Reklama

Reklama

Kaskadér Colt Seavers (Ryan Gosling) býval hvězdou svého oboru, dokud se při jedné obzvlášť náročné akční scéně cosi nepokazilo. Následkem nekontrolovaného pádu z velké výšky skončil Colt s pošramoceným tělem i egem. Rozhodl se dát filmovému průmyslu definitivní sbohem, a dokonce kvůli tomu dal kopačky krásné a nadějné režisérce Jody (Emily Blunt). Po roce poflakování mu ale otrne, a tak celkem vděčně přijme nabídku ambiciózní producentky na roli dubléra akční hvězdy Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson) v připravovaném ambiciózním sci-fi filmu. Když se ale dozvěděl, že ten film točí jeho bývalá láska Jody, určitě si řekl: „Kdybych to býval věděl, tak bych sem býval nechodil.“ A to není jediný malér. Celé natáčení míří do kytek, protože klíčový herec Tom Ryder se vypařil neznámo kam. A Colta pověří jeho nalezením, protože umí rány rozdávat i přijímat a nikomu nebude chybět, když i on náhodou zmizí. To vše rázem postaví Coltovy životní priority na hlavu. Uvědomí si, že mu svět filmu strašně chyběl, že režisérka Jody je jeho životní láska a že když nenajde hvězdu jejího filmu živou a práceschopnou, možná jí to zničí kariéru. Na jednoho obyčejného kaskadéra je to hodně slušná nálož. Protože jak sám říká: „Nejsem hrdina, jsem jen dublér.“ (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 10

Recenze (427)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Bezvadná žánrová směska s humorem a příjemným nadhledem, vůbec se to nebere vážně, pořád to po divákovi pomrkává, ať už se jedná o hlášky z filmů nebo odkazy k dříve natočeným kouskům, kdo má nakoukáno, bude vědět.. Zkrátka filmy Davida Leitche se mi líbí, jsou zábavné i vtipné, nápadité, hravé a nabušené akcí.. Chemie mezi Emily a Ryanem funguje báječně, jsou krásný filmový pár.. No a jako poctu práci kaskadérů (dříčů, kteří nejsou vidět) to mohu přijmout bez problémů, u mě dnes večer filmová spokojenost.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trocha blud a trocha zábava. Pomerne drahá a vlastne z filmu si zapamätám len prekonanie toho Guinessovho rekordu v točkách rozmláteného auta. Trochu humoru a trochu romantiky, ktorá nekole oči, lebo medzi Emily a po Drive už druhýkrát kaskadérom je aj chémia. A keďže ľudia majú radi pozitíva, tak úryvok z textu mojej neobľúbenej piesne Kaskadér od Elánu - "Lásku žien navždy stráca" - sa tu nemusí celkom vyplniť. Čo by bolo aj pri tom večnom tlačení Goslinga do polohy super sexoša až neprirodzené. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak som prijal úlohu v novom filme, a poviem Vám narovinu, prijal som ju len kvôli Emily Blunt, aby z nás bol dokonalý pár (aspoň na plátne). Nebyť tejto “chémie” (a aj to len občas) a pomerne nápaditému, krimi námetu v kombinácii s bojom o druhú šancu na lásku, dopadlo by to absolútne priemerne. No veď ono to prakticky aj je priemerný film. Akurát že v ňom hrám a tak som zdvihol latku. Koľká skromnosť že? 😘 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Lepší než Duna! Výborná, nápaditá, romantická komedie s vymazlenou akcí a natočená s neskutečným nadhledem. Leitch vzpomíná na svá kaskadérská léta a inspiruje spoustu malých capartů, aby se nechali mlátit, rozbíjet a padat, aby je pak deepfakem přemalovali na hlavní hvězdu filmu. Gosling v módu Správní chlapi a Bluntová v módu suprová ženská si to neskutečně užívají a chemie jim před očima kouzlí jednorožce. Velká pocta řemeslu a ano jak říkají všichni… říká si to o Oskara… toho kaskaderského ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně dlouho mě trvalo než jsem do filmu takříkajíc zažral, no i když spíše jen dostal. Slovo zažral se v dnešní době dá použít u filmu zcela vyjímečně, protože spousta projektů vlastně není ničím vyjíměčných. Tenhle je alespoň zajímavý. Gosling se snaží co mu síly stačí, ale David Leitch má ve své filmografii dva kousky, kde mě nijak zásadně neoslnil. Každopádně Kaskadérovi nakonec dávám opatrně palec nahoru. Čekal jsem to samozřejmě lepší, ale žádné Zvíře se bohužel nekoná. 70% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Režisér David Leitch v rozhovoru pro Collider řekl, že produkční společnost (v čele s ním a jeho manželkou Kelly McCormick) se původně pokoušela, aby se Kaskadér natáčel ještě předtím, než Ryan Gosling vyrazí natáčet Barbie (2023). „Studio tlačilo na Ryana, posouvali jsme termíny, ale nakonec to nešlo. Teď mi připadá, že to je nejlepší věc, co se nám mohla stát,“ řekl s tím, že zájem o Goslinga po jeho roli Kena v Barbie pomohl při propagaci Kaskadéra. „Ryan a Emily za sebou mají neuvěřitelný rok, a my je oba máme v našem filmu,“ dodal Leitch – Gosling za roli v Barbie i Emily Blunt za Oppenheimera (2023) si vysloužili nominaci na Oscara. (DavePave)
  • Verzia piesne „I'm the Unknown Stuntman“, ktorá bola hlavnou melódiou seriálu The Fall Guy (1981), ktorá inšpirovala tento film, hrá počas záverečných titulkov. (Bilkiz)
  • Jedna z nálepiek v byte Toma Rydera hovorí: „Predstieraj, že si chodil na Julliard“, slávnu umeleckú školu. Herec, ktorý hrá Toma Rydera, Aaron Taylor-Johnson, začínal ako detský herec a nemá vôbec žiadne formálne umelecké vzdelanie. (Bilkiz)

Související novinky

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Reklama

Reklama