Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Makani a její kamarádi z Osborneské střední se snaží zjistit, kdo jde po krku studentům a odhaluje jejich největší tajemství. Jinak totiž zabíjení nepřestane. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Všechno vím... co teď s tím?" Někteří slasheroví dělníci mají kvalifikaci nízkou, jen na oběti, které něco dělaly loni v létě. Ovšem tento pracovník jatek, kterého prý mám doma (btw, název filmu je strašidelnější než celý film) je univerzální a kydlí mládež šmahem, neboť má paměť jako celé stádo slonů, dusajících napříč státy USA. Nezapomíná vůbec nic. Tedy kromě háku, zapomenutého v rekvizitárně, což kreativně vyřeší XXL nožem na krocana, vypůjčeným z Vřískotu. Kromě velkého nože má i velkou inteligenci (ani náhodou), velké ego (neopodstatněně), velkou vášeň nosit cizí obličeje (to mu jde) a velké pochopení pro šikanované. Proto má i velkou nástěnku s fotkami provinilců, což je prakticky celá škola i se školníkem, jeho psem a bustou JFK. Hříšníků má tedy v merku mraky, pročež má děsnou honičku stíhat je všechny zrakvit. Při závěrečné grilovačce v kukuřičném bludišti (pěkné, znám z Anglie, před sklizní je tam taky vytvářeli) se pak vrahoun odkopal a projevil svou povahu - bohatstvím rodičů frustrovaného zmrdečka, což bylo v naprostém rozporu s jeho předešlým "spravedlivým" vyvražďováním regionu. Hm... Hm. Jen dvakrát krčím rameny. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Typický slasher s bandou teen postav a jedním magorem, co s nožem běhá po městě a zabíjí lidi. Ohrané téma, která ale, když se dobře natočí, může stále v dnešní době zabavit (viz Vřískot, které se mu to stále daří). U Máš někoho doma se ale nepodařilo budovat napětí, kdo je oním vrahem vám brzy dojde a vlastně tím nejlepším jsou momenty, kdy samo mstitel vykonává svou "spravedlnost". Jinak postavy ploché, typické pro Netflix a dialogy jsou tak hrůzostrašné, že vás bolí uši. A, což je to nejdůležitější, nejedná se o horor... ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Netflix se tasí s dalším hororem (z produkce Jamese Wana) a tentokrát se jedná o Slasher. Tenhle kousek není vyloženě špatný a vlastně ani neurazí fanoušky žánru. Máme tady klasickou hru na vraha, kde na střední škole někdo vybíjí studenty a ukazuje jejich skrytá tajemství. Plusem je rozhodně inovativní maska samotného zabijáka, který si nasadí masku obličeje dané oběti. Tady ale s novinkami končíme. Vražd je celkem pomálu a ačkoliv jsou příjemně krvavé, není to nic co by někoho zvedlo ze židle. Uhádnout samotného vraha není nic těžkého a já tušil už od 20. minuty, kdo to nejspíš bude. Casting je relativně v pohodě a finále mohlo být víc intenzivnější. Podtrženo sečteno, jedná se o solidní žánrovku, kde se dočkáme trochu krve, menšího bodycountu, průměrně sympatických postav naroubené na úplně klasický příběh. Kdyby bylo aspoň více mrtvých, určitě bych se nezlobil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Produkující James Wan zřejmě dostal ke kontrole jen ty pasáže, v nichž čepel nože končí v libovolné části lidského těla. Sekvence, kdy ostří nože neprořezává vzduch, jsou totiž utahané. Slasher, ve kterém se parta studentů střední školy obává o svoje tělesné schránky vlivem vraha, má určitě daleko do originálního rozměru. Vzdor názvu se v interiéru tepla domova vraždí jen sporadicky. První a současně hned úvodní zabití člena školního týmu amerického fotbalu skutečně proběhne u něj doma. A je vyvedeno zatraceně krvavě a brutálně. Byl jsem natěšený na další rejdy maniaka, co si před každým mordem zhotovil masku své oběti, ovšem další jeho hbitý útok pozdržela tuna keců. V tu chvíli jsem byl nucen snést standardně nezajímavě ztvárněnou partu středoškoláků zaslouženě odsouzenou k likvidaci. Když už došlo na kýžené druhé zabití, tentokrát ze scény byla odpravena školní kravka, bylo záhodno vpravit se do role detektiva odhalujícího identitu zabijáka. Stále ovšem přetrvávaly potíže se zdlouhavými mezihrami, kterými film vládl, tudíž se moje myšlenky začaly soustřeďovat na Wana, aby okamžitě ukončil jakoukoliv svoji rozptylovací domácí činnost a rozjel se na natáčení pomoci pověřenému režisérovi s nastudováním tempa a dynamiky. Obojí totiž film citelně postrádal. Mé prosby sice nebyly tak zcela vyslyšeny, film už se ale odhodlal zbavit se pomalu a jistě svých neduhů a ta počáteční útrpnost vzala do jisté míry za své. Postavy zůstaly samozřejmě stále hrubě nezajímavé, do toho se vehementně dralo jakési žárem ohně obalené trauma hlavní hrdinky v podání Sydney Park, ovšem zabijákovo řádění dostávalo řád, protože si usmyslel, že nehodlá tolerovat, když mají studenti tendence tajit něco ze své minulosti. A šťavnaté gore občasně nudné režijní průtahy Patricka Brice kvalitně kompenzovalo. Produkční duo James Wan a Shawn Levy, režisér komediálně laděných snímků,  zřejmě spoléhalo na to, že film pod vedením režiséra, co se etabloval v oblasti hororu svým dvojím znepokojivým příspěvkem Creep, bude mít hladký průběh. I přes značné režijní výkyvy se tahle hororová výprava dala v pohodě ustát, načež nepřekombinované finální odhalení vraha v kukuřičném bludišti bylo adekvátní schopnostem amatérských detektivů. 7/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na škole řádí vrah tisknoucí si 3D printem masku každé ze svých obětí, které zabíjí - už tohle samo o sobě je poměrně originální a možná po dlouhé době jde o masku, která předčí i Happy Deaths Day. Po první vraždě jsem se radoval, že oproti nedávné netflix trilogii Fear Streat se film nesnaží na sílu tlačit infantilní humor a bude se držet seriózní, ale nestalo se. Příběh klasika, gore průměrné, ale je ho tak málo, že se mi těžko dá mluvit o slasher stylu (3 dvouminutové vraždy za 90 minut když nepočítám finále...?), postavy jsou hloupé, konec je předvídatelný a opět tuctově wannabe heroicky zakončený. Těšil jsem se na výbornou mordovačku okořeněnou o inovativní nápad masky, ale místo toho se tvůrci vydali více cestou středoškolského dramatu, kdy na obrazovce koukáme více na party a sex než na samotné vraždy. Nechápu, jaký problém je udělat pořádný, hutný, brutální moderní slasher místo toho dělat pořád dokola uječené teenage dramata.  Nezbývá než doufat alespoň v nový Halloween... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Ve 33. minutě je zmíněn film Pomáda (1978). (Zix.)

Reklama

Reklama