Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (273)

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší ptákovina než jednička. Nechápu, jak mohli takto zmrvit klasický dobrodružný film s tajemnem a udělat z toho komiksovou slátaninu, kterou nezachrání ani efekty. Myšlenka s dutou Zemí je ten největší úlet. U takové hovadiny nefongoval ani vypnutý mozek a celý film jsem se nudil. To už raději prvního černobílého loutkového King Konga z třicátých let, ten měl své kouzlo. Z dnešní doby se mi nejvíce líbí Kong: ostrov lebek a pak Jacksonův. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Čím víc Godzilly a Konga nám Hollywood servíruje, tím složitější omáčku vedoucí k bitkám monster si musí vymyslet. Godzilla x Kong je jako kdybyste vzali cibuli, mrkev, rajčata, okurek, cuketu, eidam, brambory, zelí, rýži a maso a všechno to hodili do mlýnku. Samy o sobě tyhle ingredience fungují skvěle, ale když je smícháte všechny dohromady, je to zaručený recept na průjem. A přesně tak působí Godzilla x Kong. Máme tady nadopovanou Godzillu v nejlepší formě, Konga který dostává hroznou čočku a spoustu dalších monster. Jenže na druhé straně je skrytá země uvnitř „Dutozemě“ uvnitř naší Země, pitomé chování hlavních postav, comic-relief v podobě podcastera, hloupoučký příběh o nadlidech žijících v oné dosud neobjevené pod-pod-podZemi, podpříběh o vyvolené speciální holčině atd., atd. Příběh je samozřejmě to poslední, o co ve filmech tohoto typu jde, ale přeci jenom, chtělo by to více snahy, abych nemusel prozívat půlku stopáže. Bohužel ani akční scény s monstry ničím extra nezaujmou. Nemohl jsem si pomoct, ale Godzilla s Kongem vypadají oproti předchozím dílům podvyživeně. Nazývají se MONSTRA, ale nepůsobí vůbec majestátně. Pořád jsem měl pocit, že je tvůrci zmenšili a zeštíhleli. Godzilla rozhodně vypadá štíhlejší a vůbec po designové stránce nepřipomíná třeba tu z roku 2014. Kong zase vypadá jako stařík s šedým vousem a jednoznačně je tady za otloukánka. Ale netřeba věšet hlavu, protože Monarch má řešení pro každý problém nachystané dávno dopředu! Stačí vypnout mozek a užít si jízdu. Na druhou stranu jestli tohle má být začátek další ságy, tak ne, děkuji. ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám předchozí díly líbily, líbit se vám s největší pravděpodobností bude i tento. Ve mě však zvolený styl a full action mode vzbuzuje určitou nevoli. Je to celé extrémně šílené, akční, tvůrci chrlí jednu bláznivou scénu za druhou, a rozhodně to má tempo a nedovolí vám se nudit. Jak Edwardsova Godzilla, tak Doughertyho King of Monsters však v sobě měli alespoň záblesk realistické osudovosti. Mytologie kolem titánů se v rámci možností držela při zemi a měla pevné kořeny. Nové impérium nám servíruje neobjevené civilizace, mýtické bitvy a proroctví kterým chybí pevná půda pod nohama. I přestože už Godzilla nepůsobí jako zvíře na které si můžete sáhnout, ale spíše jako marvelovský hrdina z komiksů, pořád vás dokáže slušně zabavit. K tomu přidejte o něco lépe zapamatovatelné lidské postavy, hromadu akce, a také spoustu nových příšer, a máte přesně ten šílený akční výplach který chcete v pátek večer s kamarády vidět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro tohle monstruniversum platí, že už je vytěžené až na dřeň a každý další film včetně tohoto, už bude jen nastavovanou kaší, do které se přidává kdeco. V tomto případě tu vedle klasických potvor potkáte Planetu opic, nedomyslitelné pyramidy, kmen moudrých telepatů a samozřejmě rozflákané světové metropole plus hromadu dalších motivů, které už jste někde viděli. Ale s vypnutým mozkem je tenhle digitální maglajz celkem zábavný a mohl by být ještě zábavnější, kdyby tvůrci zcela nerezignovali na na lidi. Je mi sice jasné, že tady to není o nějakých hlubokých charakterech, ale takhle salbé postavy jsou moc i na tohle. Konga s Godzillou bych zase na čas odložil k ledu a vrátil se k nim nejdřív za 10 let. 55% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Z perspektivy historie G-filmů to není nic co by svou pošahaností zápletky nějak vybočovalo z normálu. Segmenty bez lidí fungují relativně dobře. Je tam Mosura (takže automaticky palec nahoru). Je to relativně svižné.. Na druhou stranu, mě osobně dost sere ta neónovost, která to má asi nějak odkazovat na jakousi cool osmdesátkovou synthwave estetiku. Od prvních dvou Godzilláckých Legendary filmů se nám to hnulo hodně do omalovánky a za mě je to škoda. Má to zatraceně slabého (ve smyslu nezajímavého) záporáka. Lidské postavy jsou ještě přebytečnější než posledně. Finální bitka vypadá a působí mnohem více jako generický, márvelácký digibordel, než jako kaiju můvíčko (chybí tomu ta signifikantní "těžkopádnost" a bestiální surovost.. Tady už jsou všichni moc antropomorfizováni a je to nasnímáno jakoby bez měřítka, takže chybí ta velikost)... Ve výsledku je to mnohem menší průser než jsem po traileru čekal, ale na prdel si z toho určitě nesednu. Nejslabší Legendary G-film a vedle letošního Minus One to působí vyloženě jako bezpohlavní a bezduchá konzumní blbůstka na jedno použití (jakože Minus One jsem viděl už 3x, tohle už si podruhé určitě nepustím). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)
  • Ve filmu Godzilla svede souboj s titánem jménem Scylla. V prequelovém komiksu k filmu je popsána cesta Scylly. Ta nejprve vyplenila jadernou elektrárnu v Indii, poté nukleární laboratoře ve Velké Británii, následně skrytou americkou leteckou základnu až se dostala do Říma, kde ji poprvé uvidíme ve filmu. (NiWi)

Související novinky

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

29.06.2024

Vytáhněte tužky a zapište si to do diáře. Studio Warner Bros. v pátek oznámilo datum premiéry dosud nespecifikovaného dalšího snímku hvězdného režiséra Denise Villeneuva (Duna: Část druhá, Blade… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama