Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (355)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že já blbec v těchto filmech vždycky čekám jakoukoli základní logiku. To je už naivní jak ve 24 letech věřit na ježíška nebo že vakcíny způsobují autismus. Z hlediska slasher žánru jde jistě o dobrý kousek - vraždy, krev a bodycount, to vše, ač nikterak zásadní, inovativní či devastující, tak vcelku ujde a neurazí. Stejně tak občasně budovaná atmosféra (metro…),pokus o zvraty nebo zas a znova hra ve stylu “hádej, kdo je vrah” dokáže diváka zabavit a i prostředí New Yorku je slušná obměna. Ale proboha celý zbytek je prostě jeden velký bordel a shitfest. Doslova se až divím, že jakýkoliv soudný člověk vypustí tohle do světa a nikdo se nepodivuje nad celkovou debilitou. Postavy? Zas a znova totální idioti. Logika? Tu nechal režisér před příchodem na plac doma v obýváku. Zkrátka nic mimo slasher žánr tady vůbec nefunguje, všichni dělají jednu pí*ovinu za druhou, pobíhají jak zmatené kuřata a s otevřenou náručí nabíhají Ghostfaceovi na nůž a jestli mi někdo bude zas kontrovat argumentem “zas debile řešíš a neužíváš si slasher” tak sorry, ale i tohle má svoje limity a aby tam všechny postavy pobíhaly s 20 (ano, doslova 20) bodnými ranami, u toho se na sebe usmívaly jak na procházce při měsíčku a vylévaly si srdíčko rozkošnými dialogy, to už je prostě absolutní bizár, který se v téhle franšíze bohužel traduje a zhoršuje se z generace na generaci, až jsem vlastně zvědavý, kde tohle eventuelně skončí. Z čistě zábavného slasher hlediska ucházející 4*, ale všechno to kolem drasticky kazí zážitek a když se divák při mordách směje nad komickou aurou celé situace, je něco špatně. Čistě z toho, že jde naštěstí o dobrou popcornovku do kina, dávám milosrdnou 3*, ale objektivně si na film už zítra nevzpomenu a je to prostě dementní podprůměr. A teď šup nabíhejte do kina a sypte tady ty vaše neobjektivní pětihvězdy, ať mají ovečky nad čím jásat:D ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Who gives a fuck about movies?" _____________ Aneb co se nestane když studenty filmové vědy dožene na práh smrti jejich vlastní koníček.... První SCREAM považuju za pomyslný etalon halloweenské filmotéky, dosud nepřekonaný kult subžánru slasher, a v neposlední řadě za perfektní meta-hororovou satiru, která geniálně podrývá klasická filmová klišé. Pátý SCREAM na tuto tradici brilantně (zcela nečekaně) a velmi modernizovaně navázal, vdechnul této franšíze zcela nový život a ukázal, že tahle série má stále co nabídnout. Šestý SCREAM je sice opět post-moderním výsměchem fenoménu requelů, sequelů a dojení filmových značek, avšak nedosahuje takové scénáristické nápaditosti, vynalézavosti, nepředvídatelnenosti, meta-parodické hravosti, ani "who-dun-it" dynamiky pátého (natožpak prvního) dílu, které vynikaly svým revizionistickým ohýbáním žánrových pravidel, popkulturními odkazy a důmyslnou hrou s diváckým očekáváním. Zato brutalita jednotlivých vražd daleko přesahuje vše, co jsme doposud viděli, a nabourává pomyslnou hranici diváckého diskomfortu – alespoň tedy v mezích teenagerské zábavy, která se mnohdy neubrání pubertálnímu sentimentu, kýči a patosu [z kterýho můj cringe-metr často praskal ve švech]. Ten inovativní potenciál využít koncept Ghostface jakožto nezastavitelnou hrozbu kolektivních zabijáků ve víru velkoměstského ruchu New Yorku byl tak dost promarněn a namísto toho se tu repetitivně hraje na jistotu, jede se ve starých kolejích a identicky se variuje stejný koncept z předchozího dílu. ALE pěkně bych šmelil, kdybych řekl, že jsem se nebavil, protože za víc kvalitních slasherů bych nejradši vraždil – a kdo ne, tak si zaslouží vykuchat.... VERDIKT: 7 bodných ran z 10 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hlúpota z amerických ulíc, ktorá sa neznesiteľne drží vlastnej šablóny, pričom ja skutočne nerozumiem tomu, komu sa čo na tomto ešte môže páčiť. To fakt nikomu nevadí, že je táto séria neustálym opakovaním toho istého (ešte aj tá facka), pričom je samotný dej čoraz viac určený pre dementné publikum?? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak mám tuhle sérii jako srdcovku, tak mě šestka úplně minula. Za prvé se bohužel potvrdilo, že přeživší postavy z pětky mají pramálo co nabídnout do budoucna (i když uznávám, že duo sester má potenciál). Nové maso má nejhůře vystavěnou expozici ze všech dílů a jednotlivé scény jsou hotový festival "Hit and miss". Na dobré nápady (otočený úvod, drzá návštěva sámošky) vždy připadne nějaký podivný (nelogická volba, v jakém pořadí se půjde po žebříku, nadějně působící scéna v metru bez většího využití, vrahova až magická schopnost infiltrovat bytové komplexy). Obecně si myslím, že to tvůrci neměli vymyšlené vůbec blbě (hra s fenoménem opět snaživá), ale finále tentokrát, alespoň pro mě, vůbec nefunguje. Odhalení vraha vnímám jako nejvíc vzrušující část každého dílu, uzavření skládačky s následnou akční dohrou. A tady nejenže je motivace opsaná, ale hlavně působí vrah při její interpretaci extrémně směšně. A ne proto, co říká, ale jak to říká. Bettinelli-Olpin a Gillett možná chtěli vše zlehčit (ve smyslu "vrazi jsou maniaci a jejich obhajoba sebe sama absurdní, tak proč to tak i naplno nepojmout"), v mých očích nicméně i Roman (Vřískot 3), do té doby nejslabší záporák, alespoň ve svém odhalení měl nějakou sílu osobnosti a šel z něj respekt. A to tady není vůbec. Doufal jsem, že mě potěší návrat Hayden Panettiere aka Kirby, ale ta je (Vinou plastik?) téměř k nepoznání a zábavnost své postavy připomene jedinou scénou. A tak je to se vším. Drobnosti ano, celek ne. První Vřískot, který mě vyloženě nebavil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ghostface v zářivých světlech velkoměsta. Změna prostředí nejprofláklejší hororovou meta franšízu občerstvila, stejně jako decentní přitlačení na pilu při agresivitě jednání bubáka / bubáků s pofiderními motivy, nicméně u nabubřelé délky a rozmazávání exkrementů doznání po tvářích bez masky už zase byla cítit zatuchlina předchozích produktů. Zarazily mě dvě věci. Že se některým hrdinům vrazí do břicha přes sedm palců dlouhá čepel loveckého nože Buck 120 a oni se po chvíli tváří, jak kdyby jim jen vybírali špínu z pupíčku a že Courteney Cox začíná vypadat jak upír z Lost Boys.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Jack Champion je ve svých 17 letech nejmladším hercem v sérii, který hraje jednoho z vrahů. Je také jedním z pouhých dvou teenagerů, kteří skutečně hráli dospívajícího Ghostface. Tou druhou je Emma Roberts, které bylo v době natáčení Vřískotu 4 (2011) 19 let. (Takeshi666)
  • První film ze série, jehož originální název je očíslovan římskými číslicemi. (Takeshi666)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama