Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, zda jsem moc náročný, ale imho by mainstreamový horor neměl být tak nudný, abych jej musel koukat nadvakrát, protože napoprvé u něj usnu. Druhá Sestra je erupcí kreativní hororové nemohoucnosti. Vizuálně sice hezky vypadá, to prostředí starého francouzského kláštera dělá své, ale jinak ze mne nedokázala vydolovat jedinou emoci. I akčnější sekcence jsou tu prostě natočeny nudně. Smutné, kam se Conjuring universum dostalo. Originalitou sice nevynikalo nikdy, ale když jej měl v drápech Wan, byla zaručená alespoň řemeslná funkčnost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už jednička nebyla žádné terno a s vypětím všech sil se vystrašila k průměru. Dvojka je na tom ještě hůř. Po technické stránce jí sice není moc co vytknout a zasazení do Francie padesátých let je fajn, nicméně to je všechno a zbytek prakticky vůbec nefunguje. Lekačkám chybí byť jen náznak invence a nápadu a ty které by mohly fungovat se samozřejmě propálily v traileru. To samé by se pak dalo říct o příběhu. Ten je naprosto sterilní, ohraný, plný nejzákladnějších klišé a nemá vůbec nic čím by překvapil. Conjuring universe mám rád, ale jestli hodlá pokračovat stylem druhé Sestry, nebo pátého Insidious tak to ať raději v rámci téhle série nevzniká nic...40% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvý film je "The Nun II" pre mňa neskonalá nuda bez nejakého hlbšieho strašidelného momentu. Teda až na jeden, ktorý zahŕňa veľké množstvo rozličných časopisov. Okrem toho to má ešte v závere nejakú dávku kreativity, ale v rámci niečoho výrazne silnejšieho to poprvde nefunguje. Strašiace momenty sú veľmi predvídateľné, atmosféru to síce má, ale nevie s ňou pracovať, a okrem toho film občas pôsobí, že nebol ideálne zostrihaný, alebo si tvorcovia nedali pri určitých momentoch pozor. Poviem to tak, že v jednom momente sa určitá postava objaví na úplne inom mieste, než by mala a nikdy to nie je vysvetlené. Fanúšikovia moderných hororov, ktoré sa zameriavajú na strašidelných duchov a klasické metódy, ktoré sme videli tisíckrát to bude asi postačujúce. Ja som tak nejako dúfal, že to bude kvalitnejší zážitok ako naposledy, ale v princípe je to veľmi podobné. Určite nie najhorší film čo som videl, ale stále poriadna dávka nudy, k akej sa nikdy nevrátim. Hodnotenie: C- ()

Lima 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší, než ´jednička´. Krásně to vypadá, výprava je více než slušná, má to pár skvělých nápadů (otáčející se listy magazínů). Bohužel ale Chaves neumí dát hororovým momentům nějakou šťávu, dost to na sebe lepí rutinně a až na vzácné výjimky nefungují ani lekačky. Ale neuráželo mě to svojí blbostí, jako předchozí film, i když vypjatá závěrečná dvacetiminutovka už byla dost na hraně toho, kdy by se to překlopilo do generické hlouposti. Na ségru Very Farmigy mě baví koukat, má v obličeji takovou nevinnou křehkost, to se nedá zahrát, to musíte mít v sobě a navíc umí hrát. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Takové to kino strašení pro dětičky a věřím, že ani ty už se tohohle druhu hororu dneska nebojí. Atmosféru aby člověk pohledal, příběh nudný až běda. Tady už se spoléhá jen na efektivitu CGI, které však nefunguje ani zbla. Nuda, nuda, nuda. Absolutně nedokážu vzpomenout jedinou scénu, která by za to stála. Proboha, proč pořád to Conjuring ždímat, když to už pár let nestojí za nic? Vždyť už je to fakt hřích. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno