Reklama

Reklama

Pach krve 4: Krvavý počátek

  • Česko Pach krve: Krvavý počátek (více)
všechny plakáty
Trailer

Skupina vysokoškolských studentů, kteří uvízli ve vánici, nachází útočiště v opuštěné nemocnici. Tu však obývá rodina vraždících kanibalů. Izolované sanatorium uprostřed divočiny v Západní Virginii je opuštěno od chvíle, co se podařilo uprchnout venkovské rodině kanibalů, která se zatoužila pomstít svým věznitelům. O několik desetiletí později hledá v oné nemocnici skupina vysokoškolských studentů útočiště před sněhovou vánicí, jež jim zmařila plány na víkendové lyžování. Když se ale studenti setkají s bývalými pacienty sanatoria, mají jenom dvě možnosti – bránit se... nebo zemřít! (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (369)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý příběh má svůj počátek a jelikož poslední dobou začali prequely být v módě, nemohla série Wrong Turn zůstat pozadu. Již od samého počátku však tato myšlenka vzbuzovala v natěšených divácích jistý náznak strachu a nedůvěry, protože na režisérské křeslo usedl opět Declan O’Brien. Tenhle chlapík má na svědomí i předchozí díl, který mnozí označují za vůbec nejhorší díl celé série. O to víc jim chtěl režisér dokázat, že zas až takový packal není a u mě tedy zabodoval. V mých očích jsem měl možnost sledovat druhý nejlepší díl, který zaostal pouze za jedničkou. Ne však o mnoho. Právě samotný začátek má divákům poodhalit minulost znetvořených bratrů ze Západní Virginie. Příjemným zpestřením se tak následně stává jejich úprk za svobodou, který si dozajista diváci užijí stejně jako já. Navíc jim bude odměnou první pořádný mord. Potom už však musíme pokročit dále a tak se vrátíme do přítomnosti, kdy už se z psychicky narušených mladíků, stávají nemilosrdné vraždící stvůry, které zabíjí jen tak pro potěšení a samozřejmě i kvůli kručení v žaludku. Zde si však neodpustím menší rýpnutí, protože mi přišlo, že po počátku v klinice byl děj zbytečně dlouho natahován a pochvíli mě začali ty puberťácké kecy nudit. Naštěstí si scénárista po skoro půlhodině uvědomil, že píše hororový scénář a tak se konečně atmosféra začala rozjíždět do těch správných otáček. Tentokrát se nám pánové od filmu doslova zamilovali do ostnatého drátu a tak tohohle prevíta docela hojně využívali. Díky tomu jsme měli šanci shlédnout celou řadu „zajímavých“ gore scén. Některé sice vypadají dost gumovitě, ale na to už jsem si u téhle série celkem zvyknul. Jelikož jsem dal jedničce 70%, tak zde musím jít o deset dolů. Protože stejných kvalit bohužel nedosahuje. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Objektívne je toto podstatne lepší prequel než Wrong Turn 3. Úvod, ktorý sa odohrával pred 27 rokmi na psychiatrii bol síce zahraný horšie ako ochotnícke divadlo na hodovej zábave, ale potom začala nefalšovaná hororová jazda. Postupné gradovanie deja, napätie, atmosféra zimy, brutalita a narastanie zlosti na zdegenerovaných kanibalov. Veľký počet tínedžerov, uväznených snehovou metelicou v opustenom sanatóriu, sľuboval pomerne vysoký bodycount. Postavy študentov sa správali a vyjadrovali primerane prostrediu a situáciam. Príbeh sa vyvinul tak, že ostali iba dievčatá, preto som si oprávnene kládol otázku, ktorá z nich bude posledná preživšia (final girl)? Keby O´Brien nechal nažive jedinú černošku z bielych šudentov a navyše lesbu, musel by celý film štruktúrovať ako vážnu spoločenskú výpoveď, ale on nemá talent na to, aby vytvoril horor ako Friday the 13th alebo Halloween. Úplne mi však stačí zistenie, že som sa pri Wrong turn 4 dobre bavil. Téma o lesných retardoch má stále zlaté dno, ešte stále je nevyčerpaná, preto sa celkom teším na prípadné piate (voľné) pokračovanie... ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Wrong Turn 4 není ve svém subžánru až takový hrozný propadák. Herci jsou v rámci možnosti snesitelní, viděl jsem už mockrát horší dřeva, které ani vzhledově filmu nepomáhali. Masky kanibalů mohly být lepší, ale příliš neruší a gore je povedené tak půl na půl ( nemuselo být ani tolik detailních záběrů – protože ty právě prozradily, že je gore slabší ). Chování postav je otřesné a nejvíc sráží celkový zážitek. Plus je, že jsem se vůbec nenudil a přiznám se, že jsem chvíli uvažoval o třech hvězdičkách, ale nakonec dám +4/10. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

To teda ani pro mě není extrémní násilí, brutalita, gore, krev a podobně, všechno... Tohle je prostě kravina mezi kravinami. Vykrádačka snad úplně všeho možného, v hrozném prostředí, s příšernými postavami, které se chovají fakt nebetyčně blbě atd. To by ale nevadilo, kdyby se ten film nebral tak vážně!! Nebo nebere?! Já jsem to nepoznal... Nejdřív se bere vážně, ale potom mi to připomínalo slasherovské parodie 80. let. Jako násilí zde jde do extrému, ale vůbec se sem nehodí, je to jako pěst na oko. Je totálně zbytečné, samoúčelné až trapné. A když už to tak připadalo mě, tak už je to asi fakt extrém... Od půlky jsem jen kroutil hlavou nepochopením, zda je ten horor tak debilní, nebo jsem debil už i já... Kdo ví...?? :-) (jen pro silné žaludky) /30%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Máte 5 minut, králící!" A divák má hodinu a půl, než budou králící zmasakrováni. Úplná katastrofa to není, ale na jedno podívání dostačující. Hlavní postavy se chovají standardně debilně, aby jich pak divákovi nebylo líto. Krom oblíbených klišé - rozdělme se, ať nás snadněji dostanou - si autoři smlsli i na hloupé blondýně - kdo kdy viděl rozdělat oheň pod zasněženým stromem... Škoda nevyužitého začátku, kdy vzpoura bláznů od dob E.A.Poa není nic nového, ale šílení za doprovodu valčíku nabízelo netušené scénky a gagy. Popravou asi vzdávali tvůrci hold sérii SAW. Nejvíce přitažené za vlasy bylo ovládání techniky trojicí retardů (to bych rád viděl naživo), kteří při společném běhu evokovali Texaský masakr... Celé to kanibalské honění a řádění bylo nakonec za vlasy opravdu přitaženo, což se mi jevilo jako nejvtipnější a nejlepší z celého filmu. Jelikož se jednalo o počátek, nemůže snad nikdo ani jiný konec čekat... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • V úvodní sekvenci hrál valčík „Na modrém Dunaji“ orchestr v Londýně. (asxasx)
  • Sean Skene je čtvrtým hercem, který ztvárnil „Tříprsťáka“. (asxasx)

Reklama

Reklama