Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jako jsou filmy s nálepkou "mládeži nepřístupné", tak na tomhle obalu by mělo být velkými písmeny "dospělým nepřístupné". Kresleného Garfielda neznám, takže nemůžu srovnávat, ale tohle byla zábava z těch nejubožejších. Ještě že aspoň trikové spojení "živých" herců a "G" byly na úrovni, protože jinak by Garfield (po své oblíbené jízdě po břiše) doklouzal zaslouženě až do odpadu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že jsem ty stripy miloval, to je prostě fakt. Když jsem viděl Garfielda v 3D animaci a přestal je číst to je druhá věc. Nevim jak je to možný, jako malý jsem četl furt dokola ty knížky, které stále vychází a dokázaly mě rozesmát. Čímž netvrdím, že by to dneska nedokázaly. Ale tohle zpodobnění do filmu já krajně nesnáším. Prostě v něm se objeví věci, který by zatrpklý, věčně nenažraný a milující svoji osobu kocour prostě neudělal. Miluju ho kreslenýho na černobílém podnose, miluju ho kresleného v seriálu ale animovaného ve 3D, od toho se držím prostě dál a budu. Ani dvojku už vidět nechci. Příběh je nad očekávání takový, jak se odehrává většina stripů a ani vtípky nevyniknou tolik jako na papíře. Prostě tohle se každopádně nepovedlo. Na druhou stranu se zde ukázal opět kvalitní český dabing. --- Garfielde, ty jsi sežral všechny lasagne... - Já za to nemůžu, ony si začaly. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Já nevím, zdá se to jenom mě? Ten film nebyl vůbec vtipný... Stripy s ním jsou parádně vtipné, ale tohle nebylo ani trošku. Dobře, trošku jo, ale nějak extra jsem se nesmál. Krom Jennifer Love Hewitt, která je tu naprosto sexy, není ve filmu nic, co by mě dokázalo donutit k tomu, se na něj podívat ještě jednou. A animace Garfielda nic moc, eště že v originálu je Murray k sežrání ;) 45% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Měl bych být objektivní, ale to by filmového Garfielda o moc výš neposadilo - i jako komedie pro rodiny s malými dětmi je to totiž jedna z těch slaboduchých "hups... bouch bác rozplesk" záležitostí, kterých jsme viděli mraky. Jo, pravda, vožtomilí pejsánci v nich nehopkali na "Blekajdpís", ale co to je za pozitivum, že?:) Prostě originalitu nebo nedej bože něco neprvoplánovitého abyste tu pohledali. A samozřejmě to nemá absolutně nic společného s legendárním comicsem:P Bill Murray to v Zombielandu vystihl naprosto přesně... Nicméně ať se mi to zdá jaké chce, respekt vůči dabérskému výkonu Vladimíra Čecha. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Garfield, myš!“ – „Och, nie, ďakujem.“ Filmová adaptácia sarkastického, cynického a v podstate dospeláckeho komiksu, sa vzdala všetkých jeho poznávacích znakov a sústredí sa na detského diváka. Jediným spojivom s kreslenými príbehmi zostáva úbohý pes Odie a tlstý panovačný kocúr Garfield. Zrejme najväčší klad snímky, herec Bill Murray, z dabingovej verzie pochopiteľne mizne a zostáva pachuť. Vyložene rodinná snímka s takmer nulovým žmurkaním na rodiča, ale ako oddychová triková komediálna akcia pre celú rodinu nie úplne zlé. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy je Garfield (Bill Murray) vyhozen z domu, mají malá dvířka zelenou barvu a jsou neprůhledná. V ostatní záběrech jsou černá a průhledná. (dydy79)
  • Když jdou Jon (Breckin Meyer) s Garfieldem (Bill Murray) k autu, v českém dabingu se Garfield ptá, zda pojedou mimo jiné do „olivové zahrady“. Olive Garden, jak Garfield říká v původním znění, je název proslulého (a kvůli své kýčovitosti často zesměšňovaného) amerického řetězce restaurací s italskou kuchyní. (machonza)
  • Chapman (Stephen Tobolowsky) na výstavě zmíní Odieho jménem, aniž by mu jej někdo předtím prozradil. (ricky4)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama