tomu často stojí na brzdě, ale chápu, jsou Vánoce.. Sobí kočí Harbour se sice do role po hellboyovsky položil, ale mám za to, že by mu Bad Santa Billly Bob Thornton natrhnul prdel. Samozřejmě věřím, že jen obrazně.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno