Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

animario 

všechny recenze uživatele

Čínskej dobrodružnej mix, u jehož vysokýho hodnocení převládá u většiny hodnotitelů nostalgie (který rozumím, sám to tak mám se spoustou filmů). Ale jak už tady někdo napsal, v jádru je to tuze špatnej film. Má hodně slibnej akčně-dobrodružnej začátek, ale potom už je to klasickej čínskej scénáristickej pelmel s Achillovou patou většiny asijských trháků tý doby, debilníma dialogama. To všechno v líbivým kabátku díky střídání různých lokací a sci-fi prvkům. Hlavní hrdina je toporná karikatura Jackieho Chana, kterej vůbec neovládá kung-fu a jehož herecký schopnosti se omezujou na tři grimasy, který střídá celej film (s Chanovou choreografií to mohl být docela jinej level a do role by se hodil mnohem víc). Přes značný nedostatky i na mě dýchla nostalgie, ale víc než silnější 2* si tohle nezaslouží. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si uvědomil v půlce filmu, že jsem to jako capart viděl. Kéž bych si vzpoměl na každou chujovinu, co jsem kdy viděl, to by bylo hodnocení :-) Tohle je tak pitomý, až hanba. Snaží se to o jakous takous parafrázi na Indiana Jonese a dost možná se tímto snímkem z části nechali inspirovat tvůrci Božských relikvií, ale obojímu to nesahá ani po kotníky. Přesto za 3*, páč když vidím podobné snímky let 80. jen si marně povzdechnu nad dobou, kdy jsem byl dítě a jediná moje starost byla, jak zamaskovat pětku do pondělí, abych neměl přes víkend zaracha :-) ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt šílené. Že hongkongská produkce z 80. let je plná bláznivých štřihů, superzrychlených honiček a originálních soubojů, jsem si už zvykl. Tohle ale byl extrém. Navíc to mělo spoustu děr ve scénáři a humor tam byl někdy až moc naroubovaný. Přesto je to právě humor a vkusné souboje, co tenhle film drží nad vodou. - Nadzvukový crazy mix hitů 80.let - 45% ()

Joll 

všechny recenze uživatele

V letech kdy jsem na to chodil i vícekrát do kina bych neváhal ani minutu dát 5 hvězd.Od té doby už pěkných pár let uběhlo a mě se poštěstilo si tento filmík znovu zkouknout.Musím uznat že už mě to zdaleka tak nevzalo a zas tak světoborný film to není, nicméně se slzou nostalgie musím vzhledem k roku vzniku filmu určité body k dobru přidat a uznat, že tento film toho skloubil opravdu hodně:) Nováčky zvlášť nezaujme, ale pro pamětníky je tohle prostě povinost. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

tohle je prostě kultovní hongkongská produkce, která sem musela doplachtit, imho, ješt+ za totáče, nebo těsně s jeho koncem. když jsem to viděl po letech znovu - a opět s tím ulítle seriozním dabingem Ladislava Županiče - nevěřil jsem :-D některé zvraty, vedení dialogů a ta víra, že nám diváci všechno vezmou, jsou odzbrojující. Nádherná guilty pleasure, kdy víte, že s tím jen ztrácíte čas, ale přijde Vám to stejně jako neuvěřitelná sranda. Podívejte, vždyť je to kosmická loď a snaží se dostat ven!!!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama