Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noomi Rapace ve filmu o postapokalyptickém světě, ve kterém musí šest vojáků tajně přepravit záhadný balík přes zamrzlé souostroví. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Netflix by asi v době natáčení nenapadlo, jak moc bude černý krab aktuální a minimálně ze startu nenavodí zrovna příjemné pocity. Celkově první půlka je velmi dobrá a má slušnou atmosféru beznaděje a povedený špinavý vizuál, ze které bude nejednomu divákovi regulérně zima. Bohužel druhá půlka, kdy se začne překonávat na bruslích zamrzlé moře hodně z toho kouzla ztrácí a v samotném závěru ho ztratí úplně. Noomi Rapace každopádně role takto sveřepých žen sedí a i když je tady hodně na hraně uvěřitelnosti, je to právě ona, kdo udrží diváka u televize i ve slabé druhé polovině...60 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mělo to potenciál a oproti jiným netflixovskym filmům se nesnaží zavděčit všem a jde celkem přímočarou cestou. Bohužel prvotní nadšení z temné a v dnešní době hodně aktuální atmosféry, začne opadat a divák si po prvotním nabažení švédských, zamrzlých exteriérů, uvědomí, že se toho ve filmu vlastně moc neděje. Ale pořád se v rámci produkce od Netflixu, jedná o lepší kousek. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Typická regionální netflixovka. Byl to první celovečerní hraný film pro produkční společnost, režiséra a scenáristu - a budí dojem, že vznikl podle první verze scénáře vystavěné kolem nápadu "co kdyby parta ztroskotanců musela bruslit sto mil napříč nepřátelským územím, aby doručila nejvíc nejdůležitější... MacGuffin," a napsané během víkendové pařby na základě vzpomínek na jiné filmy, navíc dost různé a ne nutně dobré. Natáčení nemohlo trvat o moc déle. Je úplně jedno, jak dobří jsou a nejsou herci, protože nemají co hrát, každá postava je notně omšelým schématem z úplně jiného válečného filmu a inscenování střídá dlouhé velké celky bruslících v protisvětlu s mechanickými záběry/protizáběry. Kdykoli je třeba posunout se v čase, přijde flashback, který stále dokola odhaluje, co bylo zjevné už z první minuty. Že já se občas nechám napálit a s těmi jejich direct-to-video béčky zabiji čas, kdy jsem se mohl podívat na skutečný film. (Hvězdičku navíc dávám za ten bruslící nápad, škoda všeho kolem něj.) Zabít Netflix. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Filmu se musí pochválit nečekaně vtahující rozjezd, brilantní filmařina, parádní výprava, estetický vizuál i hustá atmosféra. A dnes, kdy pár set kilometrů na východ od nás vypuklo primitivní válečné běsnění, nabývá jeho děj o to víc na aktuálnosti. Na druhou stranu občanská válka ve Švédsku, regulérní a se vším všudy, tedy i s leteckými útoky, plošným vražděním civilistů i snahou o použití zakázaných vyhlazovacích zbraní, je naprosto absurdní a nerealistická. Stejně absurdní a nerealistická, jako je trvalá na hlavě Noomi Rapace (kdo tohle probůh...), nebo jako jsou její vojácké dovednosti (z maloměstské domácké ženušky rázem členkou elitního specnazu). Ale to by mi samozřejmě v žánru sci-fi zase až tolik nevadilo. Co mi však vadí je, že slibně začínající a rozjíždějící se válečné postapo se v závěru změní v melodramatickou pacifistickou agitku. Skoro to vypadá, jako by scénárista v průběhu psaní scénáře podstoupil neúspěšnou operaci mozku. Plus nedotažená/nepříliš dobře vysvětlená postava záhadného poručíka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obvyklý námět pojednávající o přepravě čehosi z bodu A do bodu B, pořčemž přidanou hodnotou má být skutečnost, že dovážka bude probíhat na bruslích. V pár okamžicích to fungovalo a některé záběry bruslařského družstva na ledových pláních měly něco do sebe, ale na druhou stranu čeho je moc, toho je příliš. Těch pár přestřelek to také zrovna dvakrát nevytrhlo a co se týče Noomi Rapace, tak ta tady ani neměla pořádně co hrát. navíc mi tu chybělo víc informací o probíhajícím konfliktu. Závěr, odehrávající se na vojenské základně, by snad mohl fungovat, ale to by si člověk musel k hlavní hrdince vytvořit nějaký vztah. A to se mi nepovedlo. 35% ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama