Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena se vdá za okouzlujícího prince. Místo rodinné idylky ji ale čeká boj o holý život, protože ji chtějí obětovat děsivému drakovi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (282)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Zápletka a jeskynní část celkem ušla, ale jinak je tam plno nesmyslů, nelogických zkratek a herecky je to hodně slabé. Millie neznám, asi mi ani nevadila, ale například Angela Bassett hraje jako po obrně, to jsem úplně koukal co tam předvádí. Král, nějaké vedlejší rozumné role...nic. Tou omáčkou okolo se očividně nikdo nezatěžoval a všechny prachy padly na draka, který alespoň stojí za to. Ale hodnocení tady zase ( aspoň částečně ) zkreslené tupou progresivistickou úderkou. Viz některé komentáře. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výprava pěkná, technicky v pořádku, ale tím to hasne. Na jednoduchý příběh nežehrám, ten se dal očekávat, ale celkové pojetí mi nesedlo. Maloval jsem si to tak, že poté, co si to děvče vyřídí s drakem, vrhne se na zlou královnou a prince a pořádně je vykostí. Zkrátka něco ve stylu Princezny s Joey King. To nevyšlo. Ale pořád tu byl prostor podat to jako temnější fantsy ve stylu Sněhurky a lovce. Ani to se nepovedlo. Zbylo jen pobíhání po dračí sluji a unikání o pověstný vlásek, přičemž jindy nepřemožitelný drak dělal fatální chyby a při chrlení ohně mu selhávala muška. A nesedlo mi to ani herecky. Robin Wright si jela polohu Claire Underwood, takže tady jsem problém neměl, ale Millie Bobby Brown je castingovým přešlapem. Nalíčená a v šatech vypadá jak hastroš a těžko by člověk našel méně princeznovatější princeznu. No a že by to doháněla jinak se také říct nedá.  Celkově zklamání. 35% ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to nebylo tak strašné, čekala jsem to o něco horší. Millie umí hrát a zvládá se odpoutat od role Eleven, nebo se o to alespoň pokouší. Pořád je to ale spíš snímek pro teenagery než pro dospělé, mladší diváky to bude bavit daleko víc, ale i tak v rámci toho, co Netflix občas vyplivne, tak to je jeden z těch povedenějších filmů. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jedenactka musi po ruznych priserach z 'Upside Down' sveta celit nove hrozbe - stary dracici, co zere fejkovy princezny. Nepochopil jsem tu premisu - zlej kral zabije mlady draky a dracice chce pomstu ve forme 3 jeho dcer, ale pak zere princezny jak na bezicim pasu a rozhodne jich bylo vic jak 3. Krome tyhle vazny trhliny v pribehu a taky tom, ze realne by si Elodie pri tom padu do propasti zlomila vaz, pater cokoliv a misto toho jen vyklepe brneni z nohy, se to dalo snyst. Ta finalova fight scene, kdy se dracice netrefi no OMG... ale melo to pekny efekty toho horeni a tak. Ale musim odebrat bod za systematickej rasismus - Elodie a Flo svoji macechu v prubehu celyho filmu neoslovi jmenem, protoze je cerna! 2.5* nevim kterym smerem to zaoblit... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na fantasy žánr se jedná o neuvěřitelně povrchní záležitost. Žádné složitosti, žádné hluboké vymýšlení. Prostě tu Millie Bobby Brown místo sňatku s princem vhodí do chřtánu drakovi a ona dělá všechno pro to, aby setkání s ohnivcem přežila. Pro fantasy diváka povinnost a pro nefantasy diváka možná pokus se žánrem, který by nemusel dopadnout špatně. A při nejhorším se tomu pořád dá říkat pohádka. Vizuálně povedená pohádka, která zároveň pracuje i s neotřelým námětem. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní hrdinka (Millie Bobby Brown) má v závěru popálenou hruď v některých záběrech na levé straně a v některých na pravé. (Muffino)
  • Dan Mazeau napísal k filmu scenár, no ten istý príbeh vyšiel ako románova adaptácia od Evelyn Skye, avšak vydaný bol o rok skôr s odlišnými dejom. Skye vysvetlila: "Najjednoduchší spôsob, ako si to predstaviť, je tento: Dan Mazeau napísal pôvodný scenár. Mala som možnosť prečítať si skorú verziu a dostala som voľnú ruku na napísanie vlastnej verzie príbehu, ktorá sa nakoniec stala románom. Román aj film môžu vychádzať z rovnakého základu, ale sú tiež každý svoje vlastné jedinečné umelecké diela." (Arsenal83)
  • Jaskynné scény boli natočené v Troubadour Meridian Water Studios v Londýne. Natáčanie prebiehalo aj v Portugalsku v Tomar, Sortelha, Serra da Estrela a v kláštore Batalha. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 1. júla 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama