Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak fantasy, jako spíše pohádka o drakovi a falešné princezně. Království, jehož namyšlený a zbabělý král uzavřel kdysi dávno dohodu s drakem, aby si zachránil holý život, se snaží udržet, co to dá. A tak i po několika stoletích království nadále plní smlouvu, což znamená, že musí obětovat každou generaci tři princezny. Elodie až pozdě zjistí, jak se věci mají. Nevyvážený, avšak celkově hezký a místy krásný vizuál, úderná hudba a napínavý příběh. Když si uvědomíte, že Elodie není Ripleyová, pak je její chování, i s počátečním fňukáním, uvěřitelné. Drak výborný! A k silným 3* jednu za závěrečnou katarzi. Film pro starší mládež, nikoliv však pro náročné dospělé. Jinak statečné dívky jsou v řadě pohádek B. Němcové, vzpomenout lze i na princeznu Máňu od J. Lady. A jen tak mimochodem - Brownová se na roli hodí výtečně. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že plno lidí vidí v Brown nový sex-symbol. Pardon - ale stala se z ní "bojovnice" v oblečku jako Jane z Tarzana a její nas*ané pohledy podle mě na mnoho můžu působí opačným dojmem :D Je to velice zajímavá "pohádka". To myslím vážně s pohledem do minulosti, kdy to všechno nebylo jen růžové a princeznovské. Nicméně - za mě je tenhle film solidní masakr a nebral si rozhodně servítky :D ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„LHALI NÁM…“ Ty vole… jste neříkali, že je to pohádka! Dobrá…. drsná pohádka…. teda aspoň to tak vypadalo, než se z toho stala kravina. Nejdřív jsem  ¾ hodiny čekal, co že jako z toho vyleze…, pak jsem se těšil a pak… Ne, „Krvavá nevěsta“ řádí v jiným baráku!   /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Spisovatelka Evelyn Skye napsala podle ranné verze scénáře stejnojmennou knihu. 2.) Scény z jeskyní se natáčeli ve Troubadour Meridian Water Studiu v Londýně. 3.) Thx za titule „Jakub Ženíšek“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka lehce líznutá hororem (tak aby to unesli mladší diváci), která nevypadá špatně a MBB to celkem táhne, ale taky jí chybí větší tah na bránu a alespoň špetka napětí. Celkem brzy je jasné co se bude dít a taky jak to celé dopadne a o hlavní hrdinku není důvod se jakkoliv strachovat. Na Netflix ok, ale znova bych to vidět nechtěl…60% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak krásně to začalo, těšil jsem se, že uvidím hezký historický film, jenže co Millie Bobby Brown byla hozena do jeskyně, tak to skočilo do žánru fantasy a celé se to odehrávalo v jeskyni. A to už mě nebavilo, nebyla to příjemná podívaná to nahánění drakem. Hudba byla celkem dobrá, především ze začátku se mi líbila. A Millie dobře zahrála svoji roli. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Dan Mazeau napísal k filmu scenár, no ten istý príbeh vyšiel ako románova adaptácia od Evelyn Skye, avšak vydaný bol o rok skôr s odlišnými dejom. Skye vysvetlila: "Najjednoduchší spôsob, ako si to predstaviť, je tento: Dan Mazeau napísal pôvodný scenár. Mala som možnosť prečítať si skorú verziu a dostala som voľnú ruku na napísanie vlastnej verzie príbehu, ktorá sa nakoniec stala románom. Román aj film môžu vychádzať z rovnakého základu, ale sú tiež každý svoje vlastné jedinečné umelecké diela." (Arsenal83)
  • Hoci sú šatníky a šperky umiestnené na fiktívnom pozemku bez fixného náboženstva, miešajú alžbetínske obdobie s katolíckymi symbolmi a morálkou. (Arsenal83)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama