Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Názvové prepojenie so sériu Pach krve je úplne mimo. Nie je to žiadny reštart. S pôvodnou sériou má spoločné len lesné prostredie a boj o život. Čo sa týka filmu samotného, tak na jedno plus Vám do očí flákne dve mínus. Ak sme v minulosti u hororových vyvražďovačiek nadávali na tuposť obetí, tak v dnešnej dobe budeme nadávať na totálnu nesympatickosť obetí. Je to banda otravných, hipsterských, namysleno uvedomelých existencií, ktorým tú smrť a utrpenie jednoducho prajete. Samozrejme musí tu byť LGBT páreček, pretože bez toho dnes už proste nič natočiť nejde. Kvóty je treba plniť. Je tu fajn kmeňová zápletka, ale nie je nijako zásadne rozvinutá. Miestami to bolo tak blbé, až to bolo dobré. Nič krajšie o tom povedať nedokážem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

S povodnym Wrong Turn seriou to ma spolocny len nazov. Pozeram, ze sa do toho pustil aj uplne novy reziser. A vydarilo sa. TRojprstaka nahradili realni ludia - a pokryti listim a travou s tymi lebkami vyzerali dost hrozostrasne. Nebolo mi vsetko jedno. Lesny survival film jak ma byt, najma sa opalti pockat do konca, ten koniec stoji za tu trpezlivost . 77 % ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. - Na reboot Wrong Turn som sa tešil, aj keď už podla fotiek z natáčania bolo jasné, že tu nejde o to, aby tvorcovia prišli s niečím novým, ale o to pomeniť cast kvôli tomu, aby to vyzeralo dostatočne progresívne, pretože albánska herečka v jednej z hlavných úloh bola cool v roku 2003, ale dnes už by táto séria nároky na diverzitu jednoducho nesplnila. Preto sa tu stretneme s bandou nesympatických charakterov, ktorým som od úplného začiatku želal luxusnú smrť. Tá sa ale po celý čas nedostavila, a aj keď niektoré vraždy mali peknú myšlienku, takmer všetky sa odohrávali off-screen. Čakal som aspoň nejaký odkaz na Odetovcov, ale ničoho som sa nedočkal. Takže ide o úplné obyčajný, zbytočne pretiahnutý horor, na ktorý sa dá v pohode pozerať, ale ako obrovský fanúšik série Wrong Turn, na ktorej som vyrastal, som z toho jednoznačne sklamaný. + Bill Sage + herec z Stranger Things + herečka z REC 3: Genesis a The Lodgers + herec z The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning a The Cabin in the Woods ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že tenhle řemeslně pěkně zvládnutej film s poměrně dobrým a originálním námětem (na poměry subžánru "skupina mlaďasů je konfrontována s lesními burany") má potřebu hlásit se názvem k sérii Wrong Turn, která se po prvních dvou dílech utopila v totálních sračkách a je v podstatě nekoukatelná. Když s ní nemá v podstatě nic společnýho. Imho z toho není ani žádnej benefit, spíš naopak. Protože pro těch pár lidí, co dosud zajímá přiblblá série Wrong Turn, tohle bude nuda s pro ně zbytečnými snahami o nějaké společensko politické přesahy. Naopak já jsem lehce příjemně překvapenej, a to ve mne někdy před měsícem informace o rebootu vyvolala málem záchvěv odporu. Chtělo by to spoustu věcí doladit - např. nabrat sympatičtější skupinu postav, vyložit víc o fungování The Foundation - a pak to mohlo být dokonce velmi dobré. Takhle jenom dobré. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jaká úleva. Pouštěl jsem si to ze zvědavosti, jak se dá rebootovat šestidílná série o průměrných vidláckých jatkářích, a k mému potěšení udělali tvůrci opravdu výrazný krok stranou a nebáli se fanoušky napálit. Úvod naznačuje klasický hixploitation v duchu série a pobíhání po lese mezi pastičkami a stíny pronásledovatelů je sice ohrané, ale kupodivu celkem dynamické a místy napínavé. Zlom v polovině filmu pak mnohým jistě nesedne, ale mně přišel jako super ozvláštnění i přesto, že také vydatně vykrádal odjinud a v součtu působil poněkud nedomyšleně. O postavy se daří vyvolat starost, poměrně nahlé a krátké výbuchy násilí fungují lépe než nesmyslně přepálené gore, a když už si v závěru myslíte, že to dopadne přesně tak, jak jste v polovině filmu předpověděli, přijde bizarní a svým způsobem hrozně zábavný hřebíček celé té satiry o nevšedním americkém sousedství - škoda jen, že v průběhu se to vůbec jako satira neprodává a atmosféra je kvůli tomu nevyvážená. Každopádně fajn překvápko s několika skvělými hororovými nápady (slepci v temnotě) a příjemnými herci. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama