Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (186)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další léto = další tajemství. Druhý díl se podařilo obsadit ještě lépe než jedničku. Jeffrey Combs je přímo lahůdkový. Bohužel scénaristův mozek si vzal zřejmě na čas dovolenou a taky to podle toho vypadá. Vřeštění střídá rozepnuté blůzky, takže divák se více soustředí na vnady Jennifer Love Hewittové než na cokoliv jiného. Ono ale tady toho zajímavého k vidění vlastně ani více není. Konečný účet: 8 mrtvých. 30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně to dopadá, když se někdo rozhodne vstoupit dvakrát do stejné řeky a ve snaze udělat film ještě lepší, zajímavější, dramatičtější, akčnější, okázalejší, efektivnější, natočí akorát tak tragickou, nudnou, předvídatelnou, po mnoha stránkách nesmyslnou totální kravinu. Zaujal tak akorát Jeffrey "West. Herbert West" Combs a Mekhi Phifer (víte někdo, jak se to jeho jméno vyslovuje?), kterého mám moc rád, ale tady se moc nepředvedl. A ano, musím uznat, že Jennifer to tady sluší mnohem více, než v jedničce. Ale tohle v žádném případě nestačí. V půlce odhalíte největší tajemství filmu, takže jeho odhalení vás nijak nezasáhne. Která postava zařve víte dvě vteřiny poté, co se objeví na scéně. Prostě a jasně tragédie, tragédie, tragédie. Zcela jistě si to už nikdy nepustím. 0.5* ()

Reklama

Aurus 

všechny recenze uživatele

Na to že tento film má 45% a čekal jsem podprůměrné pokračování a hlavně horší díl než první tak já si tento druhý díl užil o mnohem více. (První díl je za mě 6/10). Pro mě vážně velké překvapení, hodně se mi líbil konec který byl lepší než v jedničce. A to co se stalo ke konci filmu to odhalení  tak to jsem vůbec nečekal, a taky jsem nečekal že ten kluk hlavní postavy je taky syn našeho vraha, to mě velmi překvapilo. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatycké, hudba je dobrá, atmosféra tu je solidní, napětí je zde hodně časté, lokace jsou zajímavé, vraždy jsou kreativně velmi dobře udělané a hodně dobře zpracované a nějaké i docela dost brutální a kamera filmu je velmi povedená. Za mě fakt velmi povedené pokračování a jsem zvědav na poslední 3 díl a seriál. Za mě druhý díl 7,5/10. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Úplne na začiatok, áno je to stereotyp a pokračovanie v ktorom je viac kills a krvi ale musím uznať, že mňa to bavilo. Krásny ostrov na ktorý príde silná búrka mal svoju atmosféru. Kills boli o dosť lepšie ako v prvom diely. Ale zasa mi tu vadilo veľa nezmyselných pokusov o jumpscares, ktoré ja nemám rad a prídu mi ako lacná varianta za dobru atmosféru. Pre mňa jedine veľké minus filmu bol koniec a rozuzlenie ohľadom vraha za to 1* dole. Inak je tento film jednoduchá zábava na odpočinok ale čo viac sa dá od slasheru čakať, keď v ňom hlavne ide o to. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Někoho jsem zabila, ale byla to nehoda........... Jennifer Love Hewitt ( Julie James ) zůstává a je stále hezčí a hezčí. Víte jaké záběry nemám rád ? Třeba ten z dvacáté druhé minuty. Utíkání před jedoucím autem prostředkem silnice, přitom stačí jen uhnout ke krajnici. Tady se však hlavní pronásledovaný rozhodl skočit přes svodidlo až v tom nejhorším místě - za svodidlem byl svah. Ve filmu si zahrál i Jack Black jako Taitus a ještě nebyl psaný ani v závěrečných titulcích. Julie ( Jennifer ) si ve 36 minutě zaspívá song How do i deal. http://www.youtube.com/watch?v=Cg377DeHgsM Děj filmu se odehrává na Bahamách a i na Bahamách je v módě nošení rybářských pláštěnek, zajímavé. CITÁT - Prosím, nerušit........... Karla Wilson ( Brandy ) a její přítel Tayler ( Mekhi Phifer ) mě docela lezli na nervy, čekal jsem nadějně zda a kdy zemřou. A taky mě docela štvalo, že ve filmu umírá spousta nevinných lidí, kteří nemají nic společného s případem loňského léta. Film je o hvězdu horší než jeho loňský kolega. CHYBA VE FILMU - Julie vystřelí ze šesti raného koltu osm nábojů - to je výkon. Hudba - John Frizzell a kamera - Vernon Layton. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Natáčeno od 27.dubna do 3.července 1998. (Stocki)
  • Aby Julie James a její kamarádka Karla mohly odjet na Bahamy, musely odpovědět na otázku – Jaké je hlavní město Brazílie. Odpověděly Rio de Janeiro. Měly by pravdu ale pokud by žily mezi lety 1763 – 1960. V 50. letech se totiž začalo stavět nové město Brasília, které se stalo hlavní městem Brazílie dne 21. dubna 1960 (Stocki)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 14. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama