Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španělsko Bird Box: Barcelona (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (101)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem byl spokojen, i když je to malinko slabší než předchozí Bird Box, ovšem pořád o level výše než oba díly Tichého místa, které jsou průměrnými béčky. Sebastián mi dlouho lezl na nervy, ale pak se jeho postava začala pomalu přeci jen proměňovat. Napínavé od začátku až po finále, kdy tíživý neklid visí ve vzduchu po celou dobu. Oceňuji, že autoři ponechali divákovi dostatečný prostor pro fantazii (což asi byl pro někoho možná kámen úrazu) a že si byli vědomi toho, jak skvěle fungují jen náznaky. Z reakcí mnohých mám pocit, že uspěchaná doba + divák si žádají uspěchané filmy, ale mně přišel snímek dostatečně rychlý, a pokud budu chtít permanentní akci, sáhnu po akčním žánru. Speciální efekty na velmi dobré úrovni, postapokalyptické město nemělo chybu. Samozřejmě dnešní zhýčkaný divák už viděl ledacos, a proto bere mnohé věci jako samozřejmost a nevnímá práci, co za tím je. Nevadilo mi ani prolínání časových rovin, kdy věci do sebe začaly postupně zapadat. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Zase až také zlé ako tu všetci píšu to rozhodne nie je, na druhú stranu, po obstojnej jednotke nemáte žiadny dôvod vidieť toto pokračovanie.  Atmosféra miestami fajn, inak skôr nijaká, čo sa hororu týka tak to je čistá nula bodov, no a príbeh je v podstate cesta z A do B ako sme videli už milión krát. To čo fungovalo v BirdBoxe, tuto nefunguje vôbec a ako by sa zabudlo prečo vlastne jednotka zapôsobila. No a tá dĺžka ? V polke som to skoro vypol. Za mňa čistý priemer. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení, že americký Bird Box s (na postapo) pracně vystajlovanou a zmejkapovanou Sandrou je tu vysoko v červených, zatímco jeho mladší barcelonský bráška je (momentálně) pod padesát. A není se čemu divit, je to totiž film pomalejší, těžkomyslnější, více psychologizující a méně šablonovitý a divákovi podlézající, což samozřejmě většina obecného lidu neocení. A taky si v něm nehrají na manžele dva chlapi. Na oplátku ovšem film nabízí třeba spoustu skvělých scén z počátku i průběhu "apokalypsy", zajímavý otevřený závěr (zadní vrátka pro pokračování) a už nedlouho po začátku i překvapující jednání hlavní postavy (Sebastián). Silné čtyři. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o poměrně neprávem podhodnocené pokračování úspěšného prvního Bird Boxu, kdy tedy sice tento díl určitě nedosahuje kvalit právě onoho prvního filmu, na druhou stranu v něm ale vážně nevidím ani kdovíjak nepovedenou podívanou. Sice je tedy jistě škoda, že opravdu Barcelona jakkoliv nerozvíjí mytologii kolem těch ,,monster´´, nehledě na to, že opět nejsou ani na vteřinu zobrazeny a s názorem, že neviděné budí větší strach než to viditelné, tak s tím ať se jde každý vycpat, nicméně samotná zápletka i tak funguje poměrně záživným způsobem, má spád, disponuje několika opravdu napínavými momenty, stejně jako u jedničky musím určitě také pochválit atmosféru filmu, která působí skutečně ponuře a beznadějně a nakonec i veškeré postavy mi nepřišli vůbec marné, a to i díky sympatickému castingu, na čele s výrazným a charismatickým Mario Casasem, i když ale na druhou stranu musím i uznat, že vesměs ty postavy zároveň působily hlavně svým chováním skutečně béčkovým dojmem, přes to jsem se ovšem dokázal lehce přenést. V závěru pak došlo i k poměrně slušné gradaci, takže opakuji, veškerou tu kritiku tohoto pokračování upřímně neberu, jelikož Bird Box Barcelona dokáže ve většině ohledech opravdu bavit a lehce si po celou dobu udržet diváckou pozornost, a to i když jako celek skutečně působí spíš jako jen lehce dražší béčko. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Takže aj keď tento film nie je taký dobrý ako prvý, v žiadnom prípade to nie je zlé pokračovanie. Na začiatku filmu som bol dosť prekvapený, lebo perspektíva je z úplne iného uhla, na aký ste pri takomto filme zvyknutí. Film sa zaoberá niektorými otázkami o tvoroch a zároveň zachováva atmosféru tajomstva. Dej je väčšinou solídny, len s menším zadrhnutím ku koncu. Motivácia postáv je do značnej miery vierohodná, s výnimkou jedného antagonistu, ktorého stvárnenie pôsobí mierne prehnane. Spojenie tejto postavy s určitou inštitúciou môže vysvetliť nespokojné hodnotenie. Ale, čo je veľké plus pokračovania je rýchle tempo 6/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)
  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)

Reklama

Reklama