Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2

Ve starší době kamenné se nesourodá skupina prvních lidí spojí a hledá novou zemi. Když však pojmou podezření, že je pronásleduje zlovolná mystická bytost, je klan nucen čelit nebezpečí, které si nikdy nepředstavoval. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ramba: První krev.. Vypadá to, že premiérový menses přivolává predátory zvířecí i sexuální, ale žánrový zlom do pojídačů mrtvých a kostěných tomahawků ty útočníky protřídí. Způsoby nasnímání skotské krajiny i hudební podkres by si určitě zasloužily více vyprávění obrazem na úkor mluveného slova, ale to už by se paleolitický horor o slabošství mužského pokolení posunul k nejednoznačnosti a nedůvěře v divácký důvtip. Pozorný divák si v 64. minutě může povšimnout, že při úpatí skalisek se na konci vřesoviště nachází menší budova s nápisem Dentální klinika.. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obstojná filmárčina, ktorá si od začiatku buduje fajn atmosféru, zvukový podkres je fakt na úrovni, ale napriek tomu, že ostatným sa "zvrat" páčil, mne veru nesadol a očakával som ďaleko viac. Takto len tri slabšie hviezdy, pretože človek celý film čaká na odhalenie, konečne chce vidieť tú "príšeru" a ono hovno zlatá rybka. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zrůda vrčí v kapradí, snad nás svěrač nezradí.“ Chválím noční les a skřeky ve tmě, husí kůži jsem měl jak Kopčem u skomírajícího ohníčku, který mu právě pochcal šavlozubý tygr. Ovšem humanistické finále se Stockholmským syndromem („Ty jsi zlá, oni mě krmili!“), to si strčte do... SKALNÍ OKÉNKO: [][] Členové tlupy: plesnivý dědek Prudakmet, náčelník Mrdoštěp (nazdařbůh do tmy), synáček Jefuč, bratrošvagr Mrmulík, těhule Rodízhladu a ošklivá čtyřicetiletá dvanáctka Mensesuž. [] Majetek: žádný. Co měli, zahodili, při WTF běhu za Mrdoštěpem, honícím zrůdu. [] Domácí zvířectvo: Prapsa ani praprase neměli, jen pravlka, z posedávání na studených balvanech. [][] Coby tlupa metrosexuálů s účesy od kadeřníka, moderními kalhotami a vaťáky typu gulag, provandrovali bez mapy půl paleolitické Evropy, aby ve finále neuměli trefit z lesa ven. Hlad neřešili lovem, ale cimrmanovsky: „Sníme psy.“ Místo pterodaktylů nad nimi kroužil dron s kamerou, která se občas převracela vzhůru nohama, aby ukojila Cummingovy umělecké ambice a nasrala Omnibuse. Povedlo se. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa som si nechal (údajne) to najlepšie, čo doposiaľ rok 2024 z pohľadu horor žánru ponúkol. “Out of Darkness” je prvou polhodinou fakt nutne zlo, no následne sa to dejovo prepne do lesného survivor módu, ktorý je takou tou dobrou, dobrodružnou zábavou, ktorá dokáže najmä v nočných hodinách nastoliť takú tú správnu, temnú atmosféru. Ja osobne som na riť nepadol, a aj tunajšie, celkové hodnotenie sa tak nejak zo dňa na deň prepadáva, keďže je otázne, či je toto vôbec aj horor. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Survivor z Doby kamenné, ve kterém skupinka pralidí před čímsi zdrhá. Exteriéry jsou parádní, o tom žádná. S kostýmy jsem neměl problém, protože vím houby, co se tenkrát nosilo a totéž platí o účesech. A problém jsem neměl ani s herci. Potíž byla v tom, že to bylo monotónní. Pračlověci jsou sice neustále v pohybu dopředu, ale jakoby se točili v kruhu. Běh, řev, běh, řev, oheň, běh, řev. Občas někdo odpadne, sem tam dojde na nějaké pnutí uvnitř skupiny, ale nic z toho na mě neudělalo valný dojem, pokud nepočítám jednu urvanou čelist. No a co se vyústění týče, tak něco podobného se dalo předpokládat a vlastně by mi to nevadilo, ale v kontexu toho, co se dělo předtím, mi to úplně nesedělo. Jako debut slušné a oceňuji odvahu s dobovým zasazením, ale ten tanec kolem toho zase tolik nechápu. 55% ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama