Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 078)

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, zajímavé, že měli tvůrci potřebu se předem distancovat od všech kravin natočených po Tdvojce a navazovat přímo na ni a potom natočili jenom další z těch kravin po Tdvojce. Nakonec oceňuji jen to, že Mackenzie Davis opravdu vypadá a pohybuje se jako bojovnice a taky že design nového zlého Terminátora je proklatě cool. Natalia Reyes je bohužel herecky dost marná. Arnie i Linda jsou hodně vyčerpaní a zvláště u ní mi hodně vadilo to hláškování a mrkání do kamery. (Taková Sára přeci není.) A vlastně bych i ocenila zapracování uprchlického centra do děje a fakt, že mašina používá ostatní mašiny a naznačuje, že umělá inteligence by neřešila všechno pouze hrubou silou, kdyby jenom ten film jako celek měl prostě větší charisma, smysl, opravdovou hlavní postavu a byl prostě... lepší. (Co se týče hudby, tak jsem si snad ani nevšimla, že tam něco hraje, takže další zklamání.) ()

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Po kolosálním průšvihu s názvem Genisys, jsem si říkal, že jsem s touto značkou nadobro skončil, ale přítomnost Arnolda Schwarzeneggera, jehož jsem velkým fanouškem, mě přemohla a na Temný osud jsem se ze zvědavosti podíval. Co na tuhle ohavnost vlastně říct? Je to stále jedno a totéž, dávno pryč je nějaký příběh, chybí napětí, atmosféra nula, triky působí až směšně, všechno se poněkolikáté recykluje a na každou půlhodinu povídání, je zhruba jedna akční scéna. Stejná, ne-li větší bída, než výše zmíněná limonáda z roku 2015 (Terminátor loučící se s rodinkou, je absolutní dno). P.S. Všimněte si, kolikrát během filmu Rev-9 dostihne hlavní hrdiny, aniž by byl aspoň jednou úspěšný. Takhle nemožný Terminátor snad ještě v sérii nebyl. P.P.S. Mám stejný problém, jako u Genisys, tzn. po pár dnech mi tahle sračka dozrála v hlavě a musím snížit hodnocení. Promiň Arnie, níž už však není kam jít. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Smutnej konec skvely serie. Fakt nechapu, jak s Cameronovo dohledem a Millerem na rezijni zidli z toho mohla vylezt takova srajda. Uvodni navazani na druhej dil bych jeste ustal, ale to, ze celej zbytek filmu je pak vlastne trapna kopie dvojky, kde se vicemene resi to samy, to uz ne. A to se ani nezminuju o ty halde nelogicnosti. Akce je sice docela fajn, krvi se nesetri, jenze co je to platny, kdyz triky jsou spis prumerny, Arnold se dostane ke slovu malokdy a Hamilton sice vypada jak drsnacka roku, ale akce uz moc nezvladne. Bohuzel to nezachrani ani novacci, spis naopak. Davis tu drsnacku fakt neverite, navic ani neni moc sexy, Reyes je otravna a vrcholem vseho je homoklada Luna, to je proste trapak roku, kterej se celej film tvari, jak kdyz si skrip koule, za celej film ma asi tak dve vety a proste jsem mu to ani minutu neveril. Coz je proste problem, pribeh stupidni a tezce neoriginalni, postavy vam jsou u prdele, triky prumer a hudba krome hlavni melodie nevyrazna. Jediny, co film zachranuje, je fakt, ze je natocenej docela svizne, na akci se da koukat, je to spravne krvavy a proste drsnejch sci-fi neni nikdy dost. Genisys nebylo nic extra, ale tohle je jeste o uroven horsi. Slabsi 3*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff Nový Terminátor je obrovské překvapení a ultimátní akční ŘEŽ! Letošní rok až na pár výjimek považuji za jeden z nejslabších, co se týká hororů i blockbusterů, ale Říjen nakopává celý rok do pozitivnějších končin. Starší díly už si nepamatuji natolik, abych mohl srovnávat, takže hodnotím čistě a pouze tenhle díl a ač jsem si šel do kina pro nadějnou sedmičku, tak odcházím s nadšenou desítkou. Od začátku do konce intenzivní, nařachané a nekompromisní akční inferno s perfektní hereckou sestavou ( Hamilton a Schwarzenegger byli jasní, ale velkým překvápkem je Mackenzie Davis, která při akčních scénách vzbuzuje adrenalin i erekci zároveň a chválu si zaslouží i nezničitelný Gabriel Luna, který si záporáka střihnul s grácií). Akce je dostatek, je velmi různorodá, po každé velmi velkolepá a díky gradující hudbě se Vám pomalu zastavuje dech, především při finální scéně, kde M. Davis roztočí řetěz, tak jsem si s chuťí přes celé kino zařval slastí, protože takové Choreo smrtící Kombo jsem naposled viděl od Uwaise v Berandalu. Krom akce chválím i vizuál, dynamické tempo, pár trefných hlášek, šťavnaté Rko a pěkně temnou atmosférul. Královská zábava, kterou si já nechám naservírovat vždy s úsměvem a nadšením. 10/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak blbé/nudné, jak se to jeví z trajlerů. Po fajn úvodní honičce přijde hromada - pravda, ne úplně nudných - keců a pak až úmorně nudná závěrečná akce. Žádná atmosféra, postavy mě nebavily a samozřejmě je to digi jako prase. Jediným zajímavějším momentem je (SPOJLEREK) když se ukáže, že jeden z terminátorů, co po splnění úkolu zůstal vězet v minulosti, si tam založil rodinu, která ani po letech nepoznala (?), že hlava rodiny je robot. O tomhle měl být celej ten film! Co film, sitcom o několika sériích! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 62,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 261,1 mil. (NIRO)
  • Když se Sarah Connor (Linda Hamilton) v autě Humvee snaží zničit Terminátora, který je venku, obyčejnou pistolí, tak celkem lehce se jí daří prostřelit neprůstřelné okno. (Trumpitko)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama