Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 933)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„My mission is to protect you.“ No není Arnie božský, když pokropí minigunem z okna policejní vozy, přidá pár projektilů z granátometu a obratem spočte Human casualties na akurátních 0.0? Pro akční film je T2 stejným milníkem jako pro svět vynález atomové pumy. Existuje jen předtím a potom. Na můj vkus mohl být Cameron ještě temnější a vyvarovat se na tvůrce jeho formátu šíleného kvanta movie mistakes. Ale co.. Člověk pak vidí trojku od Mostowa a mávne nad takovými maličkostmi rukou. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tenhle "komorní" film mě nikdy nepřestane bavit. Viděl jsem ho nesčetněkrát a můžu ho sledovat neustále dokola. Na Cameronových filmech obdivuju mimořádně vtahující atmosféru. Díky tomu si na konci připadám, jak by mě někdo vykopl z jiného světa. Mám vždycky obrovské nutkání si film pustit okamžitě znovu. Sem tam se stane, že opravdu neodolám. Navíc má Cameron mimořádný talent na obsazování rolí. Jeho figury jsou vždy dokonale přesné. Navíc jeho filmy nestárnou. Který z 20 let starých filmů vypadá tak, že byl natočen nedávno? Triky tu totiž nejsou pro zábavu, ale protože si to příběh vyžaduje. Druhý Terminátor to jenom potvrzuje. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Živá tkáň na kovové vnitřní kostře se vrací, válka se stroji pokračuje! "Budoucnost je temná jako převalující se bouřková mračna a chceme-li přežít, musíme Johna Connora chránit i v minulosti. Na jeho ochranu bude vyslán časoprostorovým kanálem T-800 Cyberdine, model 101 s primárním cílem zajistit jeho přežití." - Hnutí Odporu, 21. století... Film s průběhem děje přímým, rychlým a ostrým jako brusle rychlobruslaře je vrcholem žánru. Hlavním tahákem bezpochyby budiž rakouský dub Arnold Schwarzenegger, ale nenese celou tíhu snímku sám - scénář mu postavil do cesty zdánlivě nejschopnějšího a fyzicky nepřemožitelného protivníka - T 1000 představuje dokonalou zbraň schopnou metamorfózy do nejrůznějších tvarů a podob a tak souboje obou terminátorů jsou vrcholnou podívanou zabalenou do hávu skvělých vizuálních efektů, které umožnily mimetickému polysliťiňákovi procházet mřížemi, nastupovat do vrtulníku za letu, stát se podlahou, zmrznout a znovu ožít, prostě vytvořily něco nevídaného, až si sám divák řekl: toho není možné porazit... herecké výkony výborné, Linda Hamilton kvůli roli Sarah Connorové přibrala pěkných pár kilogramů, Robert Patrick jako T-1000 děsivě chladný, neústupný, necitlivý, nelidský - zkrátka skvělý... úvodní pohled do budoucnosti plné smrtících strojů ohromující, závěr včetně terminátorovského duelu velkolepý a posléze dojemný.102 miliónů dolarů(rozpočet)/520 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film a vynikající pokračování. Terminátor 2 je bravůrvní prakticky ve všem, čeho chce dosáhnout. Napětí? Perfektní! Akce? Perfektní! Motivy o lidské sebedestruktivnosti? Perfektní! A to samé platí pro obsazení, efekty, záporáka, zapamatovatelnost momentů, nemluvě o balanci mezi vážností a humorem. Ovšem nejsilnější stránkou jsou zde za mě postavy, které mají mnohem více nuancí a uvěřitelnosti, než pozdější Cameronovi modří šmoulové a cestující Titanicu. Každá postava má své silné a slabé stránky, se kterýma se pracuje celý film a rozvijí se v potrhlou rodinku, která funguje. Tohle vše už jen podtrhává, jak moc ikonickým se film a jeho jednotlivé scénky staly. Sarah Connor je dodnes jednou z nejlepších ženských hrdinek, ale zároveň nejlepší postavou Camerona. Je nejdrsnější, ale zároveň nejlidštější. Ta si pro mě dokonce krade film více, než perfektní Arnold s mladým Furlongem. Jedná se o tak dokonalý film s dokonalým koncem, že ani po třiceti letech a čtyřech pokusech o pokračování nikdo neuspěl. Díky MovieZone a popkulturním milníkům, jsem si to mohl užít v kině a o to ten film byl znovu lepší. Prostě KRÁL AKČNÍCH FILMŮ! ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování super odolného kovového robota, který je potažený pseudoorganickými materiály do podoby vysokého svalovce s ježkem, který se narozdíl od prvního dílu snaží ochránit Connorovu rodinku. Takového bodyguarda bych chtěl mít doma, jinak James Cameron opět válí a je vidět, že pokračování mu náramně jdou. Má srdcovka plná výborných hlášek, super herců, efektů, silného soundtracku a nezapomenutelných okamžiků. Nesmrtelný film, který se může vidět stále a stále dokola a od svého roku vzniknutí na své kvalitě nic neztrácí. Mé hodnocení naprosto silných 5 hvězdiček… "Come with me if you want to live!" ()

Galerie (322)

Zajímavosti (289)

  • Vo filme hralo aj identické dvojča Lindy Hamilton (Sarah Connor), sestra Leslie Hamilton, ktorá jej robila dublérku v niektorých scénach. Taktiež rolu batoľaťa Johna Connora si zahral jej syn Dalton. (Raccoon.city)
  • Na konci filmu ve scéně, kdy se Sarah (Linda Hamilton) skrývá a drží zbraň, tak drží pravý ukazovák na spoušti. Po střihu, kdy herečku zastupuje její dvojče Leslie Hamilton, má na spoušti levý ukazovák. Leslie je levák. (mojma79)
  • Natáčení bylo (jak je u filmů Jamese Camerona tradicí) tak náročné, a režisérův nekompromisní přístup tak agresivní, že po několika měsících začali někteří členové štábu nosit trička s nápisem: "Terminátor 3: Beze mě". (NIRO)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama