Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 938)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já se vrátím“. A jak Arnold slíbil, tak taky (po sedmileté pauze) splnil. Je paradoxem, že v nejakčnějším filmu Arnolda Schwarzeneggera samotný Arnold nezabije ani jednoho člověka - v rámci svého "polidštění" protivníky jenom střílí do nohou. 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Lateef, k212, oLí, Lukiš, Shadwell, Joeey, Vitason, JohnO.O, Kokos ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Arnold jako hvězda už nemohl být zloduch, svůj zarputilý výraz však neztrácí ani coby hodný pomocník. Záporáka ovšem skvěle vystihl svým chladným pohledem Robert Patrick. Na svou dobu převratné triky - největší kouzla předvádí T-1000. Ty ovšem sami o sobě skvělý akční film nedělají - ten je dílem mistra režiséra, který dokáže dodat akčním scénám napětí a tempo. Triky a hodně výbušnin jsou mu jen dobrými pomocníky. Nesmírně působivé jsou Sářiny vize konce světa. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

revoluční triky, akce jak z budoucnosti, přerod Arnolda na hláškujícího, ale stále stejně cool kamaráda a ochránce mladého Connora, který netrpí syndromem otravnosti a je zahrán velmi dobře. Což vlastně u Camerona zas takové překvapení nebude. V tomto filmu je tolik nezapomenutelných scén, jak už těch zminovaných akčních, tak těch dokreslujících stav matky Connora, která díky svým "neopodstatněným" paranoim mezitím skončila v blázinci. Když ještě přidáme ty triky a jejich zástupce, T-1000, z které jde opravdu strach (i když už ne takový, jako z Arnolda v jedničce, i přes všechy ty schopnosti, které tenhle obdržel..), vychází 100% další zářez do síně slávy a znovu s Cameronem. Skoro nejde uvěřit, že jeden režisér dokázal natočit tolik kultovních záležitostí. Hasta La Vista, Baby.. Žel nějak mi tu chyběla ta patřičná atmosféra, i když v blázinci sny Sarah a její duševní stav nebyl zrovna veselý, krásná temnota jedničky zůstala jen v jedničce. A dokonce i přes tu genialitu, jakou akční scény bezesporu mají, ty v Aliens mi přišly ještě o něco lepší a to přesto, že v nich nebylo skoro nic vidět.. Nechápu to, ale dám "jen" 9/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší zklamání ve zdejší Top 20. Čekal jsem odzbrojující příval akce a na svou dobu převratné efekty. Nedostavilo se ani jedno. Pravdivé lži jsou přeci jen větším akčním nářezem. Je pravda, že akci příliš nevyhledávám, takže jsem na jednu stranu rád, že T2 není jen o tom jednom, ale má i silný příběh a skvělého Edwarda Furlonga. Samotný Arnold je herec asi jako já striptér, takže o jeho výrazu, který má pro všechny akční filmy stejný, se nemá cenu bavit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Blockbuster tak ryzí, že se podle něj mohou psát definice. Cameron je ale primárně (jako vždy) skvělý vypravěč, takže svůj příběh naplňuje při vší jejich jednoduchosti silnými motivy. Ať je to hledání otce, lidskosti uvnitř nelidského nebo vzpoura proti neměnné budoucnosti. Věci jako jeden z nejděsivějších záporáků a hláškující stroj na zabíjení s tváří Arnolda, tentokrát na straně "těch hodných", jsou tomu podružné - to je na Terminátorovi to nejúžasnější. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (289)

  • Úvodní scéna, zobrazující temnou budoucnost, obsahuje záběr, v němž robotická noha rozšlápne lidskou lebku. Samozřejmě šlo o záběr zásadní a James Cameron trval na tom, že musí být naprosto bezchybný. Jeho realizace přitom vůbec nebyla snadná. Musela být dokonale sladěna akce v pozadí a pohyby robota, ovládaného několika loutkáři. Lebky vznikly ve studiu Stana Winstona a byly z vosku. Winstonovi lidé už měli zkušenosti se způsobem Cameronovy práce, a tak jich vyrobili téměř trojnásobné množství, než by bylo obvyklé - celkem dvacet osm. Když došlo na samotné natáčení, tak postupem času začali být poněkud nervózní, protože Cameron někdy při třetí hodině ranní nechal rozšlápnout už dvacátou lebku a nezdálo se, že by hodlal skončit. Naštěstí tak učinil po klapce číslo dvacet šest. Do výsledného filmu nakonec vybral tu pátou. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy se strážný ústavu raduje z toho, že má na kelímku kávy z automatu fullhouse, vidíme na dně kárové Q. Poté, co mu T-1000 (Robert Patrick) probodne hlavu, kelímek spadne na zem a na jeho dně je náhle symbol královské koruny. (Landauer)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno