Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nápad a finální vtipné rozuzlení rozhodně chválím. Bohužel tento snímek žalostně selhává v rámci extrémně nesympatických a retardovaných postavách. Jediná postava zde není kdovíjak zajímavá a zejména všechny ženy jsou si nesmírně podobné. Navíc se tento film točí skoro celý jen kolem žen a různých lesbických mnohoúhelníků. Brzy film začne neskutečně nudit a plyne extrémně šnečím tempem ke vtipnému finále. Bohužel, finále je zřejmě jediným světlým momentem. Jinak je to přehlídku nudy, kde nezavadíte ani o zrnko napětí a s hororem tohle nemá absolutně nic společného. Velké zklamání. [25 %] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 min. treba skočiť. Keď to konečne chytí grády, tak má človek pocit, že miestami sleduje paródiu, pričom samotný záver, ktorý by mal v prípade takéhoto námetu ponúknuť dostatočne nečakaný “twist”, len čiastočne naplnil očakávania. Max priemer, lebo aj samotné mordovačky sú asi tak originálne, ako u alkoholika liter vína pred spaním .. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V první půlce mě to dost štvalo a nudilo, parta blbů do jednoho otravná a nenacházel jsem v tom žádné divácké uspokojení, ve smyslu že by to bylo jakkoli napínavé, zábavné nebo satirické. Závěrečná zhruba třetina naštěstí o dost lepší, když už tam ty blbky zbývají asi jen čtyři a tváří v tvář mrtvolám okolo se dohadují o píčovinách, tak už tam nějaký ten dobře mířený osten vůči gen Z a jejím "problémům" cítit je. Vypointování záhady výtečné, byť mě při sledování napadlo, že to bude něco v tomhle stylu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Among Us: ve filmu...... Jen kulturní barbar by nechtěl vidět film, ve kterým se opilý a zdrogovaný mileniálové zabíjej navzájem. Bodies Bodies Bodies je totiž bravurní [post]modernizací, ale kupodivu i parodií subžánru slasher se vší parádou. Jde tak o nečekaně zábavnou a geniálně vypointovanou hru s diváckým očekáváním, gen Z stereotypy [falešná kamarádství, milostný vztahy, narcismus], anti-hororovými prvky a kolektivní paranoiou, a celkově vzato jde o jeden z nejzábavnějších who-dun-it filmů za poslední roky. Kdekdo by tomu mohl vyčítat, že jde o dost jednoduchou late-summer vyvražďovačku pro tik-tokovou generaci, kde jsou výrazný chyby ve střihový skladbě (dveře jsou v jednom záběru otevřeny, v druhým zase zavřeny; to stejný platí i pro využití filmové krve). Jenže mě bohatě stačilo aby si film dělal prdel z klišé svýho žánru a já se náramně bavil. Pak už jen na divákovi záleží, zda bude hádat, kdo je sussy baka.... No a bulharka Marie Bakalova je moje nová crush a jedna z nejzajímavějších vycházejících hereček současnosti. Už teď se nemůžu dočkat na sequel Bodies bodies bodies bodies a prequel Bodies bodies. Skvělá práce Halino, Agatha Christie by z tebe měla radost! [#A24RULES!] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hororů, co měl v USA celkem úspěch a tady ho nikdo nezná. Hrdinkou je (woke) lesbická černoška, kromě ní je tu parta i na slasher mimořádných dementů a někdo je začne vyvražďovat na garden párty. Po půlhodině byste všechny pozabíjeli sami kdyby to šlo a je to na odpad. Pak se světe div se rozjede celkem slušná paranoia, ve které na sebe nejlepší "kamarádky" vyvalí takovou špínu, že jsem nestíhal žasnout. A pointa je taková, že jsem nevěděl jestli se smát, uznale pokývat hlavou, nebo být naštvaný, že si ze mě režisérka dělá prdel. Je to tak na 50%, nicméně postavy opravdu na zabití, o slušnou vraždu nezavadíte a režisérka nezvládá natočit ani akci aby to nevypadalo jako totální chaos. 3* si to nezaslouží, lepší 2* ano. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (41)

  • Několik kritiků poukázalo na vliv Agathy Christie, konkrétně jejího detektivního románu „And Then There Were None“ z roku 1939. (Johnny.ARN)
  • Kameraman Jasper Wolf občas držel vedle kamery malou svítilnu, která zapadala mezi vlastní osvětlovací nástroje postav. (Johnny.ARN)
  • Pasáž, kdy se při hře mlátí, se režisérce Halině Reijn líbila, protože jí připomněla, že vyrůstala v holandské komuně hippies. Tento druh „rituálů“ ji zajímá v rámci skupiny přátel, kteří si hrají s „bolestí, zábavou a erotickým napětím“, uvedla režisérka. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama